[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=314]

Varovanci Luke Elsnerja so na 10. tekmi letošnje sezone zabeležili tretjo zmago, šele prvo na domačem igrišču. Visoko so odpravili Celje, ki v Domžalah ni imelo nikakršnih možnosti. Pred 500 gledalci je že v 17. minuti rdeči karton pri gostih dobil Matic Žitko, gole za Domžale so dosegli Slobodan Vuk, Žiga Kous in Joshua Parker, ki je zadel dvakrat.


V domžalski športni park se je vrnil Dragan Čadikovski, ki je v lanski sezoni branil barve Domžal. Toda Makedonec ni imel pretiranega razloga za veselje, po začetnem otipavanju in nekaj pol priložnosti, se je prelomni trenutek tekme verjetno zgodil v 17. minuti, ko je Slobodan Vuk krenil sam proti vratarju Maticu Kotniku. Oviral ga je Žitko, toda Vuk se je obdržal na nogah, poizkusil priti do strela, a mu ni uspelo. Sodnik Slavko Vinčič je počakal do konca akcije, nato pa igro ustavil, pokazal prekršek in rdeči karton gostujočemu branilcu, ki je bil zadnji igralec svoje ekipe.  Domžale so močno pritisnile, Celjani pa so se uspešno branili vse do 35.minute, ko je zadel Slobodan Vuk. Po desni strani je prodrl Drago Gabrić, njegovo prvo podajo v kazenski prostor je izbil Zajc, toda žoga je prišla nazaj do Hrvata, ki je v drugo podal bolje, našel Slobodana Vuka, domača številka deset pa je z glavo iz neposredne bližine brez težav premagala Kotnika. V prvem polčasu smo videli še eno priložnost, tudi to na strani Domžal in tudi to je imel Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je potegnil po sredini igrišča, se na koncu odločil za strel z roba kazenskega prostora, a je streljal mimo desne vratnice.

Ob polčasu sta oba trenerja naredila po eno menjavo. Pri domačih je v slačilnici ostal Drago Gabrić, zamenjal ga je Žiga Kous. Miloš Rus je namesto novinca Vicenteja v igro poslal Verbiča. Že v prvem pravem napadu v drugem polčasu smo videli zadetek, za Domžale je po akciji Skubica, ki je odlično podal, zadel Joshua Parker. Sijajna podaja kapetana Domžal v osrčje kazenskega prostora gostov in hladnokrven zaključek nekdanjega nogometaša QPR-ja. Sledil je poizkus Krajcerja in ogromne razdalje, a brez dela za domačega vratarja Vidmarja. V 65. minuti pa so Celjani zapravili najlepšo priložnost na tekmi, po kotu Sebastjana Gobca, je najprej poizkusil Verbič, Vidmar obranil, potem je do strela prišel Centrih, a se je domači vratar še enkrat izkazal in žogo odbil v prečko. V nadaljevanju je z roko igral Dragan Čadikovski, tako da je najlepša priložnost za goste splavala po vodi. Dve minuti kasneje je imel za domačo ekipo novo lepo priložnost Slobodan Vuk. Njegova ekipa je lepo izigrala obrambo Celja, Vuk je prišel sam pred Kotnika, a se je tokrat gostujoči vratar izkazal. Ta se je še enkrat izkazal v 75. minuti, ko je po akciji Parkerja in Mijića, do strela prišel Požeg Vancaš. A gostujoči vratar je bil povsem brez moči v 80. in 83. minuti. Najprej je Skubic podal na desno do rezervista Kousa, le ta je odlično prodrl v kazenski prostor Celja, kjer je bil zbran Parker in z močnim strelom dosegel še svoji drugi gol. Žoga je na poti do gola zadela Jugovića. 3 minute kasneje pa pika na i in zadnji žebelj v krsto ekipe Miloša Rusa. Po hitrem protinapadu in akciji Požega Vancaša, Parkerja in Mijića, je sam pred gol prišel Žiga Kous, mojstrsko obšel Kotnika, ter brez težav postavil končnih 4-0. Do konca tekme nismo videli več nobene priložnosti in tako so se Domžale veselile prve domače zmage v novi sezoni.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…