[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=742]

V Novem mestu sta se v tekmi 28. kroga pomerila domača Krka in Koper. Gostje so v Novo mesto prišli v vlogi favorita in koncu zelo zanesljivo premagali danes slabe Novomeščane, ki so v prejšnjem krogu izpustili zmago proti Triglavu v zadnji minuti tekme.


V prvem polčasu smo spremljali dokaj zaspan obračun z zelo malo priložnostmi. Prvi poizkus smo videli v 7. minuti, ko je streljal gostujoči nogometaš Miha Gregorič, a bil nenatančen. Nenatančen je bil tudi štiri minute kasneje domači napadalec Kastrevec, ki je poizkusil iz skoraj nemogočega položaja za strel. Prvi strel v okvir gola smo videli šele v 18. minuti, ko je bil domači čuvaj mreže Obradovič na mestu po strelu Halilovića z glavo. Igra se je nato malce razživela, obe ekipi sta igrali napadalno, a vendarle smo večji del prvega polčasa spremljali igro med obema kazenskima prostoroma. Krkaši so bili najbližje vodilnemu zadetku v 26. minuti, ko je Kastrevec prodrl v kazenski prostor, a so gostujoči branilci njegovo podajo uspeli izbiti stran od Simčičevih vrat. Ob koncu prvega polčasa pa velika nezbranost v domači obrambi.  Ejup je na sredini igrišča porušil Štromajerja, nato pa znan scenarij, saj sta za vodstvo poskrbela Galešić in Ćovilo. Prvi v vlogi podajalca, drugi pa v vlogi strelca, saj so domači branilci po dolgi podaji iz prostega strela na drugi vratnici povsem pozabili na visokega vezista, kar je slednji izkoristil in z lahkoto matiral Obradovića ter postavil rezultat prvega polčasa.

Domači trener Adnan Zildžović je takoj na začetku drugega polčasa v igro poslal posojenega nogometaša Domžal Jureta Balkovca, a tudi to ni spremenilo slabe Krkine igre. Videlo se je sicer nekaj več želje in iniciative po bolj napadalni in odprti igri, a Koprčani so že po dobrih 15-ih minutah v drugem delu odločili zmagovalca. V dobrih treh minutah so Primorci udarili kar dvakrat in pokopali Krko. V 59. minuti je Guberac podal iz kota, Halilović je po strelu z glavo zatresel prečnik, odbito žogo pa je s plasiranim strelom v gol poslal Ćovilo, ki je tako zadel še drugič danes. Dve minuti kasneje pa šah mat v dveh potezah, Guberac je dobil žogo na desni strani sredine igrišča in z dolgo globinsko podajo zaposlil Pučka, ki se je takoj po vstopu v igro vpisal med strelce. Nekaj minut kasneje bi Koprčani lahko povedli s 4-0, a je bil Guberac nekoliko preveč sebičen in lepa priložnost za Kanarčke je splavala po vodi. Krka je do konca tekme pričakovano prevzela pobudo na igrišču, a si z izjemo strelov Žuglja in Ejupa z razdalje ni priigrala nobene omembe vredne priložnosti. Zato pa so nekajkrat iz protinapadov nevarno zapretili gostje. Najlepše zadetku je bil v 83. minuti Pučko, ki je izjemno lepo preigraval, se znašel sam pred Obradovićem, a je bil odlični Novomeški vratar tokrat na mestu in njegov strel obranil. Blizu je bil tudi Urban Žibert v samem zaključku tekme, zmagoslavje mu je preprečila prečka in tako se je tekma končala s povsem zasluženo zmago Kopra.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…