19. krog PrveLige Telekom Slovenije se nadaljuje jutri, ko bosta odigrani dve tekmi. V Domžalah se bosta pomerili ekipi, ki imata na lestvici enako število točk, v domžalski Športni park prihaja Celje. Na drugi sobotni tekmi se bosta pomerila ekipi Kopra in Krke, kjer so seveda Kanarčki veliki favoriti. V nedeljo bo zelo zanimivo v Mariboru, kjer gostuje visokoleteči Zavrč, preporojena Olimpija pa pričakuje Velenjski Rudar. V nedeljo še obračun Triglava in Gorice. To bo začetek druge polovice letošnega prvenstva, tekmeci se bodo torej med seboj srečali že tretjič.


Pari 19. kroga Prve Lige Telekom Slovenije:
CELJE – DOMŽALE (sobota ob 15:00)
LUKA KOPER – KRKA (sobota ob 17:00)
TRIGLAV – GORICA (nedelja ob 13:00)
MARIBOR – ZAVRČ (nedelja ob 14:30)
OLIMPIJA – RUDAR VELENJE (nedelja ob 16:15)

CELJE   DOMŽALE
15 18 23 Medsebojne tekme (Z-N-P) 23 18 15
11 11 7 Domače tekme (Z-N-P) 12 7 8
8 7 12 Gostujoče tekme (Z-N-P) 7 11 11
24. november 2012 (1:2) Zadnja zmaga 21. september 2013 (4:0)
P-N-N-Z-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-N-N-P-N
22. november 2009 (5:1) Najvišja zmaga 29. avgust 2005 (5:0)
Gregor Bajde, Tadej Žagar Knez Manjkajoči nogometaši

Celje in Domžale imata po 21 točk in za obe ekipi bo ta tekma zelo pomembna. Domžalčani se še drugič zapored odpravljajo na Štajersko, v prejšnjem krogu so malce nesrečno izgubili v Mariboru, po tem ko so vodili in dolgo časa držali neodločen rezultat. Četa Luke Elsnerja je dvakrat zapored izgubila, tako proti Olimpiji kot proti Mariboru, za nameček jih je med tednom na prijateljski tekmi premagala še drugo uvrščena ekipa 2. snl Kalcer Radomlje. Celjani so prejšnji konec tedna prav tako izgubili doma proti Gorici, zato tudi njim počasi že teče voda v grlo. Obe ekipi sta nas v tej sezoni predstavljala v Evropskih pokalih, toda letos sta oba v pokalnem tekmovanju že izpadla, tako da s prvenstvom rešujeta sezono. Na zadnji medsebojni tekmi, 24. novembra so z 2-1 slavili Celjani, 21. septembra na prvi letošnji tekmi pa so visoko (4-0) slavili Domžalčani. Pri domačih sta poškodovana Gregor Bajde in Tadej Žagar Knez, medtem ko ima Luka Elsner po dolgem času, z izjemo dolgotrajnejših poškodb, na voljo skoraj igralce. Zagotovo je pred nami zelo zanimiva tekma, na kateri je zmagovalca praktično nemogoče napovedati.

LUKA KOPER   KRKA
5 1 0 Medsebojne tekme (Z-N-P) 0 1 5
3 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 0 1 2
2 1 0 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 3
21. september 2013 (0:1) Zadnja zmaga
Z-Z-Z-Z-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-P-P-P-P
10. april 1994 (5:0) Najvišja zmaga
Denis Šme Manjkajoči nogometaši Mitja Brulc, Gregor Režonja

