[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=360]

Dvoboj sedmo in peto uvrščenih ekip prve slovenske nogometne lige, je postregel z gledljivo nogometno predstavo. Domžale in Gorica sta se razšla brez zmagovalca, gostje zapravili 11- metrovko prek prvega strelca lige Code, ki jo je na svojem 100. nastopu v Domžalskem dresu obranil odlični Nejc Vidmar. To je bil četrti remi za Domžale, Gorica pa je po šokantnem porazu proti Krki ostala v boju za najvišja mesta.


Tekma se je začela skoraj silovito, saj sta obe ekipi že na samem začetku dali vedeti, da hočeta samo zmago. Prvi strel smo videli že v 2. minuti, ko je iz kakšnih 25-ih metrov poizkusil domači napadalec Parker, a je iz voleja streljal mimo gola. Sledila je priložnost za goste, ko je najprej slabo posredoval Korun, nato pa je Misuraca našel Ndiayeja, a Vidmar se ni dal premagati. Minuto kasneje še ena slaba obrambna akcija Koruna, tokrat ga je preigral prvi strelec prvenstva Massimo Coda, a je njegov strel zadel zunanji del mreže Domžalskih vrat. V 7. minuti je še enkrat poizkusil Coda, tokrat po podaji Bazzoffie, a tudi tokrat neuspešno. Odlični novogoriški napadalec je bil še naprej v središču pozornosti, še enkrat je ogrel dlani Nejca Vidmarja, tudi tokrat po strelu z glavo v 12. minuti. Dve minuti kasneje so končno nevarno zapretili tudi varovanci Luke Elsnerja. Po prostem strelu Janže, je z glavo streljal Slobodan Vuk, a je žogo eden izmed gostujočih branilcev izbil v kot. Sledila je še ena podaja Janže, a se najhuje preprečil vratar Cordaz. Sledilo je nekajminutno zatišje, nakar je sledil že znani dvoboj Coda-Vidmar, italijanski napadalec je streljal z razdalje, še enkrat brez težav za Vidmarja. A domači vratar je bil povsem brez moči v 29. minuti, ko so Goričani povedli. Gabrić je storil prekršek na svoji polovici, prosti strel je izvedel Favalli, v kazenskem prostoru Domžal pa je bil najvišji šele 19-letni branilec Gorice Tine Kavčič. Mladenič je z neobranjljivim strelom poskrbel za svoj prvenec v najmočnejši slovenski ligi. Domžalčani so hoteli hitro vrniti milo za drago, a sta strela Husmanija dvakrat in Vuka zletela čez gol. Do konca prvega polčasa brez pravih priložnosti, še najbolj nevarno je bilo pred Goriškimi vrati v samem zaključku, ko je iz kota odlično podal Janža, a so čisto vsi igralci zgrešili žogo.

Ob polčasu nismo videli nobene menjave, so pa domači nogometaši v drugem delu zaigrali občutno bolje. V 47. minuti tekme je Skubic odlično podajo na bližnjo vratnico Slobodanu Vuku, a se domžalski napadalec ni najbolje znašel in streljal mimo leve vratnice. So bili pa domači nogometaši uspešneji v 54. minuti. Odlična akcija, v kateri je levji delež prispeval Rudi Požeg Vancaš, je prinesla izenačenje v domžalskem Športnem parku. Mladi Belokranjec je začel akcijo, odlično potegnil, podal na vrh kazenskega prostora Slobodanu Vuku, le ta je žogo podaljšal Gabriću, ki jo je odložil Skubicu. Le ta je z odlično podajo zaposlil Parkerja, nekdanjemu napadalcu angleškega QPR-ja pa iz neposredne bližine ni bilo težko preusmeriti žoge v mrežo. Zares odlična domača akcija in od 54. minuti naprej je na semaforju kazalo 1-1. Toda dve minuti kasneje nov šok za domače nogometaše. Na desni strani domžalskega kazenskega prostora je Zec na nedovoljen način zaustavil Bazzoffio in glavni sodnik Andrej Žnidaršič je pokazal na belo točko. Zalet je vzel Massimo Coda, a italijanski napadalec bo imel še dolgo v mislih Nejca Vidmarja. Vstrelil je v levi kot, a se je z bravurozno obrambo izkazal domžalski čuvaj mreže in žogo izbil. Zapravljena priložnost bi Gorico lahko hitro kaznovala, a je dve minuti kasneje po podaji Skubica za las mimo gola meril Parker. V nadaljevanju so bili nevarnejši Domžalčani, a pri zaključih niso bili najbolj zbrani. Strela Vuk in Parkerja sta zletela mimo vrat, poizkusa Majerja in še enkrat Parkerja pa je gostujoči vratar ukrotil. Do konca tekme je imel najlepšo priložnost za spremembo rezultata Husmani, a je v 87. minuti po odlični akciji Parkerja in Vuka streljal mimo leve vratnice in tako se je zelo dobra nogometna predstava v Domžalah končala z 1-1.

Tako Domžale kot Gorica bodo v 13. krogu igrale pred domačimi gledalci, Domžalčani bodo gostili Krko, Gorica pa Zavrč.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…