Jutri se bosta v zadnjem krogu pred zimskim premorom v Kidričevem srečali ekipi Aluminija in Triglava. Trenutno tretje in sedmo uvrščeni ekipi se ob ugodnem razpletu preostalih tekem in novih osvojenih treh točkah lahko povzpneta še za mesto višje.


Kidričani so v jesenskem delu prvenstva navdušili, ter se zasluženo nahajajo na visokem tretjem mestu razpredelnice. Jutri bi z zmago to mesto le še potrdili, ob ugodnem izidu v Velenju pa bi lahko celo napredovali na drugo. V goste jim tokrat prihajajo Kranjčani, proti katerim rdeči doma le enkrat niso osvojili vseh treh točk, vsa ostala srečanja so se končala z domačo zmago. Domačini, ki se tudi tokrat nahajajo v vlogi favorita, bodo v srečanje krenili brez osrednjega branilca Ilije Martinovića. Slednji je na zadnji tekmi v Sežani, ko je Aluminij igral 1:1, porumenel in tako bo jutrišnje srečanje izpustil.

Po odmevnem skalpu v štajerski prestolnici, se Kranjčani tokrat odpravljajo še na eno zahtevno gostovanje,  prav tako na Štajersko.  Zmaga na aktualnimi prvaki, jim je dala dodatno samozavest, in kot pravi gostujoči vratar Jalen Arko si želijo osvojitve novih treh točk:  »Lahko gremo samozavestno, a ne preveč samozavestno. Aluminij je kakovostna ekipa. Če bomo mislili, da bomo zaradi zmage v Mariboru enostavno opravili tudi z Aluminijem, se bomo hudo zmotili. Zagotovo pa bomo dali vse od sebe, tako kot vedno. Ekipa je zelo dobro povezana, zelo dobro se razumemo. To kažejo tudi rezultati in sama igra na igrišču. Zagotovo smo motivirani in si želimo osvojiti tri točke proti Aluminiju, a čaka nas težka tekma.« Ekipa Vlada Šmita, tudi tokrat ne bo nastopila kompletna, saj bosta tudi jutri manjkala Luka Majcen ter Žan Kumer, se pa v ekipo ponovno vrača Gašper Udovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…