Po zimskem premoru sta se na novomeškem Portovalu pomerili še Krke in Domžal. Ekipi sta v zimskem premoru doživeli kar nekaj kadrovskih sprememb. Domači so se poslovili od Žige Kastrevca, ki je odšel na polletno posodo v Getafe. Gostje pa se bodo v nadaljevanju primorani znajti brez nekaterih pomembnih členov, še najbolj bosta manjkala Nejc Skubic in Nejc Vidmar. Do sedaj sta moštvi odigrali dve srečanji, iz obeh pa so kot zmagovalci prišli tokratni gostje iz Domžal. Tretja tekma pa je v celoti pripadla domačim nogometašem, ki so prvič letos premagali Domžalčane.


Prvi so s sredine krenili domači nogometaši, ki so si že kmalu po prvem žvižgu sodnika Juga pripravili lepo priložnost. Do strela je prišel Kostanjšek, ki je žogo poslal mimo vratarja Maravala, a je Zec pred golom žogo uspel izbiti. Tudi gostje so v peti minuti imeli lepo priložnost, pri kateri pa novomeški vratar Mitrović ni imel veliko dela. Lepo visoko žogo je v kazenski prostor poslal Vetrih, ki je iskal Brachija, ta pa je žogo poslal le v roke domačega vratarja. Uigrana akcija, po prekršku nad domžalskim nogometašem, je poskrbela za nevaren strel Črnica s približno 25 metrov. Žoga je po močnem strelu za nekaj centimetrov poletela preko domačih vrat. Tudi domačini so po podaji Fučka z desne strani prišli do lepe priložnost, a je strel Kostanjška poletel mimo vrat. Tekla je 17. minuta, ko je prav Kostanjšek potrdil zakon bivšega. Nekdanji član Domžal je po hitrem domačem napadu sprejel lepo podajo Perića. Na približno sedmih metrih od domžalskih vrat je ustavil žogo, si jo namestiti na levico ter žogo poslal za hrbet vratarja Maravala. To je bil tudi prvi zadetek Krke v letošnji sezoni na tekmah z Domžalami. Goste je vodstvo Krke še dodatno motiviralo in že kmalu bi lahko prišli do izenačenja. Ponovno je poskušal Črnic, ki je z roba kazenskega prostora ponovno meril naravnost v roke vratarja Mitrovića. V nadaljevanju srečanja izrazitejših priložnosti ni bilo. Osem minut pred koncem prvega dela v kazenskem prostoru Domžal padel Perić, vendar je sodnik Jug le odmahnil z roko. Zaključek prvega polčasa je pripadel Domžalčanom, saj so vršili močan pritisk na domača vrata. Po kotu Trajkovskega je do udarca z glavo prišel Horić, a je bil strel preslab in domača obrambna vrsta je brez večjih težav razčistila nevarnost. Krka je kljub pritisku uspela odbiti vse poskuse gostov v prvem delu in na odmor oditi z golom prednosti.

Drugi del se je pričel podobno, kot se je končal prvi. Pritisk gostov se je nadaljeval in že po dveh minutah igre sta do lepe priložnosti prišla Črnic in Mance. Ob strelu slednjega je bil Mitrović na težki preizkušnji, a jo je s skrajnimi močmi obranil in preusmeril v kot. V nadaljevanju je poskusil še Zec, strel z glavo pa je končal mimo desne vratnice. Nadaljevanje srečanja je bilo popolnoma domžalsko. Posest žoge in pritisk na domača vrata se je stopnjeval, ob zaključku akcij pa so bili gostje premalo zbrani, da bi dosegli izenačujoči zadetek. Še najbližje zadetku je bil v 65. minuti Horvat, ki je poskusil s prostim strelom, a je žoga poletela mimo vrat. Svojo priložnost pa so v 67. minuti ponovno izkoristili domačini, ki so prišli do najstrožje kazni. Kostanjšek je gostujoči obrambi pobegnil v kazenski prostor, kjer ga je s prekrškom ustavil Horić. Fuček enkratne priložnosti ni izpustil iz rok in je s strelom pod prečnik premagal Maravala. Prednost dveh zadetkov je bila približno 20 minut pred koncem dela že skoraj neulovljiva za jalove napade Domžal. Tudi prosti strel Trajkovskega s približno 30 metrov je ponovno končal za novomeškimi vrati. Neučinkovitost so ponovno izkoristili domači nogometaši, ki so si le nekaj minut po prvi enajstmetrovki izborili še drugo. Tokrat je nepravilno v kazenskem prostoru posredoval Trajkovski, ki je porušil Fučka. Slednji se je odločil, da bo ponovno izvedel najstrožjo kazen, vendar mu je Maraval sprva strel ubranil. Odbito žogo mu je nato vseeno uspelo pospraviti za hrbet domžalskega čuvaja mreže. V zadnjem delu drugega dela tekme so gostje vendarle uspeli znižati izid. Po akciji Juninha in Trajkovskega, ki je podal na prvo vratnico, je do strela z glavo prišel Jarović. Meril je dovolj natančno ob desni vratnici, da so gostje prvič na tekmi uspeli premagati vratarja Mitrovića.

Gostje več kot očitno niso imeli dovolj energije, da bi v zaključku srečanja rezultat vseeno izenačili. Poskušala sta še Črnic in Horvat, vendar brez uspeha. Domači nogometaši so uspešno delovali v obrambnih nalogah in tekmo brez večjih pretresov uspešno pripeljali do konca.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…