[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=793]

Zanesljiva zmaga Krke, ki je dobesedno povozila Triglav. Za zmago s 3-0 so poskrbeli Kastrevec in Perić z zadetkoma v prvem polčasu, v drugem delu pa je končni rezultat postavil branilec Danijel Rašić. Krka bo (če bo vse tako kot mora biti) v soboto odigrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij s Kalcer Radomljami, Triglav pa se po štirih letih poslavlja od prvoligaške druščine.90′ –
Brez sodnikovega dodatka, tekme je konec!
90′ –
Iz razdalje je streljal Mojstrović, ki je po odhodu Ranića z igrišča prevzel kapetanski trak, a je nastreljal Curanovića. Podobna zgodba na drugi strani, ko je obranil Obradović. 
89′ –
Še zadnja menjava na tekmi. Z igrišča z aplavzom nagrajeni kapetan domače vrste Saša Ranić, zamenjal pa ga je mladi Peter Dimitrovski.
88′ –
Triglav je imel prosti strel, do strela je prišel Redžić, a je Obradović žogo izbil. V nadaljevanju akcije še prodor Krcića, toda strel naravnost v naročje domačemu čuvaju mreže.
87′ –
Nekaj vroče krvi in Skomina je to rešil na prefinjen način ter petelinoma, Majcnu in Careviću, pokazal rumena kartona.
87′ –
Medtem se na tribuni zabavajo “Manekeni”, domača navijaška skupina.
86′ – Priložnost
za piko na i. Ranić je odlično zaposlil Kastrevca, ki se je znašel sam pred Curanovićem, poizkusil z lobom, a bil za las nenatančen.
84′ –
Dva kota za Triglav, spet brez nevarnosti. Najprej je izbil kar napadalec Kastrevec, potem pa še Carević.
83′ –
Novomeščani se zares odlično branijo. Gostje poizkušajo na številne načine priti do gola Obradovića, a obramba Krke je danes zares zelo zanesljiva.
81′ –
Menjava pri Krki. Iz igre danes odlični Zoran Zeljković, namesto njega Denis Mojstrović.
80′- Priložnost
za Ranića, ki je streljal z voleja, a čez gol!
79′ –
Zdi se kot da obe ekipi komaj čakata konec tekme. Za Krkaše je to povsem razumljivo, saj hočejo čim prej proslaviti veliko zmago, medtem, ko gostje sicer iščejo častni zadetek, a danes preprosto ni njihov dan.
77′ –
Gostje so izpeljali protinapad, odpiralo se je veliko prostora, a se Ajdin Redžić ni izkazal v vlogi podajalca, tako da je žoga zletela v gol-avt.
74′ –
Nova lepa priložnost za Marina Perića, ki je odigral dvojno podajo s Sašo Ranićem, a na koncu ni zadel žoge. Na drugi strani so s predložkom poizkusili Kranjčani, a brez uspeha.
72′ –
Triglav je imel na voljo kot, čeprav se je verjetno žoge zadnji dotaknil nogometaš Triglava. Toda na koncu so se domači tako ali tako obranili, tako da smo brez težav spregledali manjšo napako stranskega sodnika.
70′ –
Prosti strel za Triglav, na robu kazenskega prostora je prekršek storil Danijel Dežmar. K žogi je pristopil Alen Krcić, ki pa je streljal visoko čez gol.
69′ –
Še zadnja zamenjava pri Triglavu. Iz igre Darko Djukić, namesto njega vstopa Rok Brajić. 
67′ –
Prvič je menjal tudi domači trener Adnan Zildžović. V igro je vstopil Urban Kramar, ki je zamenjal Gregorja Žuglja.
65′ –
Močan strel Majcna iz prostega strela, toda to je bil lahek plen za zanesljivega Obradovića.
64′ –
Še druga zamenjava pri Triglavu. Iz igre Uroš Palibrk, namesto njega vstopa Aleš Poplatnik.
60′-
Vse je jasno, Triglav bo izpadel v drugo ligo. Izjemna akcija Krke, številne kratke podaje in potem odlična diagonalna podaja Zeljkovića Periću, ki je žogo poslal Rašiću na desno stran, le ta pa je z močnim strelom premagal Curanovića, ki spet ni najbolje posredoval.
60′- GOOOOOOOOL! 3-0 za Krko, Danijel Rašić!
59′ –
Tudi na drugi strani odlična obramba vratarja! Najboljši vratar sezone Matko Obradović je zanesljivo obranil strel Majcna.
58′ –
Spet super priložnost za Krko. Izjemno akcijo so odigrali Zeljković, Ranić in Perić, zaključil je slednji, a je obranil Curanović.
57′ –
Rašić je preigraval po desni, poslal predložek pred gol Triglava, kjer pa je prekršek v napadu storil Ihbeisheh.
56′ –
Iz razdalje je streljal Majcen, a bil nenatančen.
55′ –
Drugi polčas so nogometaši Triglava začeli bolj podjetno, kar je seveda razumljivo, saj nimajo več ničesar izgubiti. Toda domači se zaenkrat dobro in disciplinirano branijo.
53 ‘ –
Nekaj zmede v kazenskem prostoru Krke, na koncu prekršek gostov v napadu.
51′ –
Prosti strel za domače iz lepega položaja je izvedel Ranić, a streljal malce previsoko.
49′ –
Triglavani spet pretijo iz prekinitev, toda domači se dobro branijo. Uspešno so obranili dva kota.
47′ – 
Krkaši so poizkusili s protinapadom, ki pa ga je prekinil Šturm in si prislužil rumeni karton.
46 ‘ –
Takoj priložnost za Triglav. Gostje so imeli na voljo kar dva kota, po prvem je iz črte žogo izbil Ihbeisheh, po drugem pa strel Kranjčanov blokiral Žugelj.
46′-
 Začel se je drugi polčas tekme. Tokrat prva žoga za Triglav, ki je ob polčasu opravil zamenjavo. Namesto Mateja Peternela je Siniša Brkić v igro poslal Mateja Poplatnika.

