V turobnem sobotnem popoldnevu sta se v Ljudskem vrtu pomerila domači Maribor in Rudar iz Velenja. Vremenu primeren je bil tudi obisk, saj se je zbralo le nekaj čez 1000 gledalcev. Le ti pa so imeli kaj za videti. Pet zadetkov, poleg tega še polno priložnosti, dinamično igro in zasluženo zmago vijoličastih. V prvem polčasu so domači povedli preko Tavaresa in Zahovića. V drugem so Mariborčani, ob vnovičnem zadetku Tavaresa, povedli za tri gole. V samem zaključku tekme pa je Jelić dvakrat zadel za knape in tako postavil končni izid srečanja.


V skladu z napovedmi pred tekmo, sta obe ekipi v srečanje krenili odprto in brez skrivanja v obrambi. Nekje do polovice prvega polčasa, so gledalci videli dokaj enakovredno igro. Prvi so zapretili gostje in sicer je v peti minuti, po podaji Jahića z desne strani, do žoge prišel Babić, a streljal za las mimo domačih vrat. Le dobrih pet minut zatem prva priložnost domačih. Izjemno je z leve strani igrišča v sredino prodiral Sallalich, vendar je tudi njegov strel zletel za las mimo gola. Le minuto zatem je bil znova na delu Sallalich, ko je z natančno podajo v kazenski prostor našel Tavaresa, vendar je slednji streljal visoko preko gola. V 21. minuti je za knape atraktivno poizkušal Radujko, vendar je Handanović, njegov strel s “škrajicami” ubranil. Nato pa 23. minuta in prvi zadetek. Ponovno sta bila v akciji Sallalich, ki je poslal visok predložek v gostujoči kazenski prostor, in Tavares, ki je z nogo žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja Rozmana. Le tri minute po vodilnem zadetku so domačini udarili znova. Tokrat je bil v vlogi asistenta Vršič, z leve strani poslal močan predložek pred gostujoča vrata, kjer je Zahovič le podstavil nogo in žoga je končala v golu. Za zadetkom je do konca polčasa igrala le ena ekipa, kljub vodstvu so Mariborčani še naprej pritiskali in si ustvarili še kar nekaj lepih priložnosti. Ena takih je tekla v 31. minuti. Vršič in Bohar sta lepo izigrala velenjsko ofsajd zanko, do strela je prišel slednji, vendar za las zgrešil gostujoča vrata. Še enkrat se je ista naveza izkazala v 36. minuti. Tudi v tej akciji je Vršič žogo izvrstno poslal v globino, Bohar ki je bil hitrešji od gostujočih branilcev, prišel tudi mimo Rozmana, ki je neuspešno izbijal žogo, se znašel sam pred praznim golom, vendar z desne strani kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže.

Pred začetkom drugega polčasa je gostujoči trener Javornik v igro poslal nekdanjega Mariborčana Jelića in kot smo videli v nadaljevanju, se mu je menjava še kako obrestovala. Najprej pa 52. minuta in strel Vršiča, za katerega se je odločil z dobrih 40 metrov, potem ko je opazil da Rozman stoji preveč izven svojih vrat. Na srečo knapov je zadel le vratnico, od katere se je žoga odbila v gol avt. A tudi Velenjčani niso stali križem nog. V 59. minuti so si priigrali veliko priložnost preko Firerja, ki je iz igre vrgel Arghusa, podal pred domači gol, kjer pa Babič ni bil natančen, saj je žogo poslal visoko preko gola. V nadaljevanju so bili znova vijoličasti tisti, ki so poizkušali, vendar sta bila Sallalich in Vršič premalo natančna. Je pa bil Tavares bolj v 71. minuti. Vršič je lepo krenil v protinapad, podal do Ibraimija, ki je najprej lepo kombiniral z Zahovićem, potem pa poslal lepo podajo na drugo vratnico proti Tavaresu, ki je z glavo streljal v daljši kot Rozmanovih vrat in zadel za 3:0. S tem golom je bil zmagovalec današnjega srečanja bolj kot ne odločen, čeprav so si knapi še naprej prizadevali za dosego vsaj častnega zadetka. Do konca srečanja, smo gledali “run and gun” igro, če lahko izrazimo v košarkarskem žargonu, saj smo spremljali napadalno igro, kjer so se napadi vrstili en za drugim. Najprej je v 80. minuti Mendy zapravil izjemno priložnost za povišanje vodstva. Sam se je znašel pred Rozmanom, vendar slabo meril. Dve minuti zatem pa gol knapov. Na desni strani je Firer pobegnil in podal v kazenski prostor Jeliću, ki je z desetih metrov neubranljivo zadel s pomočjo leve vratnice domačih vrat. Sledile so še lepe priložnosti na obeh straneh. Biton in Mendy sta streljala na strani vijolic, Klinar in Firer pa za knape, vendar vsi neuspešno. Nato pa še zadnja akcija srečanja, in sicer globoko v sodnikovem podaljšku. Babić je poslal visok predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Jelić in še enkrat več zadel mariborska vrata. Po tem zadetku je glavni sodnik Mertik takoj odpiskal konec srečanja, tako da je ostalo pri izidu 3:2 za domače.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…