Derbi 22. kroga 3. SNL sever bo odigran v Rogaški Slatini. Drugouvrščeni Slatinčani pričakujejo četrti Korotan. Na pomoč koroškega rivala bodo upali Dravograjčani, ki so po zmagi v sosedskem derbiju prevzeli vlogo prvega zasledovalca Rogaške, nove točke pa bodo lovili proti Rogatčanom. Maribor, ki je že potrdil naslov prvaka, bo v nedeljskem dopoldnevu gostoval pri Videmčanih.


Rogaška je v zadnjem krogu iztržila točko v Mariboru in kot prva čestitala novemu prvaku. Prevaljčani so v minulih dneh odigrali kar dva koroška derbija in po zmagi v Ravnah proti Dravogradu ostali praznih rok in brez tretjega mesta, ki bi si ga Korošci verjetno radi čimprej priigrali nazaj. Slatinčani doma igrajo zanesljivo, četa Ibrahima Neskića pa bo naredila vse, da točke ostanejo na Štajerskem. Tretji Dravograjčani, ki so se po zmagi na Prevaljah zavihteli pred Korotan, bodo gostili Mons Claudius. Rogatčani so v preteklem krogu odpravili Ravenčane in se povzpeli na šesto mesto, spomladi pa kažejo zanesljive predstave, novo dobro predstavo pa želijo pokazati tudi v Dravogradu.

V Šmarju pri Jelšah bodo gostovali Dobrovčani. Tekmeca sta v preteklem krogu osvojila manj od pričakovanj, Šmarje je izgubilo v Celju, medtem ko so Dobrovce doma le remizirale z Brunšvikom. Šmarčani pred svojimi gledalci igrajo bolje kot v gosteh, a so Dobrovčani v solidni formi, kar obeta zanimivo nogometno predstavo. Vroči Lenart se odpravlja na zahtevno gostovanje v Ravne. Lenartčani so v zadnjem krogu doma presenetili še Dravinjo, zdaj pa upajo, da bi lahko podobno predstavo ponovili tudi na Koroškem. Goste čaka zahtevna naloga, saj Lenartu na gostovanjih ne gre, Fužinar pa bo po zelo dobrem startu v pomlad skušal prekiniti niz treh zaporednih porazov. Ne glede na nekoliko slabše predstave so na papirju favoriti domačini.

V Slovenskih Konjicah se bo Dravinja udarila s Šampionom. Konjičani so v Lenartu doživeli hud poraz, ob tem pa ostali brez dveh pomembnih členov udarne enajsterice, kar domačemu strategu Ratkoviču pred dvobojem z vedno bolj suverenim Šampionom povzroča dodatne skrbi. Celjani so med tednom ugnali Šmarje in nove točke pa bodo lovili tudi v Slovenskih Konjicah. Uvodni nedeljski obračun bo odigran na Vidmu, kjer gostujejo novi prvaki, nogometaši Maribora B. Tokratna nasprotnika sta med tednom vknjižila točko, s katero pa so si Mariborčani zagotovili naslov prvaka, Videmčani pa s točko pri zadnjem Šmartnem verjetno niso bili najbolj zadovoljni. Vijoličasti so v vlogi favorita in bilo bi veliko presenečenje, če ne bi vknjižili nove zmage.

Derbi začelja bo odigran na Brunšviku, kjer bo gostovalo Šmartno, ki je doma remiziralo z Vidmom, Brunšvik pa se je v sosedskem dvoboju v Dobrovcah vrnil po dveh zadetkih zaostanka. V domačem taboru upajo na prvo pomladansko zmago, a tudi gostje ne bodo zaigrali z belo zastavo.

Pari 22. kroga 3. SNL sever:
ŠMARJE PRI JELŠAH : S. ROJKO DOBROVCE
ROGAŠKA : KOROTAN PREVLAJE
DRAVOGRAD : MONS CLAUDIUS
FUŽINAR RAVNE SYSTEMS : AjDAS LENART
DRAVINJA : ŠAMPION
(vse v soboto, ob 17:00)
VIDEM : MARIBOR B
(v nedeljo, ob 10:30)
ZU-VIL BRUNŠVIK : ŠMARTNO 1928
(v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…