45+  Konec prvega polčasa. Zasluženo vodstvo Krke, zadela sta Kastrevec in Perić, tako da se zdi, da imajo Triglavani v drugem polčasu pred sabo misijo nemogoče.
45+
 Še zadnji poizkus v prvem polčasu. Triglavani so imeli na voljo prosti strel, toda še enkrat se je izkazal Obradović, nad katerim je bil tudi storjen prekršek.
45′ –
Še minuta sodnikovega dodatka.
44′ –
Nov kot za Triglav. Toda brez prave nevarnosti za vrata Krke.
42′ – Triglavani so iz prekinitev povsem nenevarni. Krkaši so se obranili in takoj zapretili iz protinapada. Streljal je Rašić, toda mimo gola.
41′ –
Spremljamo zaključni juriš Triglava v prvem polčasu. Na voljo imajo prosti strel iz kar precejšne razdalje.
40′ –
Še en zaključni strel Krkašev. Tokrat je poizkusil Carević, a kar precej zgrešil. 
36′ – 
Nova sijajna priložnost za Krko. Po spuščeni žogi Perića, je do strela prišel Ihbeisheh, a se je z odlično obrambo izkazal Curanović. Krkaši so imeli kot, še enkrat pa je žogo izbil vratar Triglava.
36′ –
Prvi rumeni karton tudi za domače, prejel ga je Danijel Dežmar.
33′ – 
Ranič je izgubil žogo na sredini igrišča, do strela je prišel Palibrk, a so se domači izkazali z blokom. Po protinapadu je na drugi strani Perić zadel prečko, toda stranski sodnik je dvignil zastavico, hrvaški napadalec je bil v prepovedanem položaju.
31′ –
Obetavna akcija Triglava. Iz prostega strela je podal Peternel, do strela je prišel Redžić, a kar precej zgrešil.
30′ –
Po kotu Kranjčanov se je izkazal Obradović in žogo izbil.
27′ –
Prvi rumeni karton na tekmi. Prejel ga je Matej Peternel, igralec Triglava.
23′ –
Izjemna globinska žoga Periću, ki se je znašel sam iz oči v oči z Curanovićem in ga rutinirano premagal, žogo je poslal prek kranjskega čuvaja mreže. Triglav ima do konca tekme izjemno težko delo.
23′ – GOOOOOOOL! Marin Perić! Krka vodi 2-0!
22′ –
Izbil je Redžić, potem pa je strel Ihbeishe iz roba kazenskega prostora zletel čez gol.
22′ –
Prosti strel Krki. Priložnost za podajo Carevića. 
21′ – Priložnost
za Krko po protinapadu. Podal je Perić, preigraval Ihbeisheh, na koncu pa streljal čez gol.
19′ –
Kot za Triglav. Do strela je prišel kapetan Krcić, ki pa je bil v težkem položaju za strel in je zgrešil.
18′ –
Na tribuni spremljamo glasno navijanje obeh navijaških skupin. Zaenkrat so, tako kot tudi na igrišču, uspešnejši Novomeščani.
17′ –
Predložek Palibrka, toda prekršek v napadu Majcna. Padel je Žugelj.
16′ –
Obetavna akcija Krke. Iz leve je podal Zeljković, v sredini pa je bil Perić za las prekratek.
