Eno zanimivejših srečanj 27. prvoligaškega kroga nas čaka v Celju, kjer se bodo domači grofje srečali z Muro iz Murske Sobote. Na prvenstveni lestvici imajo Celjani vsega točko prednosti, obe ekipi pa sta v napetem četveroboju za tretje mesto.


Celjani Prekmurce pričakujejo po visoki zmagi v prejšnjem krogu, ko so v šaleško – savinjskem dvoboju v gosteh z visokih 3:0 premagali knape. Po prvem polčasu, ki je prinesel bore malo nogometa, so rumeno modri v drugem pritisnili na plin in z dvema goloma najboljšega strelca prvenstva, Rudija Požega Vancaša in enim Amadeja Brecla, odločili v svojo korist. Na Muro imajo Celjani v tej sezoni lepe spomine, saj so jih v prvenstvu premagali že dvakrat, obakrat pa z minimalnih 1:0. Na prvi tekmi je v prid Štajercev odločil Požeg Vancaš, na drugi pa otrok Mure Mitja Lotrič.

Muraši, na drugi strani, prihajajo v knežje mesto prekiniti urok Celja. S seboj prinašajo serijo dobrih rezultatov, na zadnjih štirih tekmah so namreč vknjižili kar 10 točk, dve so izgubili le na zadnjem srečanju proti Olimpiji, kjer pa prav tako ni dosti manjkalo da bi tudi to srečanje dobili. Tekma se je končala z 0:0, črno – beli pa so zapravili kar nekaj imenitnih priložnosti. Ob desetih točkah stratega gostov Anteja Šimundžo veseli tudi dejstvo, da se je razbranil Matko Obradović, ki gola ni prejel že celih 374 minut.

Oba stratega težav s poškodovanimi ali kaznovanimi igralci nimata, tako da lahko z vsemi močmi kreneta v srečanje, ki se bo na stadionu Z’Dežele pričelo danes ob 14.30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…