Nogometaši Domžal so v Prvi ligi Telekom Slovenije v 32. krogu doma premagali Gorico z 2:1 (0:1).


* Športni park, gledalcev 700, sodniki: Podgoršek, Mikača in Kalan Vinčić.
* Strelec: 0:1 Filipović (42.), 1:1 Gnezda Čerin (55.), 2:1 Vuk (89.).
* Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Gnezda Čerin, Mujan (od 63. Lazarević), Ibričić, Podlogar (od 46. Vuk), Nicholson.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Smailagić (od 77. M. Kavčič), T. Kavčič, Lipušček, Halilović (od 90. Hodžić), Grudina, Kolenc, Filipović, Velikonja, Šipek.
* Rumeni karton: Vetrih; Lipušček.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so v boju za mesta, ki prinašajo evropske tekme za naslednjo sezono, prišli do pomembnih treh točk, mednarodne tekme so si praktično že zagotovili v samem zaključku dvoboja, v katerem so Novogoričani, po vodstvu v prvem polčasu, v boju za obstanek ostali praznih rok.

Po izenačenem začetku so Domžalčani v drugem delu prvega polčasa prevzeli pobudo, manjkal pa jim je bolj konkreten zaključek akcij. Vendar je gostom v sami končnici uspelo nekajkrat zapretiti. Tako so ob koncu 32. minute izkoristili napako domače obrambe. Na levi strani je Semir Smajlagić poslal močno in zelo natančno podajo v kazenski prostor, Andrija Filipović je bil povsem neoviran sam pred golom in zlahka dosegel osmi gol v letošnji sezoni.

Gostitelji so igro tudi v drugem delu tekme prenesli na polovico igrišča tekmecev. V 55. minuti so izenačili, ko je po lepi podaji na krilo Senijada Ibričića Gregor Sikošek nato podal proti robu kazenskega prostora, kjer je iz ozadja pritekel Adam Gnezda Čerin in z desetih metrov poslal žogo v mrežo.

Dejan Lazarević, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, na isti strani, kot je padel izenačujoči zadetek, je v 70. minuti dolgo vodil žogo, vmes tudi padel, a vseeno prišel do strela blizu roba kazenskega prostora in po sprva nenevarni akciji je žoga letela tik ob vratnici.

Novogoričani niso prišli do pomembnejše priložnosti in so se dolgo uspešno branili. A je Slobodan Vuk, ki je po vstopu v drugem polčasu poživil igro, v predzadnji minuti rednega dela po strelu z glavo izenačil; podajalec je bil znova Ibričić.

V soboto, 18. maja, bodo v 33. krogu Domžale gostile Celje, Gorica pa bo igrala v Murski Soboti z Muro.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…