[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=376]

Nogometaši Domžal so očitno ujeli pravi ritem, v 13. krogu državnega prvenstva so dosegli peto zmago, drugo pred domačimi gledalci. Novomeška Krka je bila po nekaj odličnih tekmah tokrat nedorasel nasprotnik. Za visoko zmago Domžal, ki so igrali brez Kovjenića, Remsa, Božoviča, Gabrića in Jelarja, so poskrbeli vroči Parker z dvema goloma, Husmani in Slobodan Vuk. S to zmago so Domžalčani na lestvici prehiteli Olimpijo, sedaj zasedajo 6. mesto, 5 točk za drugo uvrščenim Koprom, Krka pa je še vedno na osmem mestu, ki si ga deli s Celjem.


Domači nogometaši so od samega začetka zagospodarili na igrišču, toda prvo priložnost so si priigrali Krkaši. Košnik je priboril prosti strel v nevarni coni, sledila je kombinacija Raniča in Ivankoviča, a je slednji slabo zaključil, meril je previsoko. Nato je prvič zapretil vedno boljši angleški napadalec Joshua Parker, njegov strel z roba kazenskega prostora so gostje odbili v kot. Po kotu je bil po podaji Belokranjca Požega Vancaša v svojem kazenskem prostoru najvišji še en bivši nogometaš Kolpe iz Podzemlja, Andrija Novosel. Sledil je močan pritisk varovancev Luke Elsnerja, a Ravbarji nikakor niso uspeli priti do kakšne lepše priložnosti, kar nekajkrat je odlično posredoval gostujoči vratar Obradović. Najprej je veselje preprečil Skubicu, nato še Vuku, Mijič in Požeg Vancaš pa sta merila previsoko. V 33.minuti so do svoje pol priložnosti prišli tudi gostje, a je bila obramba Domžal na čelu z Vidmarjem na mestu. Do konca prvega dela smo videli nekaj pol priložnosti na vsaki strani, gostje so prežali predvsem na prekinitve, kjer je nekajkrat odlično v kazenski prostor podal izkušeni Saša Ranič. Nekdanjemu članu Gorice je pripadla zadnje dejanje prvega polčasa, ko je odlično meril z razdalje, a je Vidmar njegov strel odbil.

Ob polčasu je strateg domačih v slačilnici pustil Mijića, v igro pa poslal Žigo Kousa. Kous in soigralci se krenili zelo odločno v drugi polčas in že po šestih minutah drugega dela smo videli prvi zadetek. Žan Majer je odlično potegnil po sredini igrišča, sijajno zaposlil Slobodana Vuka, ta pa je morebiti celo streljal, a zadel naravnost na nogo svojega partnerja v napadu Parkerja, nekdanji član QPR-ja pa je le nastavil nogo in žogo preusmeril v mrežo. Tri minute kasneje so gostje izvajali kot, a so do priložnosti prišli Domžalčani. In to izjemne priložnosti. Dolgo podajo Vidmarja je po slabem posredovanju Novomeške obrambe sprejel Parker, podal proti Vuku, ki se je sam znašel pred Obradovičem, a se je vratar Krke brezkompromisno vrgel pod noge napadalcu Domžal in sijajno obranil njegov strel ter poskrbel, da je na semaforju ostalo 1-0. Toda pri tem rezultatu ni ostalo dolgo, v 62. minuti so se domači znova veselili. Še enkrat je udarila naveza Vuk-Parker, ki sedaj na lestvici strelcev zaostaja le za navezo Mariborja Mendy-Tavares. Vuk je preigraval in odlično zaposlil Parkerja, le ta je takoj ustrelil, tokrat bi lahko malce bolje posredoval tudi Obradović in domači so vodili z dvema goloma razlike. Sledil je poizkus nekdanjega nogometaša Domžal Adnana Bešića, a je bilo to lahko delo za Vidmarja. Nato pa so Domžalčani dokončno razblinili vse dvome o zmagovalcu. Fantastična Parker in Vuk sta udarila še enkrat. Slednji je sprejel odlično globinsko podajo Angleža, se znašel sam pred Obradovićem, ga mojstrsko preigral in poskrbel za 3-0. Kljub visokem porazu Krke, je še enkrat več najboljši vtis pustil vratar Obradović, ki je nekajkrat zares mojstrsko posredoval. V 80. minuti je dokazal, da bi bil lahko tudi igralec, saj je odlično posredoval izven svojega kazenskega prostora, tri minute kasneje pa je bil brez moči. Kombinirala sta brata Vuk, rezervist Goran je podal do Slobodana, le ta je podaljšal do Husmanija, Makedonec Albanskih korenin pa je s pravo bombo zabil žogo pod prečko nemočnega Obradovića in tako postavil piko na i visoki in povsem zasluženi zmagi Domžal.

Po reprezentančnem premoru bodo Domžale gostovale pri Zavrču, Krko pa pred domačimi gledalci čaka skoraj nemogoča misija – Maribor.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …