V torek popoldne bosta odigrani še obe prestavljeni tekmi osemnajstega kroga Prve Lige Telekom Slovenije, ki sta bili v soboto odpovedani zaradi prevelike količine vode na igrišču, ki je preprečila izpeljavo tekme. V derbiju dna se bosta že ob 13. uri na novomeškem Portovalu, ki je v soboto dobesedno plaval v vodi, pomerila Krka in Triglav, tri ure kasneje, torej ob 16. uri, pa prebujeni Celjani na domači Areni Petrol pričakujejo goste iz Nove Gorice, ki bodo skušali v Celju nadoknaditi izgubljene točke iz minulega kroga, ko so doma izgubili z Mariborom.


Prestavljeni tekmi 18. kroga Prve Lige Telekom Slovenije:
KRKA – TRIGLAV (torek ob 13:00)
CELJE – GORICA (torek ob 16:00)

KRKA   TRIGLAV
0 0 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 0 0
Domače tekme (Z-N-P) 1 0 0
0 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P)
Zadnja zmaga 15. september 2013 (1:0)
Zadnjih pet tekem nasprotnikov
Najvišja zmaga 15. september 2013 (1:0)
Anže Košnik, Mitja Brulc, Gregor Režonja Manjkajoči nogometaši

Ob 13. uri se bo začelo v Novem mestu, kjer bo zagotovo zelo vroče. Tokrat bodo Krkaši v vlogi favorita, ne samo zaradi prednosti na lestvici, temveč tudi zaradi nedavnih težav nogometašev Triglava. Le ti so po kratki stavki vendarle našli skupni jezik z upravo, toda izgubili tri pomembne nogometaše. Klub so zaradi nezadovoljstva z neplačili zapustili Jalen Pokorn, Petar Stojnić in Davor Bubanja. Ekipa, ki je v jesenskem delu na kolena spravila oba največja slovenska kluba, šokirali so predvsem z zmago v Ljudskem vrtu, pod vodstvom Siniše Brkića igra kot prerojena, a zdi se, da vendarle komaj čakajo zimski premor. Na drugi strani je Krka v prejšnjem krogu skoraj senzacionalno na kolena spravila Velenjski Rudar in očitno je šok terapijo po prihodu novega trenerja Adnana Zildžovića delovala uspešno. V kolikor bodo Krkaši takšno predstavo pokazali na tekma s Triglavom, bodo verjetno na najlepši možni način zaključili jesenski del prvenstva. Jutri jim ne bo mogel pomagati Anže Košnik, ki je kaznovan, že dalj časa pa sta zaradi poškodbe odsotna izkušena Mitja Brulc in Gregor Režonja. Triglav je prejšnji konec tedna pred domačimi gledalci osvojil točko proti Celju, a se vseeno zaradi zmage Krke v Velenju preselil na zadnje mesto na lestvici. V prvem letošnjem medsebojnem dvoboju so po zadetku v končnici tekme slavili Triglavani.

CELJE   GORICA
22 22 30 Medsebojne tekme (Z-N-P) 30 22 22
15 10 10 Domače tekme (Z-N-P) 20 12 7
7 12 20 Gostujoče tekme (Z-N-P) 10 10 15
3. maj 2011 (3:1) Zadnja zmaga 14. september 2013 (2:0)
P-P-N-N-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-Z-N-N-N
27. avgust 2000 (0:4) Najvišja zmaga 6. maj 2006 (0:4)
Tadej Žagar Knez, Marijo Močić Manjkajoči nogometaši Bruno Leonardo Vicente

V dvoboju sredine lestvice se bosta v Celjski Areni Petrol pomerila Celje in Gorica. Gorica je trenutno na četrtem mestu in se bi v primeru zmage ter spodrsljaju Rudarja v Kopru, z Velenjčani točkovno izenačila, na drugi strani pa Celje zaseda 7. mesto na lestvici in bi se v primeru zmage lahko prebil pred Domžale. Celjani so v prejšnjem krogu gostovali v Kranju in domov prinesli točko, “Italijanska” Gorica pa je v derbiju kroga pred domačimi gledalci priznala premoč ekipi Maribora. Celjani Gorice niso premagali na zadnjih petih medsebojnih obračunih, nazadnje je bilo letos septembra 2-0 v korist Gorice. Tokrat bosta pri domačih manjkala Tadej Žagar Knez in Marijo Močić, medtem ko bo Gorica brez Bruna Leonarda Vicenteja. Zato pa bo Miloš Rus lahko računal na vedno bolj vročega Benjamina Verbiča, ki je zadnjih štirih prvenstvenih tekmah, dosegel prav toliko zadetkov. Še bolj vroč v tej sezoni je Massimo Coda, odlični napadalec Gorice, ki se bori tudi za najboljšega strelca PrveLige. Doslej je v polno zadel osemkrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…