Prvi polčas v Mostarju je Maribor dobil in s tem storil velik korak proti napredovanju v tretji krog. Mož odločitve je, kot že nič kolikokrat poprej, bil Brazilec Marcos Tavares, ki je v tretji minuti sodniškega dodatka, izkoristil najstrožjo kazen ter Mariboru prinesel zmago.


“To je to! Danes smo pokazali, da imamo dobro ekipo in smo na dobri poti. Vseeno še ni končano, igramo še doma, kjer upam da bomo z našimi navijači odločili dvoboj,” je takoj po dvoboju povedal kapetan moštva.

Z izkoriščeno enajstmetrovko, se je že 18-ič podpisal pod zadetek v kvalifikacijah za Ligo Prvakov, in s tem sam zasedel prestol, ki si ga je prej delil z Latvijcem Miholapsom. “Že ko sem vzel žogo, sem vedel da bom udaril po diagonali. Tale gol je pomemben tudi zame osebno, saj sem z njim še potrdil, da sem najboljši strelec v zgodovini kvalifikacij za Ligo Prvakov,” se je zadetka razveselila mariborska legenda.

“So zelo dobra ekipa, predvsem v napadu, so tudi zelo hitri, ampak naša obramba je danes dobro delovala. Dosegli smo dva zadetka, kar je odlično, lahko bi sicer še tretjega, a se priložnost Ahmedija ni izšla,” je o bosanski ekipi podal mnenje Tavares, in za konec še pozval vse navijače drugi teden v Ljudski vrt: “Mi smo Maribor in doma bomo skupaj z navijači dosegli napredovanje v naslednji krog.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…