Jutri in v nedeljo bodo odigrane tekme predzadnjega, 12. kroga jesenskega dela 3. slovenske nogometne lige – center. Toda vprašanje je, koliko tekem bo zaradi nevzdržnih padavin sploh odigranih. Zaenkrat je odpadel en obračun, in sicer tekma v Kranju, kjer bi Zarica morala gostiti Ilirijo. Ta tekma bo odigrana en teden po koncu jesenskega dela, torej v soboto 22. novembra. Štirje tekme bodo na sporedu jutri, v nedeljo pa sta na vrsti še obračuna v Podzemlju in Radomljah.


Vse oči bodo uprte v 28. Zasavski derbi med Rudarjem in Zagorjem. O tem obračunu smo se razpisali tudi nekoliko bolj obširno, članek si lahko preberete na tej povezavi. Vodilna Zarica in tretja Ilirija ta vikend tekmi ne bosta odigrali, zato bo od vodilnih ekip na delu samo Ivančna Gorica, ki bi se po nepričakovanem porazu proti Komendi, z zmago proti Lescam lahko točkovno izenačila tako z Ilirijo kot Zagorjem, če slednji seveda poklekne na velikem derbiju. Komenda po dragoceni zmagi nad Ivančno Gorico, tokrat doma gosti ekipo Kočevja, ki v zadnjih krogih deluje povsem nebogljeno in je prejšnji konec tedna Britofu podaril šele prvo točko po devetih zaporednih porazih gorenjske ekipe. Britof se tokrat odpravlja v goste k mesto višje uvrščenemu Bledu in v derbiju začelja skoraj nujno potrebuje vse tri točke, če želi ostati v igri za obstanek v ligi. Toda Britof je doslej slavil samo v prvem krogu, takrat so v gosteh premagali Rudar, nato pa nanizali neverjetnih devet zaporednih porazov, vse do omenjenega remija prejšnji konec tedna proti Kočevju.

Tokrat bosta v nedeljo odigrani dve tekmi, in sicer obračun med Kolpo in Jezerom iz Medvod v Podzemlju in tekma v Radomljah, kjer se bo domača rezervna ekipa na umetni travi pomerila s Savo iz Kranja. Sava se je po katastrofalnem štartu v sezono močno pobrala in vztrajno pleza po lestvici, tokrat bodo načrte poizkusili prekrižati mladi, tehnično kvalitetni, a tudi naivni ekipi Radomelj. Kolpa je ekipa, ki je definicija sistema igre toplo-hladno. Zdi se, da Belokranjci še vedno niso uigrani, saj so na zadnjih dveh tekmah, kljub dobrima predstavama proti Ivančni Gorici in Šobec lescam, dobili zadetka v samem zaključku in tako ostali povsem brez točk. Predvsem na tekmi proti Lescam so si priigrali ogromno priložnosti, a jih je kaznovala neučinkovitost. Medvode so dvakrat zaporedoma remizirali, najprej v gosteh proti Rudarju, nazadnje pa so se z Radomljami razšle brez zadetkov.

Pari predzadnjega jesenskega, 12. kroga 3. SNL – center
KOMENDA – KOČEVJE
BLED HIRTER – BRITOF
RUDAR TRBOVLJE – ZAGORJE
IVANČNA GORICA – ŠOBEC LESCE (vse v soboto ob 14h)
KOLPA – JEZERO MEDVODE
KALCER RADOMLJE B – SAVA KRANJ (obe v nedeljo ob 14h)
ZARICA KRANJ – ILIRIJA EXTRA-LUX (preloženo, predvidoma 22.11.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Drava Ptuj napredovala vsaj na tem področju …

Nogometni klub Drava Ptuj je po izpadu iz 2. lige v 3. ligo vzhod stopil stopničko nižje, …