S srečanjem v Športnem parku Tabor med Mariborom B in Brunšvikom se pričenja 23. krog 3. SNL sever. Prvak ne bi smel imeti prevelikih težav v lovu na novo, že 19. zmago sezone. Mariborčani so nazadnje visoko slavili na Vidmu, tri točke pa so vknjižili tudi nogometaši Brunšvika, ki so bili doma boljši od Šmartnega. Favorit je jasen, vse drugo kot zmaga Maribora bi bilo veliko presenečenje.


Osrednji dvoboj kroga bo odigran v Rogatcu. Mons Claudius gosti sosednjo Rogaško. Da ne gre zgolj za lokalni derbi sosedskih mest, so poskrbeli Rogatčani, ki so po zadnji zmagi zasedli tretje mesto in prevzeli vlogo prvega zasledovalca Slatinčanov, čeprav so si Slatinčani, po tem ko so v soboto odpravili Korotan, priigrali kar sedem točk prednosti. Monsi spomladi igrajo fantastično, varovanci trenerja Oskarja Drobneta pa si želijo dobro formo prenesti tudi v srečanje proti Rogaški in se na koncu veseliti novih točk. Tudi gostje bodo v Rogatcu zaigrali polni optimizma, z zmago pa bi storili nov korak bližje 2. SNL.

V Slovenskih Konjicah bo gostovalo Šmarje, gre pa za dvoboj ekip, ki sta v zadnjih srečanjih nekoliko popustili. Šmarčani prihajajo v goste po tesnem porazu proti Dobrovcam, Konjičani pa na domači Dobravi izgubili s Šampionom. Zelo zanimivo zna biti tudi na celjskem Olimpu, kjer bo gostoval Fužinar. Gre za dvoboj sosedov na lestvici z enakim točkovnim izkupičkom. Celjani, ki so pred sezono veljali tudi za favorite prvenstva, spomladi kažejo dobro predstave, tako da čaka Ravenčane zahtevna naloga. Nazadnje so se sicer veselili tako Ravenčani kot Celjani, prvi so zanesljivo odpravili Lenart, medtem ko so Celjani v že omenjenem dvoboju ugnali Dravinjo. Glede na trenutno formo rahla prednost pripada domačinom.

Četrti Dravograd se odpravlja v Lenart, k predzadnji ekipi lige. Dravograjčani so nazadnje priznali premoč Monsom, medtem ko so Lenartčani visoko izgubili v Ravnah na Koroškem. Lenartčani vse stavijo na prednost svojega igrišča, kjer so spomladi vpisali že nekaj točk, zadnji dve tekmi so dobili z rezultatom 4:0. Bo tokrat Dravograjčanom uspelo premagati urok lenarškega igrišča ter osvojiti pričakovane točke? Na Prevaljah domači Korotan pričakuje Videmčane. Prevaljčani v zadnjih dveh srečanjih niso okusili slasti zmage in so izgubili stik z Rogaško, želja Korošcev pa je tokrat jasna. Videm je nazadnje doma pričakovano ostal praznih rok proti Mariborčanom, tudi tokrat pa ga čaka zahtevna naloga. Bilo bi presenečenje, če se domači ne bi veselili nove zmage.

V edinem nedeljskem srečanju bodo pri odpisanem Šmartnem gostovale Dobrovce. Šmartno ne najde forme, ki bi zadoščala za točke, po visokem porazu proti Brunšviku pa jih tudi tokrat čaka težka preizkušnja, saj so Dobrovčani v solidni formi, nazadnje so tesno slavili v Šmarju pri Jelšah.

Pari 23. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B : ZU-VIL BRUNŠVIK
(v soboto, ob 13:00)
DRAVINJA : ŠMARJE PRI JELŠAH
ŠAMPION : FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
AjDAS LENART : DRAVOGRAD
MONS CLAUDIUS : ROGAŠKA
(vse v soboto, ob 17:00)
KOROTAN PREVALJE : VIDEM
(v soboto, ob 18:00)
ŠMARTNO 1928 : S.ROJKO DOBROVCE
 (v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…