V centralni skupini tretje slovenske nogometne lige so razmerja moči čez zimo očitno ostala precej nespremenjena. Vodilna Zarica je brez večjih težav opravila nalogo v Kočevju, ki je še osmo tekmo zapored ostalo brez zmage. Na stadionu Gaj so domači tokrat sicer zdržali prvi polčas, v nadaljevanju pa se jim je vse podrlo, Ilić je dosegel hat-trick, en gol je dodal še kapetan Robnik in tri točke so pričakovano odšle v Kranj. Moštvo Janeza Zupančiča tako tudi brez poškodovanega Šujice nadaljuje niz zmag, prednost na vrhu lestvice pa ostaja štiri točke. Uspešna je bila namreč tudi zgornješišenska Ilirija, ki je pred nekaj več kot 100 gledalci vnovič ugnala rezervno moštvo Radomelj. Vse je bilo jasno že po četrt ure igre, ko sta zadela Beširević in Dorniž, zmago pa je kasneje zapečatil še Verbič. Tudi zeleno-beli so več kot očitno ohranili jesensko formo.


Več težav je imelo Zagorje, ki je doma Kolpo ugnalo »le« z enim golom, tega je dosegel Nahtigal, a na koncu so važne tri točke. Z njimi ekipa Roka Cirarja ostaja na tretjem mestu, medtem ko se bo Kolpa, ki je tokrat v Zasavje prišla le s štirimi rezervisti, bržkone borila za obstanek. To je tudi glavni cilj Britofa, ki se je čez zimo nekoliko okrepil, vse skupaj pa je obrodilo sadove že na prvi tekmi z Rudarjem, ko je po golu Sitarja domače moštvo izničilo hitro prednost knapov in prišli do točke. Moštvu Vitomirja Radosavljeviča nasprotnik očitno ustreza, saj je proti njemu že jeseni zabeležilo edino zmago.

Nekoliko je razočarala le Ivančna Gorica, ki je imela večino tekme v Kranju igralca več, a se je s Savo na koncu kljub temu razšla brez zadetkov. Teh niso videli tudi gledalci na stadionu ob Sori, kjer sta se v dolgočasni tekmi srečala Jezero in Šobec. Nekoliko bolj živahno je bilo v Komendi, kjer je Bledu po vodstvu domačih v nadaljevanju uspel popoln preobrat, s katerim so se Blejci prebili že vse do sedmega mesta. Pri tem je veliko pripomogla izključitev domačega vratarja Cimirotiča, brata prulskega driblerja, ki je po uri igre moral z igrišča, mladi Glavan pa je nato prejel dva gola.

Rezultati 14. kroga:
KOČEVJE 0:4 ZARICA
Ilić (49, 72, 82),Robnik (73/pen)
KOMENDA 1:3 BLED
Petrovič (29); Čamdžić (53), Kazić (70), Trelc (89)
BRITOF 1:1 RUDAR TRBOVLJE
Sitar (57); Drnovšek (6)
ILIRIJA 3:1 KALCER RADOMLJE B
Beširević (8), Dorniž (16), Verbič (42); Šipek (66)
SAVA 0:0 IVANČNA GORICA
ZAGORJE 1:0 KOLPA
Nahtigal (43)
JEZERO 0:0 ŠOBEC LESCE

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…