Mariborčani se že nekaj dni vneto pripravljajo na novo sezono, kjer bo vse podrejeno le enemu cilju, vrniti krono najboljši v državi v štajersko prestolnico. Delo in izzivi na treningih so že na skorajšnjem vrhuncu, načrti so doseženi, navodila jasna in natančna.


»Sprenevedanja ne bo. Sestavili smo ekipo, ki lahko uresniči vse klubske cilje. Želimo osvojiti vse trofeje, ki so dosegljive v Sloveniji in uspešno tekmovati na evropskem prizorišču. Ne manjka nam ambicioznosti, ne bežimo od odgovornosti in odločno smo se lotili novih izzivov,« je o željah v prihajajočih mesecih povedal trener Maribora, Darko Milanič.

Igralci in tudi strokovno vodstvo kluba bo moralo delati na polno, če želijo doseči zastavljene cilje. Pred prvim treningom je strateg Mariborčanov svojim varovancem slednje tudi jasno predstavil: »Pred prvim treningom sem igralcem ob daljšem pogovoru predstavil, kaj bo treba storiti v naslednjem obdobju. In na tem bomo delali vsak dan. Ne bo dovolj, če bomo rekli, pravi bomo takrat in takrat, ampak se moramo tako postaviti že od začetka. Pripravljen sem pomagati pri tem namenu, energije mi ne bo zmanjkalo in zato bom tudi veliko zahteval od igralcev.«

Več priložnosti bodo dobili tudi mladi nogometaši, ki so se že priključili začetnim pripravam kluba. Ali bo jim Darko Milanič priložnost ponudil tudi v pomembnejših tekmah, bo odvisno predvsem od njihove zavzetosti na treningih: »Usmerili se bomo k svojim močem, mlajšim igralcem. Dobili so jasen signal, da jim bo namenjena priložnost. Z njihovo priključitvijo pričakujem mentalno osvežitev, od starejših pa veliko izkušenj. Od njih je odvisno, kakšno slačilnico bomo imeli, mladi pa bodo vplivali na količino nove energije. Verjamem, da bomo imeli dobro kombinacijo mladosti in izkušenj.«

Mariborčani bodo evropska tekmovanja pričeli v 2. krogu kvalifikacij, kar je po mnenju Milaniča le dodaten plus. »Dodatna tedna brez vmesnega nastopa v prvem krogu evropskih kvalifikacij sta dobrodošla za uresničitev delovnih načrtov, tako kot v prejšnjih sezonah bomo imeli na voljo pet tednov za temeljite priprave. Ta čas moramo dobro izkoristiti,« je svoje razmišljal zaključil Izolčan na klopi najtrofejnejšega slovenskega kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…