Celjani v letošnji sezoni igrajo odlično. V zadnjih 12 tekmah še niso izgubili, kar se kaže tudi na prvenstveni lestvici, kjer zasedajo peto mesto. Prav nasprotno bi lahko rekli za ekipo Radomelj, ki so do tega trenutka zmagali zgolj enkrat, dvakrat so osvojili točko in zabeležili enajst prvenstvenih porazov. A četa Dejana Djuranoviča bo proti ekipi Celja iskala svojo drugo svojo prvenstveno zmago, domačini pa bodo poskusili podaljšati svoj niz neporaženosti.


Obe ekipi sta srečanje  pričeli precej previdno in do sedme minute srečanja gledalci niso videli prave priložnosti. Nato pa je vendarle prišlo do nekaj nevarnejših akcij. V nadaljevanju je namreč Verbič prišel do lepe priložnosti, a slednji ni dobro zadel žoge. V 12. minuti so domačini imeli naslednjo lepo priložnost za prvi zadetek na srečanju. Na približno dvajsetih metrih od vrat vratarja Andriča je bil storjen prekršek nad enim izmed celjskih nogometašev. Iz prostega strela je poskusil Ahmedi, a njegov strel ni bil dovolj natančen in žoga je zgrešil cilj za zgolj nekaj centimetrov. Celjani so v nadaljevanju pritiskali na gostujoča vrata, medtem ko so se Radomljani zgolj branili in poskušali najti pravo priložnost za protinapad. Radomljani so prvič prišli do strela v 19. minuti, ko je poskušal Vuk, a je Kotnik žogo brez težav ustavil. V 24. minuti se je pritisk domačinov vendarle obrestoval. Domačini so izpeljali lepo akcijo, ki so jo pričeli že v obrambi. Verbič je žogo pričakal na levi strani igrišča in pobegnil gostujočim branilcem. Nato je z roba kazenskega prostora natančno meril v daljši vratarjev kot in premagal Andriča. Minile so zgolj štiri minute, ko je strelec prvega zadetka zadel še enkrat. Skupaj z Vrhovcem sta v kazenskem prostoru nekajkrat izmenjala žogo, Verbič pa je s kakšnih osmih metrov ponovno poslal žogo v bližnji vratarjev kot in povišal vodstvo Celjanov. Radomljani so po drugem zadetku poskušali igro umiriti, a na tokratni tekmi niso uspeli zaustaviti razigranega in natančnega Verbiča. V 32. minuti je po dolgi visoki žogi svojega soigralca žogo lepo sprejel s prsmi ter z močnim in natančnim strelom še tretjič na tekmi premagal Andriča. Celjani niso popuščali in dve minuti kasneje je na celjskem stadionu ponovno odmeval refren klubske himne. Pri četrtem zadetku je ponovno sodeloval Verbič, ampak tokrat kot asistent. Prodrl je po levi strani, podal v kazenski prostor do Ahmedija, ki je ustrelil proti gostujočim vratom. Žoga je zadela enega izmed gostujočih branilcev, malce spremenila smer in še četrtič končala za hrbtom gostujočega vratarja. Do konca polčasa so se domačini umirili, gostje pa so skušali priti zadetka že v prvem delu. Kar trikrat so poskusili izpeljati akcijo iz kota, vendar ob zaključku niso bili natančni.

V drugi del srečanja so agresivneje krenili domačini, ki so si pripravili lepo priložnost preko Oršiča. Sledila je samostojna akcija Sunnya, kjer je po strelu Andrič žogo poslal v kot. Celjani so izvedli uigrano akcijo, kjer je prišlo do prekrška v kazenskem prostoru. Sodnik Ponis je brez oklevanja pokazal na belo točko iz katere je bil zanesljiv Vrhovec. Sledile so minute Radomelj, a sta ob zaključku napada ponovno bila nenatančna Smrtnik in Cankar. Lepo priložnost je imel tudi Vrhunc, igralec Radomelj, katerega strel je končal mimo celjskih vrat. V 66. minuti je ponovno do lepe priložnosti prišel rezervist Djermanovič, ki je izkoristil podajo Oršiča. Vendar je s odličnim skokom Andrič žogo izbil v kot. V 68. minuti je domači strateg Rožman že opravil vse tri menjave, kar se mu je maščevalo še nekaj minut kasneje, ko se je poškodoval Vidmajer. Domačini so tako zadnjih dvajset minut igrali z igralcem manj. Nogometaši Celja so z igralcem manj in visokim vodstvom prepustili pobudo gostom. Radomljani so si tako ustvarili kar nekaj zrelih priložnosti, ampak ob zaključkih niso bili natančni. Konec tekme sta obe ekipi končali zgolj z desetimi igralci, saj je v 88. minuti drugi rumeni karton na srečanju prejel Balkovec in tako predčasno zapustil igrišče.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…