Šestnajsti krog 3. SNL sever bo prinaša nekaj zanimivih obračunov. Šest srečanj bo odigranih v soboto, le srečanje Vidma in Maribora B bo odigrano na praznični ponedeljek. Najzanimivejši obračun kroga, vsaj glede na lestvico, pa bi morali spremljati gledalci v Šmarju pri Jelšah.


Šmarje pričakuje goste iz Celja, nogometaše Šampiona. Ekipi sta v prvem pomladanskem krogu vknjižili visoki zmagi, Šmarje je slavilo v Lenartu, medtem ko so Celjani s kar 5:0 odpravili Videm. Ekipi na prvenstveni lestvici loči zgolj ena točka, v obeh taborih pa tudi na najvišja mesta prvenstvene razpredelnice. V Šmarju pri Jelšah se obeta zanimiva nogometna predstava, kjer bodo o zmagovalcu odločale malenkosti in dnevna forma. Spomnimo, v jesenskem delu so visoko, s 5:1 slavili Celjani in v domači zasedbo bodo prav gotovo naredili vse, da se Šampionu oddolžijo za visok poraz v uvodu prvenstva.

Drugouvrščene Brežice bodo na svojem igrišču gostile Lenart. Brežičani so v prvem pomladanskem krogu suvereno odpravili Podvince, medtem ko so Lenartčani na svojem igrišču ostali brez točk proti Šmarju. Nekaj težav imajo pri sestavi moštva gostje, saj bo manjkal kaznovani Miha Burian. Brežičani, ki ne skrivajo ambicij po napredovanju, si želijo novih treh točk, največjo nevarnost za vrata gostov pa bo predstavljal prvi strelec 3. SNL sever Jurica Jeleć, ki je v minulem krogu s tremi zadetki pokopal Podvince. Glede na trenutno formo bi bila že točka gostov veliko presenečenje. V Ravnah na Koroškem bo Fužinar gostil zadnje Podvince. Korošci so v prejšnjem krogu izvlekli točko v Slovenskih Konjicah, po dveh pomladanskih remijih pa si želijo prve pomladanske zmage. V veliko pomoč bi jim morala biti tudi izdatna pomoč iz tribun. Podvincem v letošnji sezoni ne gre po načrtih in ob kaznovanih Mateju Toplaku in Maticu Krajncu je upanja po točkah še manj. Če bi gostje z zahtevnega gostovanja odnesli kakšno točko, bi prav gotovo lahko govorili o presenečenju.

V Dravogradu bo domača ekipa pričakala goste iz Šmartnega ob Paki. Dravograjčani so v prejšnjem krogu osvojili veliko točko pri vodilnem Mariboru, medtem ko je Šmartno na svojem igrišču ostalo praznih rok proti Mons Claudiusu. Ekipi na lestvici ločita zgolj dve točki, vendar so v rahli prednosti domačini, ki bodo srečanje proti Šmartnemu odigrali brez dveh kaznovanih igralcev. V domačem taboru imajo kljub solidni formi nekaj težav s sestavo moštva, saj Staš Nabernik in Andrej Hudin nimata pravice nastopa. Ne glede na kadrovske težave Dravograjčani veljajo za rahlega favorita. Že omenjeni Mons gostuje pri Dobrovcah, ki so v uvodnem krogu kar nekoliko presenetljivo ostale praznih rok  proti Radljam. Rogatčani so v izenačenem dvoboju slavili v Šmartnem ob Paki. V domačem taboru želijo popraviti slabši vtis s prejšnjega kroga, gostje pa želijo na drugem zaporednem gostovanju ostati neporaženi. Obeta se nam zanimiv prvenstveni obračun, v katerem ni izrazitega favorita za zmago.

Radeljčani pričakujejo Dravinjo in si želijo pozitivno vzdušje, ki ga je prinesla zmaga v Dobrovcah, nadaljevati tudi proti Konjičanom, ki pa ne bodo lahek zalogaj. Gostitelji bodo želeli potrditi zmago s prejšnjega kroga, a imajo v domačem taboru nekaj težav s sestavo moštva, zaradi kazni manjkata Matic Grušovnik in David Končnik.  Zadnji obračun 16. kroga bo v ponedeljek dopoldne odigran Vidmu, kjer pričakujejo vodilni Maribor B, ki je minuli petek na svojem igrišču remiziral z Dravogradom. Videmčani, ki so doživeli pravo malo katastrofo v Celju, so zaradi izključitve ostali brez Mihaela Leskovarja, tokrat pa si želijo popraviti bled vtis z uvodnega obračuna nadaljevanja in si želijo skalpa vodilnih Mariborčanov. Mlada gostujoča zasedba prihaja v Videm neobremenjena, z željo po čim boljši predstavi in novih točkah.

Pari 16. kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR NOŽI RAVNE – PODVINCI BETONARNA KUHAR
BREŽICE 1919 – AJDAS LENART
ŠMARJE PRI JELŠAH – ŠAMPION
KOROŠKA DRAVOGRAD – ŠMARTNO 1928
S. ROJKO DOBROVCE – MONS CLAUDIUS (vse v soboto, ob 15:00)
RADLJE – DRAVINJA (v soboto, ob 17:00)
VIDEM – MARIBOR B (v ponedeljek, ob 10:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…