Pomembna tekma v boju za prvoligaški obstanek nas danes čaka v Krškem, kjer se bo domačemu moštvu zoperstavila ekipa Rudarja. Ekipi se nahajata na zadnjem oziroma predzadnjem mestu, loči pa ju devet točk.


Krčani so v prejšnjem krogu, ko so gostovali v slovenski prestolnici, drago prodali svojo kožo. Izgubili so s 3:2, zadetka za zelene iz Krškega pa sta dosegla Ante Kordić in Ante Vukušić, ki igra iz tekme v tekmo bolje. Tokrat čaka Posavce tekma za biti ali ne biti, saj bi se v primeru zmage, svojim današnjim nasprotnikom približali na šest točk zaostanka in tako v zadnjih šestih krogih imeli še realne možnosti, da se prebijejo do tako želenega devetega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije  v boju za prvoligaški obstanek. Proti knapom v tej sezoni še niso uspeli zmagati, ob dveh remijih so enkrat izgubili. Tudi sicer sta ekipi zelo izenačeni, saj imata v zgodovini vseh medsebojnih prvoligaških tekem, enak izkupiček zmag in porazov. Andrej Panadić, strateg domačih, lahko računa na vse pomembne može, kar je vsekakor dober obet pred današnjim srečanjem.

Knapi prihajajo v Krško prekiniti dva zaporedna poraza, ki so ju zabeležili na gostovanju v Mariboru ter na domačem srečanju proti Domžalam. V slednji tekmi so ob polčasu že vodili a nato v nadaljevanju čisto popustili, kar so gostje iz Domžal z dvema zadetkoma izkoristili in se veselili vseh treh točk. V zeleno – črnem dresu v zadnjem času blesti Žiga Škoflek, ki je na zadnjih šestih srečanjih kar štirikrat matiral nasprotne čuvaje mrež.  Vojničan bo tudi tokrat ena od večjih nevarnosti v vrstah Velenjčanov. »Vzdušje v ekipi je dobro, seveda pa se zavedamo položaja v katerem smo. Kljub težkim nogam in pritisku pa še vedno sledimo našemu cilju. Vemo, da imamo kvaliteto, ki smo jo že pokazali, zdaj moramo samo delati dalje. Upam tudi, da bo sreča nekoliko na naši strani. Tekma s Krškim je zelo pomembna, saj so nam poleg Triglava in Gorice neposredni konkurenti. Tukaj moramo zmagati in pika. Je pa Krško v zadnjih tekmah dokazal, da so dobra ekipa, ki se ne ustraši pritiska. Verjamem, da smo tudi mi takšni. Vsak se bori dokler obstajajo možnosti, tako da mi se moramo zdaj osredotočiti nase, na našo igro in gremo do konca,« se pomembnosti današnjega srečanja zaveda vezist knapov Rijad Kobiljar.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…