Pred nami je zadnji, 20. krog jesenskega dela PrveLige Telekom Slovenije. V prvenstvu, ki že dolgo časa ni bilo tako izenačeno in zanimivo kot letos, je še vse odprto, najbolj vroče bo na samem vrhu, kjer imajo tri ekipe možnost za osvojitev jesenske krone. Najbližje le tej je Koper, ki ima ob tekmi več točko prednosti pred Mariborom in bo v zadnjem krogu gostil ljubljansko Olimpijo. Tekma Zavrč – Celje bo že danes, zelo zanimivo bo tudi v Velenju, kjer bodo Rudarji na krilih Mateja Eterovića želeli Mariboru zadati že 6. letošnji poraz.


Pari 20. kroga Prve Lige Telekom Slovenije:
ZAVRČ – CELJE (petek ob 17:00)
KRKA – GORICA (sobota ob 13:00)
DOMŽALE – TRIGLAV (sobota ob 17:00)
RUDAR VELENJE – MARIBOR (sobota ob 17:30)
LUKA KOPER – OLIMPIJA (nedelja ob 17:00)

CELJE   ZAVRČ
1 0 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 0 1
1 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 1 0 0
0 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 1
25. september 2013 (2:1) Zadnja zmaga 20. julij 2013 (2:1)
Z-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-Z
25. september 2013 (2:1) Najvišja zmaga 20. julij 2013 (2:1)
Blaž Vrhovec, Tadej Žagar Knez Manjkajoči nogometaši Josip Golubar, Miha Kokol

Za Zavrčani je izjemen, zgodovinski jesenski del prvenstva. Novinec v ligi v nasprotju s pričakovanji in napovedmi kroji sam vrh lestvice, dvakrat je premagal tudi Maribor in je podal jasno kandidaturo v boj za najvišja mesta. Varovanci Viktorja Trenevskega bodo na krilih zgodovinske zmage v Ljudskem vrtu tokrat prekrižali orožje s še enimi Štajerci, v goste namreč prihaja ekipa Celja. Celjani so med tednom odigrali zaostalo tekmo proti Domžalam in še četrtič zapored(!) v dvoboju teh dveh ekip se mreži nista zatresli. Tako, da ekipa Miloša Rusa pred zadnjim krogom zaseda 8. mesto, s sicer kar lepo prednostjo (8 točk) pred mestom, ki vodi v kvalifikacije za drugo ligo. Na drugi strani Zavrč piše pravo pravljico in pred domačimi gledalci se bodo hoteli posloviti z zmago in na ta način zaključiti zares odličen del sezone. Zavrč in Celje sta se letos pomerila dvakrat in na obeh tekmah je slavila ekipa, ki je bila v vlogi gostitelja, obakrat je bilo 2-1. Ekipi sta se pomerili tudi v pokalnem tekmovanju, kjer pa so bili uspešnejši Celjani. Danes bo Viktor Trenevski pogrešal dva standardna in v tej sezoni odlična Josipa Gulubarja in Miho Kokola, medtem ko na drugi strani Miloš Rus prav tako ne more računati na dva pomembna člena svoje enajsterice, manjkala bosta Blaž Vrhovec in Tadej Žagar Knez. Zavrč bi ob zmagi in ugodnih rezultatih z ostalih prizorišč lahko celo osvojil naslov jesenskega prvaka PrveLige Telekom Slovenije!

KRKA   GORICA
2 3 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 3 2
0 3 0 Domače tekme (Z-N-P) 1 0 2
2 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 3 0
25. september 2013 (1:2) Zadnja zmaga 5. september 1993 (3:1)
Z-N-N-P-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-N-N-Z-P
25. september 2013 (1:2) Najvišja zmaga 5. september 1993 (3:1)
Mitja Brulc, Adnan Bešić Manjkajoči nogometaši Gianvito Misuraca

