[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=764]

Lokalni derbiji med velenjskim Rudarjem in Celjem so vedno polni emocij in napeti do zadnjih minut srečanja. V letošnji sezoni Prve lige sta se ekipi pomerili že trikrat. Na vseh treh srečanjih so slavili Velenjčani, vselej z minimalno razliko enega zadetka, nič kaj drugače pa ni bilo niti tokrat.


Napadalneje so pričeli gostje iz Celja, ki so si v prvih nekaj minutah srečanja pripravili nekaj priložnosti za strel. Še najbližje zadetku je bil Žurej, a njegovi trije streli niso bili dovolj natančni za vodstvo gostov. Nato se je Rudar znebil začetnega pritiska gostov in v 18. minuti so domači prišli do vodstva. Krefl je z leve strani podal v sredino, kjer je do žoge prišel Firer ter brez večjih težav žogo poslal za hrbet Kotnika. Po vodilnem zadetku domačih so gostje ponovno kar nekajkrat poskusili, si pridobili nekaj strelov iz kota, ampak do zadetka niso prišli. So pa zato imeli veliko priložnost domači, ko je Firer podal v kazenski prostor, ampak tam ni bilo nikogar, ki bi žogo preusmeril v mrežo. Ob koncu prvega dela srečanja so imeli domačini še eno lepo priložnost. Klinar je po podaji iz prostega strela lepo našel Radujka, ampak je bil slednji pri strelu z glavo nenatančen. Velenjčani so z zadetkom Firerja odšli na odmor z minimalno prednostjo.

Drugi del tekme so odločneje začeli domači nogometaši, ki so si preko Knezoviča, Krefla in Klinarja pripravili zrele priložnosti, a ob zaključku ponovno niso bili najbolj natančni. Tudi na strani gostov sta si lepo priložnost pripravila Vrhovec in Zajc. Prvi je streljal mimo vrat, drugemu je veselje preprečil velenjski vratar Radan. V nadaljevanju so domači vršili pritisk na gostujoča vrata. Priložnosti so si vrstile druga za drugo, a žoga nikakor ni hotela v mrežo. V 78. minuti pa še en šok za Celjane. Po prekršku nad Klinarjem je Vidmajer prejel še drugi rumen karton in tako moral predčasno zapustiti igrišče. V zadnjih desetih minutah srečanja je bilo kar nekajkrat napeto pred obema goloma. Zvrstilo se je kar nekaj strelov in zrelih priložnosti, vendar brez zadetka na eni ali drugi strani. Rezultat je tako v drugem delu tekme ostal nespremenjen in nove zmage so se veselili domači nogometaši iz Velenja.

Velenjčani so zmagali še tretjič zapored, medtem ko je za ekipo Celje to že četrti zaporedni poraz ter četrta tekma brez danega zadetka.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…