Na stadion ob Jezeru bo v nedeljo v 22.Prve lige k devetouvrščenemu Rudarju prihajajo nogometaši Mure, ki na lestvici zasedajo šesto mesto in bodo skušali priti do prve zmage v spomladanskem delu prvenstva


Z boljšo popotnico s pretekla kroga se bodo v dvoboj podali Velenjčani, ki so z golom Milana Tučiča strli Krško in se veselili treh pomembnih točk v boju za obstanek, medtem ko je Mura še drugič remizirala. Na prazniku nogometa ob prižigu reflektorjev navijači Mure niso dočakali zmage nad Domžalami, bilo je 0:0. Čeprav izkupiček zadnjih petih prvenstvenih srečanj glede na nasprotnike niti ni tako slab, je potrebno poudariti, da Mura na zadnjo petih srečanjih ni slavila, kar štirikrat je remizirala.

Moštvi sta se v letošnji sezoni merili že trikrat, dvakrat v prvenstvu in enkrat v pokalnem tekmovanju. Na prvem srečanju v Velenju smo videli kar pet zadetkov, Muraši pa so kljub premoči na terenu prejeli kar tri zadetke, tako so se varovanci Marijana Pušnika veselili zmage s 3:2. Preostala dvoboja sta pripadla črno-belim. Najprej so po golu Bobičanca, ki se po poškodbi ponovno vrača v kader Sobočanov, Muraši preskočili Rudar v osmini finala Pokala, nato pa jih, prav tako pred domačimi gledalci ugnali še v prvenstvu, ko je bilo 2:1. Strelca za Muro sta bila Šušnjara in Karničnik, za Knape pa Milan Tučič, ki bo eno glavnih orožij Knapov tudi tokrat.

V kadru domačih bodo za tokratni obračun pogrešali Damjana Trifkoviča, pri gostih pa bo kazen odslužil Luka Šušnjara. V Velenju je pričakovati ponoven masovni obisk Prekmurcev, ki so se z odličnim obiskom izkazali že ob prvem gostovanju. Mura, ki ima v dosedanjem poteku prvenstva le eno gostujočo zmago, bo poizkusila še tretjič v sezoni ugnati Rudar, ki je sicer dobil zadnje tri obračune v Velenju.

Glede na dobre predstave proti Mariboru in Domžalam je prednost v tokratnem obračunu na strani gostov, a Marijan Pušnik je s svojimi varovanci letos že našel recept za zmago nad Črno-belimi.

 
 
 
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc odhaja, nove okrepitve že na poti v Fazanerijo

Ni se še polegel prah po koncu 31. sezone prve lige, ko so se že začela pojavljati različn…