Iz tabora Aluminija so sporočili, da so sklenili sodelovanje z 21-letnim Nikolom Lekom. Leko je nogometaš, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine a ima tudi hrvaško državljanstvo.


Svojo nogometno pot je pričel v rojstnem kraju pri NK Posušje, kjer je med drugim kot kadet postal najboljši strelec mladinske lige južne Bosne in Hercegovine. Z šestnajstimi leti pa je Leko prvič zaigral tudi za člansko ekipo. Kasneje je kariero nadaljeval pri Širokem Brijegu, od tam se je preselil k NK Koprivnica v lanski sezoni pa uspešno nastopal za NK Čapljina, kjer je v lanski sezoni dosegel enajst zadetkov.

Leko lahko igra na poziciji prednjega veznega igralca in krilnega napadalca. Ob prihodu v Kidričevo je poudaril, da je to njegov največji nogometni dosežek: »Vsekakor je to za mene nogometni uspeh. Moj cilj je bil, da igram v prvi ligi in to nam je sedaj uspelo deseči. Imam idealne pogoje za napredek, ekipa je dobra, fantje so me zares  dobro sprejeli, trener je na vrhunskem nivoju in srečen sem, da sem tu.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…