Na Areni Z’dežele nas čaka eno zanimivejših srečanj 7. kroga PLTS. V knežje mesto namreč prihaja ekipa Domžal, obe moštvi pa nujno potrebujeta nove tri točke. Domžalčani da ohranijo stik z vodilnimi mesti, Celjani pa da najdejo priključek do zgornjega dela lestvice.


Celjani še naprej ostajajo edina ekipa brez zmage v letošnji sezoni in tudi tokrat jih čaka težka preizkušnja za dosego prvih treh točk. Na zadnji domači tekmi so presenetljivo izgubili proti Triglavu, a bled vtis potem popravili z osvojeno točko v gosteh proti Mariboru, kjer so predvsem v drugem polčasu prikazali všečno predstavo in le malo je manjkalo, da domov niso odnesli vseh treh točk. Po krajši odsotnosti se je v rumeno-modrem dresu zopet predstavil Požeg Vancaš, ki bo tudi tokrat, če le ne pride do prestopa v zadnjem trenutku, eno nevarnejših orožij Dušana Kosiča. Na zadnjem srečanju je med vratnicama Metoda Jurharja zamenjal izkušeni Matjaž Rozman, ki pred današnjim obračunom z Domžalami pravi: “V novem tednu maksimalno zavzeto treniramo in se pripravljamo na novega kakovostnega nasprotnika. Spoštujemo Domžale, ki imajo zelo dobro ekipo, po drugi strani pa se zavedamo, da za skok po lestvici navzgor potrebujemo točke. Naredili bomo vse, da prikažemo novo dobro predstavo.”

Po dveh zaporednih porazih je želja po točkah v ekipi Domžal tokrat še toliko večja. Z drugega mesta so rumeni po dveh zaporednih porazih zdrsnili na četrto in za vodilnimi Mariborčani zaostajajo že za pet točk. Tekom tedna so predstavili novo branilsko okrepitev, posojeni član rumenih je postal nekdanji član Brežic, Krškega in Kopra, Gregor Sikošek. Ali bo Brežičan že tokrat v kadru rumenih bomo izvedeli danes zvečer. Eden pomembnejšij mož Simona Rožmana, pa bo zagotovo hrvaški igralec zvezne vrste, trenutno tudi najuspešnejši strelec rumene družine, Tonči Mujan, ki je za domačo spletno stran pred prihajajočim srečanjem povedal: “Vemo, da so tekme na Areni Z’dežele vselej zahtevne, a je tradicija predvsem miselni pojem. Smo nova ekipa, v primerjavi z lanskim gostovanjem je v moštvu morda le še nekaj nogometašev. S preteklostjo se ne obremenjujemo, saj gledamo le naprej – v tem trenutku proti jutrišnji tekmi. Celjane dobro poznamo, vemo tudi, od kod preži njihova največja nevarnost. Nanje smo dobro pripravljeni, vzdušje je pozitivno, tako da je pomembno, da to udejanjimo še na zelenici. Pomemben bo dober uvod v dvoboj in borben pristop skozi vseh devetdeset minut.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc odhaja, nove okrepitve že na poti v Fazanerijo

Ni se še polegel prah po koncu 31. sezone prve lige, ko so se že začela pojavljati različn…