14′ –
Nova fantastična priložnost za Triglav! Po napaki Žuglja se je sam pred Obradovićem znašel Majcen, a za las zgrešil cilj.
13′ –
Prosti strel za Krko, izvedel ga je Zeljković, toda tokrat je bil Curanović na mestu.
11′ –
Krkaši so pletli mrežo okoli kazenskega prostora Triglava. Naposled je žogo v kazenski prostor poslal Žugelj, Perić pa se je znašel v prepovedanem položaju.
9′ –
Izjemna priložnost za izenačenje. Obradović je odbil strel Palibrka z razdalje, Redžić pa iz neposredne bližine odbitka ni uspel pospraviti v gol.
8′ –
Za Kastrevca je bil to peti gol v sezoni, prvi pred domačimi gledalci.
5′ –
Zadetek za Krko. Po odlični podaji Carevića iz kota se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Žiga Kastrevec in razveselil domače navijače. Slabo je posredoval vratar Curanović.
5′ – GOOOOOOL! Žiga Kastrevec!
4′ –
Kot za Krko, priigral ga je Kastrevec. Izvajalec bo Carević.
3′ –
Podal je Palibrk, domači so izbili in krenili v protinapad, katerega pa je zapravil Perić.
2′ –
Prekršek Rašića in prosti strel za Triglav. Priložnost za obetavno podajo v kazenski prostor.
1′ –
Prva akcija Krke. Predložek v kazenski prostor je poslal Rašić, toda Carević ni uspel priti do zaključnega strela.
1′ –
Začetek tekme. Prva žoga za domače nogometaše, ki bodo želeli razveseliti poln Portoval.
0′ 
– Nogometaši prihajajo na zelenico. Krka igra v svojih prepoznavnih zelenih dresih, medtem ko Triglav igra v belo-zlati opremi. Naj se tekma leta za oba kluba začne.

– Vse je počasi pripravljeno za začetek tekme. Tribuna na Portovalu je odlično zapolnjena, za dobro vzdušje bodo poleg domačih navijačev poskrbeli tudi kranjski, ki so v Novo mesto prišli z organiziranim prevozom.

– Zanimiv podatek je, da Krka v letošnji sezoni na treh medsebojnih tekmah še ni premagala Triglava. Najbližje zmagi so bili pred dobrim mesecem dni, ko so v Kranju vodili vse do sodnikovega dodatka, v katerem je Lamin Diallo prinesel Triglavu izjemno pomembno točko.  Na prvi medsebojni tekmi je z minimalnih 1-0 slavil Triglav, na edini tekmi, ki je bila odigrana na Portovalu pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca, bilo je 1-1.
– Krka je v prejšnjem krogu zapravila vodstvo ob polčasu proti Rudarju in na ta način sezono rešuje v zadnjem krogu proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek. Triglav je prejšnji konec tedna doma izgubil proti Celju, a ima še vedno vse v svojih rokah.

Foto: Boštjan Šmalcelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…