[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=101]

Luki Elsnerju ni uspelo zmagati na prvi tekmi v samostojni trenerski karieri. Še več, Domžale nadaljujejo s slabo formo in zabeležile so nov poraz. Koprčani so po izpadu iz pokala nadaljevali dobro formo na prvenstvenih tekmah, to je bila njihova tretja zaporedna zmaga. Edini zadetek je v 14. minuti dosegel Mitja Lotrič, na drugi strani je Goran Vuk zapravil enajstmetrovko.


Spremljali smo nekoliko zaspan začetek tekme pred skoraj praznimi tribunami domžalskega Športnega parka, najbolj dejaven je bil domači napadalec Goran Vuk, ki je v drugi minuti zapretil s strelom od daleč, a bil neuspešen. V prvih desetih minutah so bili več pri žogi domači nogometaši, a prave priložnosti za strel si niso priigrali, po strelih bratov Vuk in Janže je bila vedno na mestu obramba obalnega prvoligaša. Gostje so prvi zapretili v 13. minuti, ko je po akciji Šmeja in Žiberta je z razdalje poizkusil Lotrič, a streljal mimo desne vratnice. Toda nekdanji napadalec Mure je bil že v naslednji minuti uspešnejši. Akcijo je na polovici Domžal začel kapetan Kopra Guberac, podal Žibertu na vrh kazenskega prostora, ta pa je “iz prve”odlično zaposlil Lotriča, hitronogi koprski napadalec je z močnim in natančnim strelom premagal Vidmarja. Ob strelu v oddaljenejši kot, je bil domžalski vratar brez možnosti. Domžalčani so potrebovali kar nekaj časa,  da so se po golu Kopra prebudili, v 22.minuti je iz razdalje meril Husmani, toda zelo nenatančno. Sledila je odlična priložnost Koprčanov za povišanje prednosti, Čovilo – pred sezono je treniral z Domžalami – je z glavo dobro streljal, a za las zgrešil cilj. Potem nekaj priložnosti domače ekipe, najprej je bil prekratek Slobodan Vuk, kasneje njegov brat Goran, v 31.minuti pa sijajna priložnost Domžal za izenačenje. Skubic je izvedel kot, podal na kratko do Janže, Prekmurec je preigral Palčiča, ki ga je povlekel za dres in glavni sodnik Slavko Vinčič je upravičeno pokazal na najstrožjo kazen.  Zalet je vzel Goran Vuk, se pred strelom malce zaustavil, Nenezič ga je prebral in z odlično obrambo preprečil izenačenje. Do konca prvega polčasa si nobena ekipa ni priigrala nobene priložnosti in Koprčani so prvi polčas zanesljivo pripeljali do konca.

Na zadnjih tekmah smo bili od nekdanjega trenerja Domžal Stevana Mojsilovića vajeni opraviti kar dve menjavi ob polčasu, toda Luka Elsner je kljub zaostanku še vedno verjel v isto ekipo kot v prvem polčasu. Tudi v drugem delu smo spremljali zaspano nogometno predstavo, v kateri se je Koper pametno in organizirano branil, zanesljiv je bil vratar Nenezič. Koprski čuvaj mreže je moral nekajkrat pobrati visoke žoge v kazenski prostor Kopra, strela v okvir v prvi polovici drugega polčasa Domžalčani niso imeli. So pa zato 57. minuti nevarno zapretili Koprčani, razigrani Galešič je preigraval po levi strani in poslal žogo v kazenski prostor, kje je osamljeni Palčič streljal z glavo in prisilil Vidmarja v fantastično obrambo, s katero je poskrbel, da so bile Domžale še vedno v igri. Sledila sta poizkusa domače ekipe, od daleč je streljal Požeg Vancaš, a zgrešil gol. V domžalskem taboru je nato Gabriča zamenjal Mijič, pri Kopru pa edinega strelca Lotriča Reja. V nadaljevanju so domači jalovo napadali, gostje pa pametno prežali na protinapade. Na takšen način se jim je priložnost ponudila v 75. minuti, ko je potegnil Pučko, naposled našel Guberca, kapetan Kopra pa je z močnim strelom meril previsoko. Na drugi strani sta se do konca tekme Domžalam ponudile tri lepe priložnosti. Najprej se je za hip sam pred golom znašel Dobrovoljc, toda preveč okleval in ni prišel do strela. Je pa do strela prišel rezervist Joshua Parker, ko je bil po podaji Janže iz prostega strela najvišji v kazenskem prostoru, a se je še enkrat izkazal danes odlični Igor Nenezič. Temnopolti napadalec se je še enkrat znašel v dobrem položaju, ko je Banovič kombiniral s Slovodanom Vukom, zaposlil Parkerja, ta pa je zadel le zunanji del mreže. Do konca tekme nekaj dolgih podaj v kazenski prostor Neneziča, toda brez prave priložnosti za Domžale in 3 točke gredo v Koper.

Nismo spremljali najboljše nogometne predstave v domžalskem Športnem parku. Morda bi bil najbolj pravična delitev točk, toda Koprčani so izkoristili svojo najlepšo priložnost, Domžale svojih niso. Nov neuspeh na domači tekmi in novega trenerja Elsnerja čaka veliko veliko dela. Čez noč se pač veliko ne da spremeniti, novo priložnost za iskanje točk bodo imeli Domžalčani v naslednjem krogu, ko igrajo v gosteh pri Olimpiji. Koper naslednji teden igra doma, njihov nasprotnik bo novinec Zavrč.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…