Včeraj in danes so bile odigrane tekme devetega kroga 3. SNL – center. Presenečenj tokrat ni bilo, vodilne ekipe so prišle do zmage, znova pa v oči bode neverjeten rezultat na tekmi med Zagorjem in Kočevjem. Kot, da ne bi bilo dovolj, da so Zagorjani prejšnji konec tedna dosegli kar devet golov v mrežo Britofa, so tokrat dosežek ponovili in jih devet pospravili v mrežo Kočevja! Na vrhu ostaja vse po starem, na deveti tekmi je še devetič slavila Zarica, Zagorje zaostaja za šest točk, Ilirija in Ivančna Gorica pa za osem.


Perić, Karamarković, Kranjc. Neverjetna trojka Zagorja še naprej polni mreže nasprotnikov. Rdeči so na devetih tekmah zabili kar 43 golov in imajo z naskokom najboljšo razliko v danih in prejetih zadetkih. Na zadnjih dveh so jih zabili kar osemnajst, včeraj pa so na eni tekmi dosegli več golov kot so jih denimo Britof, Bled, Komenda, Kočevje in Jezero Medvode dosegli v devetih krogih! Tokrat je bil žrtev Kočevje, katerega nogometaši so že v prvem polčasu morali kar šestkrat po žogo v svojo mrežo. Mrežo gostov je v osmi minuti načel Karamarković, ki je do konca tekme dodal še en zadetek. Po dvakrat so se med strelce vpisali tudi Perić, Krajnc in Djokić, enkrat pa je v polno meril Klančišar. Prvi strelec lige Anže Krajnc je doslej dosegel že petnajst zadetkov, deset jih je dodal Karamarković, osem pa Perić. Te trije nogometaši so od skupno 43-ih zadetkov Zagorja dosegli kar 33 golov, kar pomeni, da so samo te trije igralci dosegli več golov v dosedanjem poteku lige kot vse ostale ekipe skupaj, vključno z vodilno in nepremagljivo Zarico.

Zarica je tokrat odšla na gostovanje k Jezeru iz Medvod in vnovič prišla do rutinirane zmage. Že v prvem polčasu sta v polno merila Šujica in Robnik, v drugem delu pa je zmago potrdil Levstek. Nekoliko težje delo je imela tokrat Ivančna Gorica, ki se je pomerila z mlado ekipo Radomelj in kar dolgo lomila odpor talentiranih Radomljanov. Edini zadetek na tekmi je bil delo rezervista Denisa Čatića, ki je gol dosegel v 51. minuti, samo šest minut po tem, ko je vstopil v igro.

Po tem, ko so nogometaši Save Kranj v prvih šestih tekmah ostali brez ene same točke, so jih zdaj v treh obračunih nabrali sedem in se dvignili 12. mesto, prehiteli so tako Bled kot sosede iz Britofa. Tokrat so gostili ravno Bled in v neposrednem obračunu dveh tekmecev za obstanek v ligi, prišli do izjemno pomembne zmage. Oba gola so dosegli v prvem polčasu, že v deveti minuti je bil uspešen Romič, tik pred koncem prvega dela pa je končnih 2:0 postavil Obradović. Edina tekma, ki se je v tem krogu končala brez zadetkov je bil obračun v Lescah, med domačo ekipo in gostov iz Trbovelj. V zelo živčni in napeti tekmi smo videli kar nekaj rumenih kartonov, gostje pa so v 93. minuti videli tudi rdečo barvo, drugi rumeni karton je prejel branilec Cvjetić.

Danes sta bili odigrani še dve tekmi in videli smo dve domači zmagi. Ilirija je visoko ugnala zadnji Britof, Kolpa pa je v obračunu dveh lanskih četrtoligašev ugnala Komendo. Ilirija je v prvem polčasu zadela le enkrat, v drugem pa so dodobra napolnili mrežo Britofa, ki je domov odšel s kar petimi žogami v svoji mreži. Kolpa pa je po treh tekmah brez zmage, tokrat pred domačimi gledalci premagala stare znance iz Komende. Lani so oba obračuni dobili zeleno-beli, obakrat s 3:0, tokrat pa so morali priznati premoč Kolpi. Prvi zadetek smo videli že v deveti minuti, ko je po spuščeni žogi Kralja odlično z razdalje meril Pezdirc, žoga pa se je po močnem strelu od vratnice odbila mimo vratarja Cimirotiča. V nadaljevanju prvega polčasa so nekoliko bolj stopili na plin gostje in dvakrat prišli zelo blizu izenačenju. Dvakrat je bil po strelu Djeikuija vratar Kolpe že premagan, a ga je rešila prečka. V drugem delu pa je zmago Kolpi prinesel kar vratar Komende, ki je ob izbijanju žoge storil veliko napako in vztrajni Matic Sašek je žogo prestregel, podal Kočevarju, ki mu samo nekaj minut po vstopu v igro ni bilo težko žoge potisniti v prazen gol.

Rezultati devetega kroga 3. SNL – center
IVANČNA GORICA 1:0 KALCER RADOMLJE B
Čatić (51′)
ŠOBEC LESCE 0:0 RUDAR TRBOVLJE
JEZERO MEDVODE 0:3 ZARICA KRANJ
Šujica (38′), Robnik (41′), Levstek (66′)
SAVA KRANJ 2:0 BLED HIRTER
Romič (9′), Obradović (44′)
ZAGORJE 9:0 KOČEVJE
Karamarković (8′, 33′), Perić (25′, 35′), Djokić (36′, 64′), Krajnc (43′, 80′), Klančišar (69′)
KOLPA 2:0 KOMENDA
Pezdirc M. (9′), Kočevar (71′)
ILIRIJA 5:0 BRITOF
Haložan (37′), Hadžipašić (47′), Vidic (68′, 90′), Đoković (69′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…