[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=794]

Goričani so po sredini zmagi v slovenskem pokalu, tokrat še zadnjič v letošnji izvedbi Prve lige gostovali pri ekipi Celja. Pri gostih je manjkal Alessandro Favalli, domači strateg Simon Rožman pa ni mogel računati na usluge kar dveh nogometašev in sicer Matica Žitka ter Andraža Žureja. Vsi trije nogometaši so bili kaznovani.


Na celjski Areni Petrol se je v sončnem popoldnevu zbralo približno 800 nogometnih navdušencev. Podjetneje so začeli nogometaši iz Nove Gorice, do prve priložnosti na tekmi pa so prišli domači nogometaši. V 10. minuti srečanja je poskušal Blaž Vrhovec, ki se je s kakšnih 30 metrov poskusil premagati gostujočega vratarja Cacchiolija. Vendar je slednji brez težav žogo ubranil. Nato so gostje igro vendarle umirili ter prišli do dveh lepih priložnosti, a se je pri obeh odlično izkazal gostujoči vratar Kotnik. Prvi je poskusil Vicente s kakšnih 25 metrov, le nekaj minut kasneje pa je s podobnega položaja poskusil še Širok. Nato je igra v nadaljevanju srečanja potekala na sredini igrišča. V 35. minuti je sicer poskušal še domači vezist Žagar-Knez, a je žogo Cacchioli brez težav ohranil v svojih rokah. Na drugi strani je Coda poskusil še z glavo po dolgi diagonalni podaji Bazooffije, a je Kotnik bil ponovno dobro postavljen in je žogo izbil v kot. Tako so gledalci v prvem polčasu na tekmi med Celjem in Gorico videli zelo malo priložnosti in povprečno igro obeh ekip, ki je potekala večino časa med obema kazenskima prostoroma.

Drugi del srečanja se je pričel napadalneje s strani gostov iz Nove Gorice. To se jim je obrestovalo že v 52. minuti, ko je goste popeljal v vodstvo Mastriani Borges. Akcijo je pričel Coda, ki je z lepo podajo našel Mastrianija, slednji je z roba kazenskega prostora ustrelil proti celjskim vratom. Domači vratar Kotnik je bil ob strelu nemočen in je žoga pristala za njegovim hrbtom. Po zadetku so Celjani želeli hitro rezultat izenačiti. Prišli so do dveh zrelih priložnosti, vendar je obakrat žoga poletela mimo vrat. Goričani so nato igro hitro umirili in nadaljevanje igre je bilo podobno igri iz prvega polčasa. A le do 68. minute, ko je imel Bazzoffia idealno priložnost za povišanje vodstva. Gostje so izvedli hiter protinapad, ko je žoga prišla do Bazzofie. Slednji se je otresel enega izmed celjskih branilcev, meril proti vratom, a za las zgrešil vrata vratarja Kotnika. Domači so poskušali na vse načine priti do izenačenja, gostje so pa le čakali na svojo pravo priložnost. Najboljšemu igralcu letošnje sezone se je v 79. minuti ponudila idealna priložnost, ki pa je ni izpustil iz svojih rok. Bazoffia je z desne strani podal v kazenski prostor, tam našel Codo, ki je z preciznim strelom v vratarjevo desno stran iz 12 metrov še drugič premagal Kotnika. Srečanje se je nato prevesilo v zadnjih deset minut zadnje tekme letošnjega prvenstva. Nekaj priložnosti se je ponudilo še na strani Goričanov, ki pa ob zaključkih niso bili dovolj zbrani.

Gostje iz Nove Gorice so tako osvojili nove tri točke in z zmago zaključili uspešno sezono, kjer so osvojili četrto mesto, naslov pokalnih prvakov, Massimo Coda pa je bil drugi najboljši strelec letošnje izvedbe Prve Lige. Domačinom iz Celja ta sezona ne bo ostala ravno v najboljšem spominu. Po vzponih in padcih so na koncu z mlado, a perspektivno ekipo osvojili zgolj osmo mesto na prvenstveni lestvici.

Foto: Borut Zalokar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…