Zato pa se dobro ve, kdo je veliki favorit naslednjega obračuna. V soboto se bosta na Bonifiki pomerila letos odlični Koper in novomeška Krka. Koper bo želel vsaj za en dan skočiti na sam vrh lestvici, pa četudi z dvema tekmama več od Maribora. V nedeljo bodo Kanarčki upali na neodločen rezultat na tekmi Maribor-Zavrč, saj bi v tem primeru proti obema tekmecema pridobili dve točki. V prejšnjem krogu so Koprčani na derbiju ugnali letos zelo dobri Rudar, mož odločitve je bil najboljši Koprčan Goran Galešić. Na drugi strani Krkaši po menjavi trenerja (na klop je sedel Adnan Zildžović), še ne poznajo poraza. Najprej so skoraj senzacionalno slavili v Velenju, v torek pa na zaostali tekmi 18. kroga, v derbiju dna razpredelnice, osvojili točko proti Triglavu, pa čeprav si je morda niso zaslužili. Krkaši so na zadnjih šestih medsebojnih tekmah proti Kopru, osvojili vsega točko, so jih pa zato visoko (3-0) premagali v pokalnem tekmovanju. Toda na Bonifiki bo težko, letos so tam v prvem krogu že izgubili. Na zadnji medsebojni tekmi, 21. septembra v Novem mestu so z zadetkom Halilovića slavili Koprčani. Jutri bo pri domačih manjkal Denis Šme, Adnan Zildžovič na drugi stran že dalj časa ne more računati na Mitjo Brulca in Gregorja Režonjo, tokrat je vprašljiv še Thierry Alain Mbognou, ki je tekmo s Triglavom končal že po vsega 15. minutah.

TRIGLAV   GORICA
6 5 9 Medsebojne tekme (Z-N-P) 9 5 6
3 0 6 Domače tekme (Z-N-P) 6 5 0
0 5 6 Gostujoče tekme (Z-N-P) 6 0 3
17. april 2013 (2:0) Zadnja zmaga 21. september 2013 (3:1)
P-P-N-Z-N Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-Z-N-P-N
17. april 2013 (2:0) Najvišja zmaga 21. september 2013 (3:1)
Momir Bojić, Darko Djukić Manjkajoči nogometaši

Triglav je po sila neprijetnih in nemirnih dnevih odšel na gostovanje k neposrednemu tekmecu za obstanek, novomeški Krki. Triglavani so očistili glave in odigrali dobro tekmo, na kateri so si verjetno zaslužili več ko le točko. Pred njimi je še ena težka tekma, saj v Kranj prihaja “Italijanska” Gorica, ki je v prejšnjem krogu slavila v Celju. Goričani so na četrtem mestu in lovijo vodilni trojček, tako da je na vrhu zelo napeto in izenačeno. V primeru zmage in porazu Zavrča v Mariboru, bodo skočili na tretje mesto. Triglav potrebuje točke, po 18. tekmah jih imajo vsega 13 in za Krko zaostajajo za dve točki. Tokrat Siniša Brkić ne bo mogel računati na Momira Bojića in Darka Djukića, medtem ko Luigi Apolloni tovrstnih težav nima. Na obeh letošnjih medsebojnih tekmah je slavila Gorica, na tekmi prvega kroga v Kranju so Triglav premagali z 1-0. Sicer pa je na domačem igrišču Triglav uspešnejši od Gorice, na devetih medsebojnih tekmah so zmagali devetkrat, medtem ko neodločenega rezultata na tekmi Triglava in Gorice v Kranju še nismo videli. Domači branilci bodo morali posebej paziti na dva najboljša goriška strelca, Massima Codo in Gianluco Lapadulo, ki sta doslej skupaj dosegla 15 golov, ravno toliko kot jih je na 18. tekmah zmogla celotna  ekipa Triglava.

MARIBOR   ZAVRČ
1 0 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 0 1
1 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 1 0 0
0 0 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 1
12. julij 2013 (2:1) Zadnja zmaga 22. september 2013 (1:0)
P-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-P
12. julij 2013 (2:1) Najvišja zmaga 22. september 2013 (1:0)
Aleš Mejač, Jean Philippe Mendy Manjkajoči nogometaši

