Maribor B je s 15 goli v mreži zadnjega Šmartnega “odgovoril” ljubljanskemu Bravu, ki je v zadnjih tednih v 3. SNL center pridno polnil mreže nasprotnikov. Ob kapetanu Niku Lorbku je bil osrednji junak visoke zmage Anel Hajrić, ki je pred dvigom pokala zadel šestkrat. V igri za tretje mesto, ki bo morda peljalo v 2. SNL, sta krog pred koncem sezone ostala le še koroška kluba. Fužinar za Dravogradom zaostaja dve točki.


V tekmi za tretje mesto so Dravograjčani slavili v Slovenskih Konjicah ter pred zadnjim krogom zadržali tretje mesto. Korošci so v 15. minuti povedli z zadetkom Davorja Rogine, pred koncem polčasa pa je za občutnejšo prednost zadel še Matevž Štruc. Konjičani so v uvodu nadaljevanja znižali zaostanek po golu Žana Ramšaka, a so gostje v 62. minuti po zaslugi Tilna Stefanovića ponovno pobegnili na varnejšo prednost. Gostitelji se niso predali in se nekaj trenutkov ponovno približali z golom Luke Ratkoviča Macuha. Četrt ure pred koncem srečanja je bil dvoboj odločen po še drugem golu Rogine. V lovu na tretje mesto je tako ostal le še Fužinar, ki je pred svojimi gledalci premagal Šmarčane. Ravenčani so z golom Matevža Verhovnika povedli v 14. minuti, deset minut pred iztekom prvega dela pa je Peter Stočko povišal prednost domačih ter poskrbel za mirnejše nadaljevanje. Končni rezultat je v 77. minuti postavil Jani Grilc, Fužinar pa mora za preboj na tretje mesto v nedeljo ugnati Dravograd.

V Rogatcu so se izjemno pomembne zmage v boju za obstanek razveselili nogometaši Brunšvika. Zmagoviti gol je padel v 79. minuti, ko je Igor Perkovič natančno izvedel prosti strel in gostom priigral tri točke. Brunšvik ima pred zadnjim krogom dve točki naskoka pred Lenartom, ki je doma odpravil Videm. Lenartčani so z golom Dejana Ploja povedli tik pred odmorom, v 66. minuti pa je prednost povišal Klemen Ploj. Nekaj upanja je gostom v 72. minuti vlil Dominik Božak, a so domačini le tri minute zatem ponovno ušli na dva zadetka prednosti, še drugič je zadel Klemen Ploj. Pomembno zmago je v 79. minuti potrdil Danijel Krajnc. Lenartčani se trenutno nahajajo na predzadnjem mestu in morajo v prihodnjem krogu nujno slaviti na Brunšviku, če želijo ostati med tretjeligaši.

Po nekaj spodrsljajih so se veselili tudi Prevaljčani, ki so zanesljivo odpravili Dobrovce. Za vodstvo domačih je v šesti minuti zadel Nejc Muršič, sredi prvega polčasa pa je občutnejšo prednost domačim priigral še Tin Küzma. Sredi drugega polčasa je zmago in tri točke potrdil Oskar Janet, Korotan pa se je zavihtel na peto mesto, medtem ko Dobrovčani ostajajo deseti. Nove zmage so veselili tudi Slatinčani, čeprav je po prvem delu dvoboja bolje kazalo Šampionu, ki je v 35. minuti povedel z golom Jetmirja Torre. V drugem polčasu so se gostje po preobratu prebili do zmage. Pot do nje je v drugi  minuti pričel Goran Čuček, a so Celjani deset minut zatem po golu Roka Duspare vnovič povedli. V 63. minuti je sledilo novo izenačenje, najstrožjo kazen je izkoristil Alen Neskić. Dvajset minut pred koncem so gostje prvič povedli, v polno je meril prav Neskić. V 76. minuti je prednost gostov povišal Matic Majer, le dve minuti zatem pa je še tretjič na srečanju zadel Neskić. Končni rezultat je v 90. minuti postavil Liridon Nitaj.

Nogometaši Maribora B so povsem nadigrali zadnje Šmartno. Mariborčani so že v prvem polčasu zadeli kar devetkrat, do konca srečanja pa so mrežo gostov napolnili povsem do vrha in se na koncu veselili najvišje zmage v letošnji sezoni. S šestimi zadetki se je izkazal Anel Hajrić, ki je že v prvem polčasu štirikrat meril v polno. Trikrat je zadel tudi kapetan Nik Lorbek, dva zadetka je dodal Rok Sirk, uspešni pa so bili še Moravac, Živko in Flis.

Rezultati 25. kroga 3. SNL sever:
MONS CLAUDIUS : ZU-VIL BRUNŠVIK 0:1 (0:0)
100; Perkovič 79`
KOROTAN PREVALJE : S.ROJKO DOBROVCE 3:0 (2:0)
150; Muršič 6`, Küzma 26`, Janet 68`
FUŽINAR RAVNE SYSTEMS : ŠMARJE PRI JELŠAH 3:0 (2:0)
120; Verhovnik 14`, Stočko 36`, Grilc 77`
DRAVINJA : DRAVOGRAD 2:4 (0:2)
60; Ramšak 56`, Ratkovič Macuh 64`; Rogina 14`, 73`, Štruc 43`, Stefanović 62`
AjDAS LENART : VIDEM 4:1 (1:0)
70; Ploj D. 45`, Ploj K. 66`, 75`, Krajnc 79`; Božak 72`
ŠAMPION : ROGAŠKA 3:5 (1:0)
40; Torra J. 35`, Duspara 57`, Nitaj 90`; Čuček 47, Neskič 63` – 11m, 69`, 78`, Majer 76`
MARIBOR B : ŠMARTNO 1928 15:1 (9:1)
70; Obrez 3` ag, Hajrić 17`, 23`, 38`, 40`, 65`, 89`, Moravac 20`, Lorbek 27`, 33`, 84`, Sirk 45`, 48`, Živko 64`, Flis 88`; Veler 41`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…