V Športnem parku v Novi Gorici so v zadnjem srečanju 23. kroga PLTS Goričani gostili Aluminij iz Kidričevega. Po prvem polčasu, ki je minil brez zadetkov in v katerem so Kidričani ostali brez pordečelega Martinovića, so v drugem sinje modri v 73. minuti preko Guliča prešli v vodstvo, ki ga vse do konca srečanja niso izpustili iz rok.


V prvem polčasu smo gledali enakovredno srečanje. Po dokaj zanimivem prvem delu prvega polčasa, se je proti koncu le tega, srečanje umirilo in preselilo na sredino igrišča. Do najlepše priložnosti prvega dela so prišli Kidričani in to že v tretji minuti srečanja, ko po predložku iz kota Martinovića, Zeba iz bližine ni uspel premagati vratarja Štruklja. Do konca prvih petinštiridesetih minut sta obe ekipi imeli še nekaj pol priložnosti in obetavnih situacij, a nič resnejšega kar bi ogrozilo ena ali druga vrata. Je pa zato le nekaj sekund pred koncem polčasa ekipa Aluminija ostala brez enega moža. Po prekršku nad Mariničem je drugi rumeni karton prejel Martinović, ter tako predčasno končal današnje srečanje.

V drugi polčas so, ob igralcu več na igrišču, boljše vstopili Goričani. Že v 5. minuti nadaljevanja je Škarabot po predložku iz desne strani s pomočjo gostujočega branilca zadel vratnico. Le tri minute zatem se je Džuzdanović sam znašel v kazenskem prostoru, a z desne streljal naravnost v roke gostujočega vratarja Kovačića. Kidričani so se v drugem polčasu bolj osredotočali na hitre protinapade. V enem od teh se je v 62. minuti znašel Mensah, ki pa je bil le za las prekratek pred golom, da bi predložek Ivančića pospravil v gostujočo mrežo. V 69. minuti je Srebrnič, po daljši odsotnosti, v igro poslal Burgića, ki se je le štiri minute za tem že znašel v priložnosti. Po predložku pred gol je z glavo zadel prečnik, od koder se je žoga odbila do Guliča, ki je bil bolj natančen in je žogo, prav tako z glavo, od prečnika poslal za hrbet Kovačića, ter tako domače povedel v vodstvo. Le malo pred vodilnim zadetkom je na drugi strani Petrovič le za las streljal mimo gola. Do konca srečanja so Kidričani vršili pritisk na domača vrata, a si resnejše priložnosti niso priigrali in tako je ostalo pri zadetku Guliča iz 73. minute in domači so se po dolgi pavzi brez zmage spet razveselili treh točk.

Gorica : Aluminij 1:0 (0:0)

Strelci: Gulič (’73)

Gorica: Štrukelj, Curk, Kavčič (46′ Žigon), Jogan, Lipušček, Škarabot, Humar, Džuzdanović (’69 Burgić), Grudina, Marinič (61′ Nagode), Gulič.

Aluminij: Kovačić, Šme, Martinović, Zeba, Jurčevič, Marinšek, Petrovič, Ivančić (72′ Nunić), Tahiraj (46′ Ploj), Ibrahim Mensah, Kidrič (’79 Štor).

Rdeči kartoni: Martinović (’45 / drugi rumeni)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…