Nogometaši Krke so v prejšnjem krogu prvič izgubili odkar jih je prevzel domači strokovnjak Adnan Zildžović. V Kopru so se sicer zdaj vodilni ekipi lige dobro upirali, a na koncu prejeli dva zadetka iz prekinitev, obakrat je bil neustavljiv Miroslav Čovilo. Tokrat v Novo mesto prihaja ekipa Gorice, ki sodeč po rezultatih v tej sezoni, novomeščanom več kot ustreza. V drugem krogu letošnje sezone so proti Gorici osvojili sploh prvo točko po povratku med elito, v 11. krogu pa so na gostovanju v Novi Gorici po poznem zadetku Novosela celo slavili z 2-1. Toda ne glede na to, je Gorica v vlogi velikega favorita, po visoki zmagi nad Triglavom v prejšnjem krogu so se namreč povzpeli na 4. mesto in za vodilnim Koprom zaostajajo za vsega štiri točke. Veseli jih tudi dejstvo, da so iz zadnjih treh gostovanj odnesli kar 7 točk. Na drugi strani je v igri Krke viden napredek, Adnan Zilžović ponuja tudi veliko priložnosti mladim domačim fantom, ki mu zaenkrat vračajo z dobro igro in z zadetki. Pod njegovim vodstvom so gole dosegli Kramar (2), Ejup in Kastrevec, vsi produkti domače šole. Sploh napredek slednjih je zelo velik, kajti oba igralca sta bila na začetku sezone poslana na kaljenje v Belo krajino, ker tedanji trener Borivoje Lučić nanju ni računal. Krka bi ob zmagi zagotovo zadržala 9. mesto na lestvici in se ob morebitnem porazu Celja na gostovanju pri Zavrču približala 8. mestu na 4 točke zaostanka, Gorica pa bi se še bolj približala samemu vrhu in morda prehitela tako Zavrč kot Maribor. Pri Krki manjkata že dalj časa odsotni Mitja Brulc in Adnan Bešić, medtem ko bodo Goričani pogrešali Gianvita Misuraco.

DOMŽALE   TRIGLAV
11 6 3 Medsebojne tekme (Z-N-P) 3 6 11
5 3 2 Domače tekme (Z-N-P) 1 3 6
6 3 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 2 3 5
25. september 2013 (0:3) Zadnja zmaga 14. april 2012 (0:1)
Z-N-N-N-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-N-N-N-P
25. september 2013 (0:3) Najvišja zmaga 28. april 2002 (1:2)
Marko Kovjenić, Tadej Rems, Draško Božović Manjkajoči nogometaši

V Domžalah bodo v zadnjem krogu jesenskega dela domači nogometaši želeli z zmago nad zadnjim Triglavom vsaj delno popraviti slab jesenski del sezone. Ekipa Luke Elsnerja že šest tekem ne pozna slasti zmage, nazadnje so slavili v 13. krogu, torej več kot dva meseca nazaj. Na drugi strani se niti Kranjčani ne morejo pohvaliti z odlično formo, tudi oni od tiste zgodovinske zmage v Ljudskem vrtu niso prišli do treh točk. V zadnjem krogu so pred domačimi gledalci doživeli pravo blamažo, ekipa Gorice jih je razbila s kar 5-1. Na drugi strani so se Domžalčani še enkrat več s Celjani razšli z 0-0. V letošnji sezoni so Domžale proti Triglavu na dveh tekmah osvojile 4 točke, nazadnje je bilo v Kranju kar 3-0. Domžalska ekipa bo tudi na tej tekmi v vlogi favorita, ne glede na njihovo formo. Vroča sta še vedno oba napadalca, Slobodan Vuk in Joshua Parker, ki sta skupaj dosegla prav toliko zadetkov kot vsi njuni soigralci skupaj. Triglav bi ob morebitnem presenečenju in pa zmagi Gorice v Novem mestu, Krko prehitel in se povpzel malce bolj “na varno”, Domžale pa bi ob morebitnem porazu Olimpije v Kopru skočile na 6. mesto. Še vedno daleč od Evrope, še vedno daleč od napovedi.

