Po sredin pokalnem porazu Maribora, je ta vikend za vodilno ekipo prvenstva sledil še en šok. Tokrat so Mariborčane premagali še Velenjčani, ki so slavili z 2:0. Po novem porazu je svoje misli strnil tudi strateg vijoličastih, Ante Šimundža: “Rudar je bil srečnejši, a si je s srčnostjo in bojevitostjo zaslužil, da je prišel do zmage. Imeli smo odličnih 30, 35 uvodnih minut, nanizali odlične priložnosti, vendar nismo bili učinkoviti, tekmeci pa so zadeli bolj po naključju in nekako se je potem vse obrnilo v njihovo smer.


Na nesrečo Mariborčanov je bil izključen tudi Aleksander Rajčevič, po mnenju Šimundže malce prestrogo. “Želim biti objektiven, a te situacije, v katere smo prihajali v prvem polčasu, so bile tisto, kar smo se dogovorili. Našli smo luknje v obrambi Rudarja, prišli do obetavnih priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Potem pa se je ustavilo, kot bi se na nek način sprostili po prevladi na igrišču. Rudar je začutil svojo priložnost, ob evrogolu je svoje opravila še nesrečna izključitev in razpletlo se je v neželeno smer,” je svoje videnje strnil mariborski strateg.

A tekmovanja se nadaljujejo, v sredo čaka Mariborčane že novo srečanje v Celju. Tudi tam bodo morali loviti zaostanek s prve tekme, ki se v Ljudskem vrtu ni izšla po njihovih željah. “Prejšnji vikend se je razpletlo vse po naših željah, tokrat ne. Toda ostati moramo mirni, zbrani. Še vedno smo prvi, pred nami je 8 zahtevnih tekem do konca prvenstva. Verjamem in sem prepričan, da imamo kakovost vse izpeljati po načrtih. Moramo pa se pogledati v ogledalo, jaz prvi in po tem vsi igralci, da bomo naredili vse, da se lahko vrnemo na zmagovita pota in nazaj do teh parametrov, kako smo prišli do vseh dosedanjih skupnih dobrih rezultatov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…