V predzadnjem krogu Prve Lige Telekom Slovenije se bosta v Kidričevem pomirila Aluminij in velenjski Rudar. Srečanje med osmo in peto ekipo iz prvenstvene lestvice, se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Dragoslav Perić.


Kidričani so si v prejšnjem krogu z zmago v Kranju zagotovili osmo mesto in s tem obstanek med prvoligaši. Za zmago rdeče-belih sta zadela Mario Lucas Horvat in Francesco Tahiraj. Proti Velenjčanom nebo imel pravice nastopa ravno slovenski Argentinec, ki je v Kranju prejel še četrti rumeni karton v sezoni. Varovanci Oliverja Bogatinova bodo tokrat proti Velenjčanom lahko nastopili povsem sproščeno, saj so sezono že rešili, prav tako bi lahko Bogatinov, svojim ključnim možem dal prosto, saj jih čaka še ena prvenstvena tekma, in potem finale pokala proti ljubljanski Olimpiji. Kidričani so proti Velenjčanom doma izgubili z 0:2, edino točko proti knapom pa so rdeče-beli v letošnji sezoni osvojili na septembrskem gostovanju.

Velenjčani prihajajo v Kidričevo po porazu proti Gorici, s katerim so zdrsnili na peto mesto prvenstvene lestvice in imajo enako število točk kot četrtouvrščeno Celje. Knapi si želijo prvenstvo zaključiti z četrtim mestom, zato bodo varovanci Marijana Pušnika v Kidričevem verjetno nastopili v polni postavi. Trenutno je v zelo dobri strelski formi Dominik Radić, ki bi lahko tudi v Kidričevem predstavljal največjo nevarnost za vrata rdeče-belih. V zadnjem obračunu obeh moštev v Velenju so knapi slavili z 4:2, takrat sta dvakrat Kovačića premagala Radić in Parfitt-Williams.

Lahko Kidričani prvič v letošnji sezoni premagajo Velenjčane? Ali bodo Velenjčani v Kidričevem vknjižili vse tri točke, ter ohranili možnosti za četrto mesto?

Naš tip: 2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…