Danes je bila v Kranju na sporedu zaostala tekma 20. kroga PLTS v kateri Mariborčani niso dopustili presenečenja in so kranjskemu Triglavu prizadejali še sedemnajsti poraz v letošnji sezoni. Mariborčani, ki so še drugič zapored vknjižili vse tri točke, so se vodilni Olimpiji približali na sedem točk zaostanka. Kranjčani ostajajo na devetem mestu prvenstvene lestvice


Vijoličasti so pričeli srečanje zelo poletno, ter si prvo priložnost ustvarili že v drugi minuti, ko je ob agresivnem Zahoviču Džafić nespretno izbil žogo, vendar Jan Mlakar ponujene priložnosti ni izkoristil. Že v peti minuti je iz prostega strela poskušal Armin Dervišević, njegov strel pa je Džafić odbil v kot.

V 13. minuti pa je Džafić prvič klonil, Dervišević je z lepo globinsko podajo zaposlil Jana Mlakarja, ki je z lepo podajo našel Luko Zahoviča, ki je z glavo povedel vijoličaste v vodstvo. Kranjčani so že v naslednji minuti imeli idealno priložnost, da bi rezultat izenačili, Saši Ivkoviću je v kazenskem prostoru pobegnil Matej Poplatnik, mariborski branilec je nepravilno oviral najboljšega strelca Prve lige, ob prekršku pa je Mitja Žganec povsem upravičeno pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je sam izvedel Matej Poplatnik, vendar je iz dvoboja proti Jasminu Handanoviću izšel kot poraženec, saj je mariborski vratar prebral namero kranjskega napadalca in ohranil minimalno prednost Mariborčanov.

Že v 18. minuti, je Mitja Žganec še drugič pokazal na najstrožjo kazen, vijoličasti so izpeljali hiter protinapad, Mitja Viler je z lepo podajo zaposlil Kramarića, ta pa je z lepo podajo zaposlil Luko Zahoviča, ki ga je nepravilno zaustavil Zec, ki je ob tem prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno iz igrišča. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Jan Mlakar, ki je brez težav povišal vodstvo Maribora.

Tudi končnica prvega dela je pripadla gostom iz Štajerske prestolnice, v 40. minuti je Armin Dervišević po še tretji zaporedni podaji iz kota iskal Marka Šulerja, pred njim je žogo poskušal izbiti kranjski branilec Šmit a ob tem zadel lastno mrežo, ter poskrbel za izdatno vodstvo aktualnih državnih prvakov ob odmoru, katero bi lahko še višje, a je Dervišević v končnici prvega dela zaustavil poskus Zahoviča in Pihlerja.

V nadaljevanju so si prvo priložnost ustvarili Mariborčani, po podaji Jana Mlakarja je iz težkega položaja poskušal Luka Zahovič, žoga pa je zletela mimo leve vratnice. V 62. minuti so si prvo priložnost v nadaljevanju priigrali tudi Gorenjci, vendar je strel Dejana Robnika zletel mimo vrat Jasmina Handanoviča.

V 75. minuti je Valon Ahmedi z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Jana Mlakarja, ki je idealno zavrnil žogo kapetanu Marcosu Tavaresu, ta pa je iz desetih metrov z natančnim strelom še povišal vodstvo Mariborčanov.

V 83. minuti so imeli Krajnčani imenitno priložnost, da bi rezultat znižali, po lepi podaji Šmita iz desne  je Krcić z glavo streljal preko gola.

V 88. minuti, je Marcos Tavares najprej lepo zaposlil Jana Mlakarja, ta pa je z lepo podajo našel samega Luko Zahoviča, ki je brez večjih težav še drugič na srečanju ugnal Elvisa Džafića.

 

Triglav Kranj: Džafić, Križaj (28` Bojić), Elsner (80` Kryeziu), Zec, Šmit, Robnik, Vokić (46` Kuhar), Krcić, Mlakar, Majcen, Poplatnik

Maribor: Handanović, Hodžić, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (63` Vršič), Kramarić (70` Tavares), Hotić (63` Ahmedi), Zahović, Mlakar

Triglav Kranj : Maribor 0:5 (0:3)

Zahovič 13`, 88`, Mlakar 19` – 11m, Šmit 40` – AG, Tavares 75`

Rdeči karton: Zec 18`

 

 

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…