Goričani so z dobro igro znali izkoristiti izmučenost in premešano zasedbo Celja ter tako ostajajo pri majhnih možnosti za končno osmo mesto na lestvici. Tekmo so Goričani uspeli odločiti že v prvem polčasu po zadetkih dveh Nigerijcev, Johnsona in Elekeja.


V prvem polčasu smo spremljali dinamično ter atraktivno tekmo, v kateri so prevladovali Novogoričani. Brez priložnosti pa niso ostali niti Celjani, ki so igrali z dokaj premešano in pomlajeno zasedbo. Prvo priložnost na tekmi smo videli v osmi minuti, ko je po prodoru Elekeja in njegovi podaji na levo stran, z roba kazenskega prostora meril Žigon, a je njegov strel šel čez levo vratnico. Že dve minuti kasneje nova priložnost za goste, po dvojni podaji z Džuzdanovićem, je mimo gola meril Vetrih. V 16. minuti pa vodstvo za Gorico. Po slabšem izvedenem prostem strel, je v kazenskem prostoru do žoge prišel Vetrih, ki je z desne strani poslal predložek v sredino, kjer je bil najvišji osamljeni Johnson, ki je z visokim skokom matiral debitanta v vratih Celja, Jurharja. Po zaostanku so svojo moč pokazali tudi Celjani. Najprej je v 22. minuti, po podaljšani žogi Bajdeta, z glavo od blizu Jeslinek meril mimo desne vratnice. Še lepšo priložnost pa je v naslednji minuti zapravil Lendrić. Po lepi akciji na levi strani, med Vidmajerjem in Gobcem, je slednji poslal oster predložek pred gol, kjer je Lendrić zadel zgolj vratnico in ostalo je pri vodstvu gostov. Do konca polčasa so prevladovali gostje. Najprej je dvakrat poskušal Džuzdanović, vendar je bil mladi vratar Celja uspešnejši. So pa gostje v 36. minuti podvojili vodstvo. Po desni strani je prodrl Džuzdanović, nato tudi ustrelil, Jurhar je žogo odbil, na njegovo žalost pa je odbitek končal na glavi Elekeja, ki je zabil še tretjič v sezoni. Do konca polčasa je z razdalje poskušal še Johnson, še pred tem pa za domače Bajde, vendar sta oba strela zletela malce čez gola.

Drugi polčas ni bil tako atraktiven kot prvi, smo pa kljub temu videli še en zadetek v mreži domačih ter tudi nekaj lepih priložnosti Celjanov. Prvi pa so v drugem polčasu zapretili gostje, ko je Johnson z razdalje skušal premagati domačega vratarja. Jurhar je z manjšimi težavami strel uspel ukrotiti. Na drugi strani je takoj po vstopu v igro zapretil Sunny. Njegov strel v 63. minuti je šel mimo leve vratnice. V 74. minuti dokončna potrditev zmage Gorice. Johnson se je z desne strani znašel sam pred Jurharjem. Domači vratar je žogo odbil, vendar je na drugi vratnici Klemenčič nepravilno zaustavljal Žigon, sodnik Balažič pa je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Vetrih ter tako postavil končni izid srečanja. Do konca tekme so Celjani skušali zabiti vsaj častni zadetek. Tako je najprej, po kotu, z volejem streljal Soria, ampak meril čez gol. Nato je z roba kazenskega prostora Sorčana skušal presenetiti še Sunny, a je žoga spet za malo zletela čez prečko in ostalo je pri visoki zmagi Goričanov.

Celjani, ki so v sredo doživeli veliko razočaranje v finalu pokala, se tako niso uspeli pobrati. Kljub temu pa jih ta poraz ne bo precej bolel, saj so si evropsko vozovnico že zagotovili. V zadnjem krogu pred kratkim odmorom jih pričakujejo Velenjčani. Gorica si je z drugo zaporedno zmago v gosteh podaljšala minimalne možnosti za osmo mesto, ki prinaša obstanek v ligi. Verjetno jih sedaj še bolj bolijo izgubljene točke proti Radomljam in Olimpiji. Pred zadnjo tekmo doma proti Zavrču, pa v Novi Gorici z nestrpnostjo pričakujejo skupščino, ki naj bi dala novo vodstvo.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…