V zadnji tekmi 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije nas v Kidričevem čaka obračun Aluminija in Triglava iz Kranja. Prvo medsebojno letošnje srečanje se je v Kranju končalo v prid igralcev Aluminija, ki so slavili s 3:1. Tudi sicer je statistika medsebojnih tekem močno na strani Štajercev, ki so med drugim dobili vseh zadnjih pet obračunov.


Kidričani se v današnjo tekmo podajajo s petega mesta, a imajo priložnost, da se vsaj z eno osvojeno točko povzpnejo še mesto višje. V zadnjem nastopu so se iz težkega gostovanja v Celju vrnili s točko, nekaj časa jim je sicer kazalo celo na vse tri, a jim je šest minut pred koncem zagodel Rudi Požeg Vancaš, ki je izenačil na ena.  Šumarji bodo na domačem terenu, kjer jim v tej sezoni gre odlično, prav gotovo iskali vse tri točke in tako ohranitev v boju za najvišja mesta.

Kranjčani prihajajo v Kidričevo samozavestni, potem, ko so v prejšnjem krogu z visokih 3:0 premagali murskosoboško Muro in se tako razveselili sploh prvih domačih točk. Skupno jih imajo že 12, kar zadošča za trenutno osmo mesto, in tudi pomeni, da so orli zelo gostujoče naravnana ekipa, edina, ki v gosteh še ne pozna poraza. Ob treh remijih, so se iz gostovanj kar dvakrat vračali tudi s tremi točkami.

Ob vsem povedanem nas danes čaka zelo zanimiv dvoboj. Bodo Kidričani nadaljevali s tradicijo dobrih rezultatov proti Triglavu, ali pa bodo slednji še v šesto zapuščali gostovanje z dvignjeno glavo?   

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…