Maribor jutri zvečer čaka povratno srečanje zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Po porazu Mariborčanov v Plznu s 3:1 imajo Čehi velike možnosti za uvrstitev v najelitnejše tekmovanje stare celine, ampak do tja jih čaka še zelo motivirana ekipa Maribora, poln Ljudski vrt ter atmosfera, ki jo vidimo le a redkih nogometnih stadionih širom sveta.


Začnimo z gosti iz Češke, ki jih vodi Pavel Vrba in so prispeli v štajersko prestolnico danes dopoldne. Pred tekmo so sila optimistični, kar je videti pri vseh igralcih ter seveda trenerju Vrbi, ki je prepričan v uvrstitev njegove ekipe v Ligo prvakov. Ekipa Viktorie  je imela v zadnjem krogu prvenstva tekmo z ekipo Slovačkega iz Hradišta. Končalo se je z zmago Viktorie 3:1. “Na prvi tekmi so gostje dokazali, da so zelo močan nasprotnik. Javnost na Češkem o Mariboru in njegovi igri ve bore malo. Osredotočiti se bomo morali na svoj stil igre in mislim, da smo lahko uspešni,” je o Mariboru za uradno stran Viktorie Plzen povedal Jan Kovarik. V Maribor so gostje prispeli v polni zasedbi, tudi z glavnim zvezdnikom Vladimirjem Darido, ki je prejšnji torek dosegel drugi gol za domače.

Varovanci Anteja Čačiča so na zadnjem prvenstvenem gostovanju v Kranju uspeli osvojiti vse tri točke. Edini strelec na srečanju je bil Fajič, ki se po hudi poškodbi vrača v staro strelsko formo. “Z nedeljskim dopoldnevom se lahko lotimo priprav na Viktorio. Ostajamo pri mnenju ob odhodu iz Plzna. Verjamemo, da nam lahko uspe. Dva zadetka zaostanka nista nedosegljiva,” je za uradno stran povedal strelec edinega zadetka. Trener Maribora je v Kranju odpočil nekaj ključnih igralcev, po poškodbi in kazni se vračata tudi Arghus ter Filipovič. Na jutrišnji tekmi bo imel Čačić na voljo skoraj vse igralce. Najverjetneje bo manjkal Mezga, s čigar nastopom še ne želijo tvegati njegove daljše odsotnosti.

“Lahko povem, da sem velik optimist. Kot udeleženec tekem na tem stadionu sem spoznal, da so navijači naša velika moč in ta energija se prenaša na teren. Če nam uspe v namenu, da ne dobimo gola v prvem polčasu, smo blizu. Zelo blizu. Maribor ima igro, z igro prihajamo do situacij. V težavah smo se znašli le ob storjenih napakah. Zdaj jih bomo odpravili, veliko pa pomeni tudi spoznanje, da smo tokrat močnejši za Arghusa in Filipovića,” je o jutrišnjem obračunu na današnji tiskovni povedal trener Mariborčanov Ante Čačić. Hrvaški strateg na klopi vijoličastih za povratno srečanje pred polnimi tribunami Ljudskega vrta napoveduje agresivno, a ne brezglavo igro: “Prva zamisel je, da dobimo tekmo. Naš cilj bo nadzorovana prevlada na igrišču, vztrajali bomo pri agresivnosti na vsakem delu terena. Če bomo šli brezglavo v boj, bo upov o napredovanju predčasno konec. To je resen rang tekmovanja, moramo se obnašati temu primerno, saj se tekma lahko odloči tudi z zadetkoma v 88. ali 90. minuti. Pomembno je, da imamo načrt. Po žrebu smo se pogovarjali o tem, da smo dobili najtežjega nasprotnika. Ob odhodu iz Plzna pa je ostal vtis, da temu ni tako. A ne pozabimo: vzrok gre iskati v igri Maribora. Imeli smo posest žoge že v prvi tekmi, zdaj moramo biti konkretnejši. Če se bo izšlo po načrtih brez dobljenega zadetka v prvem polčasu, verjamem, da lahko po tekmi zaželim gostom iz Plzna uspešne igre v Ligi Europa.”

Tekma se bo pričela v sredo ob 20.45 na stadionu Ljudski vrt. Vsi gledalci ter simpatizerji Maribora, ki niste dobili dragocenega koščka papirja za obračun, imate možnost ogleda tekme na Šport klubu. Studijski del se bo pričel že ob 20. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura predstavlja novega trenerja

V pisarnah Fazanerije so tudi uradno potrdili namigovanja medijev, da je zgodba Vladimirja…