Mariborčani so v četrtek osvojili veliko točko v Rusiji in so pred zadnjim krogom Evropske lige še vedno v boju za napredovanje med 32 najboljših. To je vsekakor velik uspeh čete Anteja Šimundže, ki pa jih v nedeljo čaka še ena težka tekma. V goste namreč prihaja visokoleteči Zavrč, ki bo imel tudi v Ljudskem vrtu svoje račune. V prvem krogu letošnje sezone so na Ljudskem vrtu odigrali odlično tekmo, a jo nesrečno izgubili v sami končnici, ko je Nusmir Fajić globoko v sodniškem dodatku zadel za zmago Maribora. V prejšnjem krogu so Mariborčani v izjemno zanimivi tekmi s 5-3 premagali Domžale, toda pokazali da so lahko ranljivi. V Rusiji so se branili veliko bolje in po zaslugi Dejana Mezge tudi odnesli veliko točko. Tokrat bo Ante Šimundža verjetno premešal svojo enajsterico, saj je pot iz Rusije domov dolgo in izčrpajoča. Na drugi strani je Zavrč v prejšnjem krogu klonil v Ljubljani, čeprav so – tako kot vselej – odigrali dobro, napadalno tekmo. V tej sezoni sta na medsebojnih obračunih obe ekipi slavili pred domačimi gledalci, na zadnji medsebojni tekmi, 22. septembra so presenetljivo z 1-0 slavili nogometaši Zavrča. Tudi tokrat lahko pričakujemo napadalen nogomet z obeh strani in upajmo tudi, da veliko golov. Domači trener ne more računati na Mejača in Mendyja, verjetno pa bo na klopi pustil kar nekaj nogometašev, ki so odigrali vseh 90 minut na mrzlem gostovanju v Kazanu.

OLIMPIJA RUDAR VELENJE
11 3 4 Medsebojne tekme (Z-N-P) 4 3 11
4 1 4 Domače tekme (Z-N-P) 0 2 7
7 2 0 Gostujoče tekme (Z-N-P) 4 1 4
21. september 2013 (1:2) Zadnja zmaga 13. julij 2013 (1:2)
Z-P-Z-Z-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov P-Z-P-P-P
22. julij 2012 (5:0) Najvišja zmaga 18. julij 2010 (1:3)
Nemanja Mitrović, Đorđe Ivelja, Enis Đurković, Rok Baskera, Tadej Apatić Manjkajoči nogometaši Almedin Muharemović

Zadnja tekma 19. kroga bo odigrana v nedeljo v Stožicah, kjer lahko pričakujemo novo dobro nogometno predstavo. Pomerila se bosta Olimpija in Rudar, 6. in 5. ekipa lige. Zmajčki se očitno dvigajo, nanizali so dve zaporedni zmagi, na zadnjih treh tekmah so osvojili 7 točk. Na drugi strani je ekipa Jerneja Javornika po odličnem začetku v sezono, malce popustila in nanizala dva zaporedna poraza. Potem, ko jih je pred domačimi gledalci zelo presenetljivo premagala novomeška Krka, so v prejšnjem krogu orožje položili tudi pred Koprom. Milorad Kosanović in njegovi varovanci so pred reprezentančnim premorom premagali v gosteh Domžale, prejšnji konec tedna pa pred svojimi navijači še ekipo Zavrča, kar kaže na očiten dvig forme. Zmaji bodo želeli do konca jesenskega dela osvojiti čim več točko, saj bi se le na ta način povsem približali zgornji polovici lestvice in bi spomladi lahko napadli mesta, ki vodijo v Evropske pokale – tam kamor Olimpija tudi sodi. Če bodo premagali Rudarja, se bodo Velenjčanom približali na tri točke zaostanka in nenadoma bi bila sezona zopet živa. Toda Velenjčani nikakor niso naivna ekipa in bodo v Ljubljani imeli svoje načrte, na zadnji medsebojni tekmi v Stožicah so namreč slavili z 2-1. Pri domačih je kar nekaj manjkajočih nogometašov, svojih soigralcem ne bodo mogli pomagati Nemanja Mitrović, Đorđe Ivelja, enis Đurković, Rok Baskera in Tadej Apatić, medtem ko bo pri gostih tekmo izpustil Almedin Muharemović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…