RUDAR VELENJE   MARIBOR
9 11 41 Medsebojne tekme (Z-N-P) 41 11 9
6 7 16 Domače tekme (Z-N-P) 25 4 3
3 4 25 Gostujoče tekme (Z-N-P) 16 7 6
22. maj 2013 (3:1) Zadnja zmaga 20. julij 2013 (0:3)
N-P-Z-P-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov N-Z-P-Z-Z
22. maj 2013 (3:1) Najvišja zmaga 29. september 1996 (1:6)
Almedin Muharemović Manjkajoči nogometaši

Derbi kroga. Vroči Rudar proti vedno bolj mrzlemu Mariboru. Vsekakor je pred nami izjemno zanimiva tekma, kjer je morda celo v vlogi rahlega favorita domači Rudar. Maribor je na zadnjih petih tekmah kar trikrat izgubil, od tega dvakrat doma – proti Triglavu in Zavrču, medtem pa je na drugi strani Rudar po dveh zaporednih porazih (Krka, Koper) odigral novo odlično partijo v Ljubljani in na krilih izjemnega Eterovića slavil s kar 3-0. Statistika medsebojnih tekem Rudarja in Maribora je močno na strani Maribora, saj so proti Velenjčanom na 61-ih odigranih tekmah le devetkrat izgubili in kar 41-krat zmagali. Tudi v letošnji sezoni so na stadionu Ob jezeru v drugem krogu slavili z 3-0, toda od takrat se je veliko spremenilo. Rudar igra zelo dobro, konstantno in po nekaj slabših sezonah kroji sam vrh slovenske PrveLige, na drugi strani pa je Maribor v tej sezoni že kar 5-krat izgubil in zaenkrat vse kaže na to, da v drugem delu sezone ne bodo imeli tako lahkega dela kot v nekaj zadnjih sezonah. V 11. krogu so Rudarji iz Ljudskega vrta odnesli točko, tokrat pa bodo napadali vse 3. Če bi jim uspelo zmagati, bi se z Mariborom točkovno izenačili na drugem mestu, če seveda “kiksneta” Zavrč in Gorica. Za Maribor je zmaga skoraj nujna, predvsem za mir v hiši in pa za dober obet pred zadnjo tekmo Evropske lige proti Wiganu.

LUKA KOPER   OLIMPIJA
9 3 6 Medsebojne tekme (Z-N-P) 6 3 9
6 2 1 Domače tekme (Z-N-P) 5 1 3
3 1 5 Gostujoče tekme (Z-N-P) 1 2 6
22. maj 2013 (0:1) Zadnja zmaga 25. september 2013 (0:1)
P-N-P-N-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-N-Z-N-P
7. november 2012 (2:0) Najvišja zmaga 19. marec 2011 (4:0)
Matej Mavrič Rožič Manjkajoči nogometaši Nik Omladič, Gabriel Eteme, Enis Đurković, Rok Baskera

Še ena zelo zanimiva tekma, ki jo bomo tako kot tekmo Rudar – Maribor lahko spremljali v neposrednem prenosu. Koper igra odlično in je v prejšnjem krogu po zmagi nad Krko povsem zasluženo skočil na sam vrh lestvice in bo, če bo premagal Zmaje po dolgem času okronan za jesenskega prvaka. Olimpija nikakor ne najde poti iz krize. Potem, ko so na treh tekmah zbrali 7 točk in se je zdelo, da prihajajo boljši časi, jih je presekal visok domači poraz proti Rudarju in tako ekipa Milorada Kosanovića ostaja daleč za zgornjim delom lestvice in še dlje za mesti, ki vodijo v Evropska tekmovanja. Če bo Olimpija v Kopru izgubila, se lahko zgodi, da bo padla celo na 8. mesto, kar bi bila za ekipo, ki je pred sezono napovedovala celo boj za naslov prvaka, prava mala katastrofa. Zdi se, da bodo Zmaji sezono lahko rešili samo z odličnimi predstavami v pokalnem tekmovanju. Zanje gostovanje v Kopru vsekakor ne prihaja v pravem času, poleg tega se bodo morali znajti še brez prvega organizatorja igre Nika Omladiča. Poleg njega manjkajo še Eteme, Đurkovič in Baskera, pri Kopru ne bo samo izkušenega Mateja Mavriča. Favorit je znan, Koper namreč z zmago postaja jesenski prvak PrveLige Telekom Slovenije, Olimpijo pa v vsakem primeru čaka ogromno dela pred začetkom spomladanskega dela in verjetno tudi čistka igralskega kadra.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…