Tretja tekma 13. prvoligaškega kroga nas čaka v Kidričevem, kjer se bosta pomerila soseda na lestvici, četrtouvrščeni Aluminij in petouvrščene Domžale. Lahko bi tudi rekli, da gre za dvoboj ekip, ki sta najprijetnejše presenečenje in največje razočaranje v dosedanjem delu prvenstva.


Kidričani bodo Domžalčane pričakali kot najuspešnejša domača ekipa. V šestih domačih tekmah so namreč kar štirikrat zmagali, klonili pa le enkrat, proti Mariboru. Tudi zadnje prvenstveno srečanje so odigrali proti vijoličastim, v Ljudskem vrtu so bili poraženi z 2:1, edini zadetek za ‘šumarje’ pa je dosegel Rok Kidrič. Na visokoraslega napadalca bodo Domžalčani morali biti še posebej pozorni, saj je v zadnjih treh tekmah vselej zatresel mrežo, ter je z štirimi zadetki tudi najboljši strelec ekipe Oliverja Bogatinova.

Rumeni iz Domžal v zadnjem času vse prej kot blestijo. Nazadnje so zmagali v 10. krogu, ko so na Gubcu z visokih 4:0 premagali Krčane. Za tem so izgubili v Velenju, v zadnjem srečanju doma proti Muri, pa so ob kar dveh igralcih manj iztržili točko, čeprav je kazalo na vse tri. Na omenjam srečanju sta pordečela Ibričić in Morris, ki bosta zato izpustila tudi srečanje proti Aluminiju. “Najpomembneje je, da prikažemo dobro predstavo in to je trenutno vse, o čemer razmišljamo. Rezultat je skoraj vedno posledica stanja na zelenici, kjer prej ali slej vse pride na svoje. Zadnji reprezentančni premor smo izkoristili zelo delovno, zato verjamem, da smo odlično pripravljeni na dvoboj z Aluminijem. Motivacije v moštvu ne manjka, vsi si želimo dobrega rezultata in novih treh točk,” pred tekmo v Kidričevem pravi vratar rumenih Ajdin Mulalić.

Lahko Kidričani nadaljujejo z uspešnimi predstavami doma in sploh prvič premagajo rumene, ali bodo slednji še v štirinajsti medsebojni tekmi ostali neporaženi? Tradicija je namreč močno na strani gostov, ki so v trinajstih tekmah zmagali kar desetkrat, trikrat pa sta se ekipi razšli z remijem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…