[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=514]

Varovanci Luke Elsnerja so po več kot mesecu dni vendarle okusili slast zmage in so v zadnjem krogu jesenskega dela PrveLige z visokih 4-1 premagali ekipo Triglava, ki je verjetno najbolj od vseh čakala konec prvega dela sezone. Gostje so bili skozi celotno tekmo v podrejenem položaju in so že po slabih 20-ih minutah zaostajali z 0-2, ob polčasu 0-3. Znova je blestel Slobodan Vuk, ki se je z dvema zadetkoma prebil na četrto mesto lestvice strelcev. Domžale bodo jesenski del končale na 7. mestu, Triglav pa je uvodni del sezone sklenil na zadnjem mestu.


Ekipi sta začeli zelo odločno, tudi gostujoči nogometaši se v Domžale niso prišli samo braniti, a kaj ko so že iz prve prave domžalske priložnosti prejeli zadetek. Tekla je 7. minuta in po kombinaciji Aneffa in Skubica je zadel Slobodan Vuk. Najprej je obramba Triglava še uspela izbiti podajo Skubica, nato pa je domači bočni branilec izjemno lepo našel neoviranega Vuka, ki je iz kakšnih 10-ih metrov močno zadel nebranjen del mreže in povedel svojo ekipo v hitro vodstvo. Sledilo je nekaj nenevarnih poizkusov Triglava, v 16. minuti pa je za domače priložnost zapravil mladi Maksimović. Toda njegovo napako je le minuto kasneje popravil odlični Vuk. Z odlično podajo se je izkazal prav Maksimović, ki je Vuka poslal samega proti vratarju, prvi domžalski strelec je hladnokrvno zaključil in zadel za lepo prednost Domžal po vsega 18. minutah igre. Nato je sledilo nekaj umirjenih minut, vse do 28. minute, ko se je v priložnosti znašel novinec v Domžalah, Urugvajec z bolgarskim potnim listom Sasha Alexander Aneff. Podal mu je Erik Janža, Urugvajec pa je hitro prodrl v kazenski prostor Triglava in poizkusil s strelom proti daljši vratnici, a bil za las nenatančen. V 38. minuti so imeli gostje kot, ki pa so ga slabo izvedli in Domžale so imele priložnost iz protinapada. Odlično je potegnil nekdanji nogometaš Triglava Anže Jelar, v sredini našel Husmanija, ki je Pelka že premagal, a je njegov stral na golovi črti odbil Klemenčič. Žoga je končala v kotu in nato smo videli že 3. zadetek v gostujoči mreži. Kot je izvedel Majer, po odbiti žogi jo dobil nazaj in podal do Husmanija, le ta je lepo na drugi vratnici našel Aneffa, ki je podal do Dobrovoljca in mlademu domžalskemu branilcu ni bilo težko postaviti rezultat polčasa 3-0.

Na začetku drugega polčasa so gostje pokazali, da želijo odigrati boljši drugi polčas, čeprav je bilo jasno, da je tekma že odločena. V 49. minuti je iz velike razdalje s prostega strela meril Stjepanović, a je Vidmar žogo odbil. 3 minute kasneje so Domžalčani še enkrat zapretili iz protinapada, še enkrat je zaključil Husmani, a tudi tokrat neuspešno. V 57. minuti je Skubic lepo našel Vuka, ki je imel priložnost za hat-trick, a je zadel le zunanji del mreže. Triglav je bil tudi v drugem polčasu v povsem podrejenem položaju in si niso priigrali niti ene prave priložnosti. V 66. minuti je bil blizu svojega prvega zadetka med elito Aneff, a je njegov strel končal za las prek gola. Zato pa je bil novinec v domžalskih vrstah bolj natančen v 71. minuti, ko se je po lepi akciji Jelarja in Skubica znašel povsem neoviran pred vrati Triglava in z glavo zadel za visoko prednost Domžal. Triglavani so prišli do častnega zadetka v 78. minuti, ko je napako v obrambi storil Dobrovoljc, Bukara je našel Majcna, ta pa je z natančnim strelom premagal nemočnega Vidmarja. Do konca tekme velja omeniti še strel Bukare v 91. minuti, toda Vidmar je s pomočjo vratnice njegov strel uspel obraniti.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …