Končno se pričenja zares tudi v 3. SNL sever, a tudi 16. krog bo okrnjen, saj bodo danes odigrana le štiri srečanja, medtem ko bodo ostala tri srečanja odigrana v kasnejšem terminu.


Spomladanski del prvenstva bodo pričeli nogometaši vodilnega Dravograda, ki bodo pred svojimi navijači gostili ekipo Pesnice. Dravograjčani so si pred zimskim premorom priigrali sedem točk naskoka pred prvimi zasledovalci, pred tokratnimi nasprotniki pa imajo na lestvici enajst točk prednosti. Pesničani kot novinci v letošnji sezoni vsekakor veljalo za pozitivno presenečenje prvenstva. V Dravogradu, si želijo, da startajo v nadaljevanja prvenstva z zmago. V Rogatcu bodo domači Monsi gostili Videm, gre za sosedski obračun iz prvenstvene lestvice, ki pa ju loči velikih pet točk. Monsi veljajo za izrazito domačo ekipi, a vendar Videmčani prihajajo v Rogatec z željo ostati neporaženi, nenazadnje so v jesenskem delu doma proti Rogatčanom visoko slavili s kar 3:0.

Drugouvrščeni Šampion bo uvodoma pred svojimi gledalci gostil ekipo Šmarja pri Jelšah. Celjani, so dodobra prevetrili zasedbo, nekaj glavnih nosilcev igre je odšlo, a vendar nogometaši Šampiona še naprej strmijo k visokim mestom. Spomladanski del si želijo odpreti z zmago proti trenutno devetourščenim Šmarjam. Zadnje sobotno srečanje bo odigrano na Prevaljah, kjer bo Korotan gostil Šentjur. Gre za srečanje dna prvenstvene lestvice. Oboji želijo jesen kar se da čimprej pozabiti, zato v obeh taborih računajo na dober začetek. Prevaljčani bi se z tremi točkami na lestvici zavihteli pred Šentjurčane.

Pari 16. krog 3. SNL sever:

Sobota, 24.3.2018

15.00; Rogatec; Mons Claudius : ŠD Videm

15.00; Dravograd; NK Dravograd Avto Grubelnik : Tehnotim Pesnica

15.30; Celje; NK Šampion : NK Šmarje pri Jelšah

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : Fosilum Šentjur

Sreda, 28.3.2018

17.00; Ruše; Pohorje : Kety EMMI Bistrica

Sreda, 4.4.2018

16.00; Zreče; Zreče : Dravinja

Sreda, 18.4.2018

16.30; Lenart; AjDAS Lenart : S. Rojko Dobrovce

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…