[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=456]

V 15. krogu PrveLige sta se v Domžalskem športnem parku pomerili domača ekipa pod vodstvom Luke Elsnerja in prijetno presenečenje letošnje sezone, velenjski Rudar. Tekma se je končala z nepriljubljenih 0-0, čeprav smo videli kar nekaj lepih priložnosti. Velenjčani tako zdaj zasedajo 4. mesto na lestvici, samo točko za drugo uvrščenim Koprom, ki je danes visoko izgubil v Novi Gorici, Domžale pa ostajajo na 6. mestu, 5 točk pred Olimpijo.


Tekma se je začela zelo zaspano s strani obeh ekip, na prvo pravo priložnosti smo morali čakati vse do 11. minute, ko je Firer preigraval po levi strani in podal žogo v kazenski prostor, tam pa je v zadnjem trenutku žogo v kot poslal Darko Zec. Po kotu je do strela prišel nekdanji Domžalčan Ivan Knezović, toda njegov strel z glavo je zletel čez gol Nejca Vidmarja. Že v naslednjem napadu je poizkusil najboljši strelec Domžal v tej sezoni Slobodan Vuk, a je njegov strel iz razdalje končal mimo leve vratnice. Nato se je igra vendarle nekoliko razživela. Črnčič je idealno zaposlil prvega strelca lige Eterovića, le ta je dobro meril, še bolje pa je njegov strel obranil Vidmar in žogo odbil v kot. Kasneje je nevarnost pred svojim golom preprečil Majer. Minuto zatem je od daleč streljal Firer, še enkrat se je izkazal Vidmar, v 20. minuti pa priložnost za Domžale. Požeg Vancaš je lepo odigral dvojno podajo z Janžo, streljal z vrha kazenskega prostora, Rozman je žogo odbil, po podaji Parkerja pa je do strela z glavo prišel Vuk, a se je še enkrat izkazal Matjaž Rozman. Prvi polčas je bil zelo živahen, že pet minut kasneje je po lepi akciji Domžal v priložnost prišel Parker, toda meril previsoko. Na drugi strani so bili Velenjčani v prvem delu, razen poizkusa Bratanoviča v 40. minuti, skoraj nenevarni.  Zadnja priložnost v prvem polčasu je pripadla domačim, Kos in Vuk sta žogo spravila do Požeg Vancaša, ta pa je z dvajsetih metrov streljal previsoko.

Tako kot v prvem delu, smo tudi na začetku drugega polčasa spremljali precej zaspan začetek s strani obeh ekip. V 57. minuti je bilo pred gostujočimi vrati nevarno po podaji Požeg Vancaša, minuto kasneje pa je bilo še bolj vroče. Mate Eterović, prvi strelec Rudarja in lige, je namerno, grdo in nešportno s komolcem udaril Erika Janžo in si prislužil direktni rdeči karton in predčasno pot pod prho. Sodnik Glažar je zaradi ugovarjanja hkrati rumeni karton pokazal še Črnčiču. Domžalčani bi številčno premoč že kmalu lahko izkoristili. Slobodan Vuk je odlično preigraval na polovici Rudarja, Jeseničnik je igral z roko in sodnik je dosodil prosti strel za Domžale iz ugodnega položaja. K žogi je pristopil Erik Janža, strelec zadetka iz prostega strela v Kranju, natančno ustrelil v desni kot Rozmanovih vrat, a vratar Rudarja se je izkazal z odlično obrambo. V naslednjih minutah smo morda pričakovali silovit pritisk številčno močnejših Domžal, a so se gostujoči nogometaši dobro branili in domačim niso dovolili priti do kakšne resnejše priložnosti. V 74. minuti je po podaji Banoviča, lepo proti sredini krenil Požeg Vancaš, tudi močno ustrelil, toda bil premalo natančen. Rudarji so potrpežljivo čakali na protinapade in proti koncu tekme prišli do nekaj priložnosti. Najprej je Črnčič v ogenj poslal Bratanovića, ki je bil za las nenatančen. V naslednjem napadu je bil Bratanović v vlogi podajalca, lepo je našel Rotmana, a je bil tudi njegov strel preslab. Domžale so bile najbližje zmagovitemu zadetku v 90. minuti, ko je bil pri žogi na desni strani branilec Dobrovoljc. Žogo je hotel poslati v sredino, a jo slabo zadel in malo je manjkalo, da bi se njegova slaba podaja pretvorila v odličen strel, saj je Rozmana rešila prečka. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…