Za nogometaši v 3. SNL sever je zadnje dejanje jesenskega dela sezone, nogometaši so odigrali zaostali četrti prvenstveni krog. Vodilna trojica, ki jo sestavljajo Maribor, Drava in Podvinci, ne popušča, saj je vpisala nove točke ter še pobegnila zasledovalcem na prvenstveni lestvici. Že v petek je bila odigrana tekma med Maribor B in gosti iz Slovenske Bistrice. V Športnem parku na Taboru so nogometaši Maribora še dvanajstič letos zmagali in se utrdili na prvem mestu. Bistričani, ki so trenutno na zadnjem mestu so nekaj odpora nudili zgolj v prvem polčasu, ko so Mariborčani zadeli le enkrat, natančen je bil Ploj. V drugem polčasu so se domačini razigrali in zadeli še trikrat za visoko zmago nad Bistričani, natančni so bili Sirk in dvakrat Hajrić.


Podvinčani so na znova zahtevnem igrišču v derbiju kroga slavili proti nogometašem Koroške Dravograda z visokih 3:0. Že v peti minuti je domačine v vodstvo popeljal Marcel Vindiš. Do konca prvega polčasa se rezultat ni več spremenil. Drugi polčas je ponudil več akcije, plod dobre igre domačinov sta bila tudi dva zadetka. V 50. minuti je Zorko iz 11 metrov podvojil vodstvo domačih. Gostje, ki so hoteli izid preobrniti, niso bili v dobri dnevni formi in so v 70. minuti ostali še brez Stefanovića, ki je prejel drugi rumeni karton. Visoko zmago so domači potrdili tri minute pred iztekom rednega dela, ko je zadel Požegar in postavil končni rezultat. Podvinčani so z novimi tremi točkami zanesljivo na visokem tretjem mestu in so najlepše presenečenje dosedanjega dela prvenstva. Po tekme se je od moštva poslovil Dejan Veršovnik, dolgoletni vratar in tudi kapetan ekipe, ki bo kariero nadaljeval pri severnih sosedih.

Ptujska Drava je tudi v zadnjem prvenstvenem krogu na domačem stadionu visoko zmagala, tokrat so bili boljši od ekipe Mons Claudiusa. Po prekršku Verbeka v 18. minuti, je z bele točke zanesljivo zadel Nastja Čeh,poskrbel za hitro vodstvo domačih in edini zadetek v prvem polčasu. V drugem polčasu so Ptujčani stopili na plin in v 64. minuti z zadetkom Tisaja podvojili vodstvo. Gostje so po prejetem zadetku sicer poskušali znižati, vendar so bili precej nenatančni, domačini so v izteku srečanja najprej zadeli preko Šalamuna, končni rezultat pa je z drugim zadetkom postavil najboljši strelec Drave Niko Tisaj. Ptujčani so z deveto zmago v prvenstvu obdržali drugo mesto in tako odhajajo na zimski odmor v dobrem vzdušju.

V derbiju začelja so v Malečniku slavili gostje iz Šentjurja. Dvoboj, ki je na tribune privabil malo število gledalcev, je bil v prvem polčasu izenačen, v vodstvo so v 16. minuti z zadetkom iz najstrožje kazni prešli domačini, natančen izvajalec je bil Cekovski. V akciji, ki je pripeljala do najstrožje kazni pa je bil pri gostih izključen Karabegović, kar je pomenilo veliko težavo za gostujočega stratega Majala, ki pa je svoje varovance dobro pripravil in ti so mu vrnili s hitrim izenačenjem že nekaj minut kasneje, ko je zadel Lampret. V drugem polčasu so gostje že v peti minuti nadaljevanja z drugim zadetkom Lampreta prešli v vodstvo, ki pa ga niso več izgubili do konca srečanja ter se tako veselili pomembnih treh točk. Šentjurčani bodo tako prezimili na desetem mestu, medtem ko v Malečniku po polovici prvenstva nedvomno ne morejo biti zadovoljni z devetimi točkami in predzadnjim mestom.

V Šmarju pri Jelšah so domači gledalci videli peto zmago svojih ljubljencev, tokrat nad gosti iz Lenarta. Prvi polčas je zaznamoval avtogol gostujočega igralca Krempla, kar je bilo dovolj, da so domači na odmor odšli s prednostjo zadetka. V drugem polčasu so gostje strnili svoje vrste in stopili na plin, kar je pomenilo zadetek in izenačenje v 58. minuti, natančen je bil Danijel Krajnc. Po dokaj enakovredni igri v drugem polčasu so eno izmed svojih priložnosti izkoristili domačini in zadeli v 71. minuti, ko je Drofenik postavil končni rezultat in Šmarju prinesel nove tri točke.  V Radljah ob Dravi je več kot 200 gledalcev videlo delitev točk. Že šesti remi Fužinarja, ki je bil po prvem polčasu bližje zmagi, saj so v 21. minuti po strelu Kovačića zadeli z bele točke. A v drugem polčasu drug obraz domačinov, ki so ponovno pokazali všečno predstavo ter izničili prednost gostov. Da je točka ostala doma je v 71. minuti poskrbel Korošak. Do konca srečanja se mreži več nista zatresli, kar pomeni da sta ekipi z 18 točkami končali jesenski del prvenstva v zgornji polovici razpredelnice.

Na stadionu Ugasle peči na Prevaljah so odlično začeli domači igralci Korotana in že v drugi minuti povedli z zadetkom Küzme. A to je le podžgalo goste iz Celja in tako so že sedem minut kasneje z zadetkom Gojzdnika rezultat poravnali. Po burnem uvodu v srečanje 250 gledalcev v prvem polčasu ni več videlo zadetkov. Po dokaj enakovredni igri, tudi v začetku drugega polčasa, je gostom v 76. minuti z zadetkom Kramarja uspelo rezultat preobrniti. Domačini so aktivneje krenili v napad in s tem gostom pustili veliko prostora, kar so slednji izkoristili v 84. Minuti, ko je zadel Bojan Djuranović. Za visoko zmago na zahtevnem gostovanju na Prevaljah pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška zadel še Smodej, potrdil nove tri točke in visoko četrto mesto na prvenstveni razpredelnici.

Rezultati zaostalega četrtega kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B 4:0 AHA EMMI BISTRICA
150; Ploj (36′), Sirk (68′), Hajrić (73′, 87′)
RK: Horvat (81′) – AHA EMMI Bistrica
PODVINCI 3:0 KOROŠKA DRAVOGRAD
170; Vindiš (5′), Zorko (50′ pen), Požegar (87′)
RK: Stefanović (70′) – Koroška Dravograd
MALEČNIK 1:2 FOSILUM ŠENTJUR
40; Krempl (33′ ag), Drofenik (71′); Krajnc (58′)
ŠMARJE PRI JELŠAH 2:1 AJDAS LENART
30; Cekovski (16′ pen); Lampret (25′, 50′)
RK: Karabegović (16′) – FOsilum Šentjur
DRAVA PTUJ 4:0 MONS CLAUDIUS
80; Čeh (18′ pen), Tisaj (64′, 85′), Šalamun (81′)
KOROTAN PREVALJE 1:4 ŠAMPION
250; Kűzma (2′); Gojzdnik (9′), Kramer (76′), Djuranović (84′), Smodej (93′)
RADLJE 1:1 FUŽINAR
200; Korošak (72′); Kovačić (21′ pen)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …