[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=284]

Nogometaši Maribora so v 9. krogu gostovali v Domžalskem Športnem parku. Generalka pred uvodno tekmo Evropske lige je bila uspešno opravljena, iz težkega gostovanja se Mariborčani vračajo s polnim izkupičkom. Toda za zmago so se morali pošteno potruditi, Domžale niso bile brez priložnosti. Maribor ima zdaj po osmih tekmah sedem zmag in remi, Domžale pa so z novim porazom obtičale v spodnjem delu lestvice.


Tekma se je začela silovito, prvi je poizkusil Mertelj, ki je po odbiti žogi, z razdalje streljal čez gol. Sledilo je nekaj pol priložnosti Domžal, nevarni so bili po strelu Husmanija in Skubica, a so se gostje obranili. V naslednjem napadu smo že videli zadetek, za katerega smo upali, da bo eden izmed mnogih na tekmi. Mariborski napad je nnekoliko z desne začel Črnic, podal žogo na vrh kazenskega prostora proti Mendyju, Francoz se je vrhunsko otresel Dobrovoljca in natančno zadel daljši kot vratarja Vidmarja, ki je bil povsem brez moči. Sledila je rutinirana igra Maribora, ki je popolnoma umiril domačo ekipo, a vendarle po dveh napakah branilcem ponudil nasprotniku dve lepi priložnosti za izenačenje. Po napaki Arghusa je bil nevaren Vuk, toda izkazal se je Jasmin Handanović. Na drugi strani se je z prav tako lepo obrambo izkazal Vidmar, ki je zadetek preprečil kapetanu Tavaresu. Še enkrat je odlično odigral Mendy, ki je dobro preigraval, podal do Tavaresa, a njegov strel je, kot rečeno, obranil Vidmar.

V drugem polčasu sta oba trenerja opravila nekaj menjav, na prvo priložnost pa smo morali čakati do 53. minute. Takrat je Janža vzel žogo Milcu, odigral dvojno podajo s Slobodanom Vukom, akcijo pa je zaključil Gabrič, a je njegov strel pravočasno blokiral Arghus. Sledil je kot, po katerem je bil najvišji Handanović. Minuto kasneje je na drugi strani Vidmarja ogrel Cvijanović, potem pa so malce bolje zaigrali Domžalčani. V 66. minuti je rezervist Mijić nastreljal Vidmarja, minuto kasneje je bil še bolj nevaren Slobodan Vuk, a je Handanović žogo odbil v kot. Sledil je protinapad Maribora, po katerem je zaključil Mendy, Vidmar pa je potrdil, da je bil to dan obeh vratarjev. Šest minut pred koncem je z razdalje streljal Filipović, a streljal mimo leve vratnice. V samem zaključku tekme so Mariborčani rutinirano stopili na žogo in povsem umirili Domžalčane, ki si niso priigrali nobene priložnosti. Maribor je slavil z 1-0 in tako uspešno opravil generalko pred četrtkovo tekmo Evropske lige z Rubinom v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…