Z zaostalim srečanjem štirinajstega kroga, ki ga je konec novembra slabo vreme, se danes popoldne pričenja tudi pomladanski del v 3. SNL sever. Dvanajsterica klubov s pomladanske obveznosti odpira prihodnji teden, že danes pa se na nogometne zelenice vračajo nogometaši Radelj in Fužinarja.


Koroški derbi Radeljčanov in Ravenčanov bo odigran v Dravogradu, na igrišču z umetno travnato površino, saj Radeljčani zaradi sanacijskih del na domači zelenici dvoboja ne morejo gostiti v Radljah. V nadaljevanje sezone se iz ugodnejšega izhodišča podaja Fužinar, ki je v prvi polovici tekmovanja zbral šestnajst točk, kar je trenutno dovolj za osmo mesto. Četa trenerja Nika Podvinskega je eno od petih jesenskih zmag v uvodnem krogu sezone vknjižila tudi proti Radljam. Za domačo zmago sta zadela Jani Grilc ob koncu prvega in izkušeni Boštjan Grizold sredi drugega polčasa. Poraz gostov je v zaključku dvoboja omilil Aleš Korbar. Fužinar, ki sta ga pozimi zapustila Denis Kovačič in Jernej Jeromel, je sicer med zimskim premorom poskrbel za manjšo prevetritev ekipe, saj je vodstvo v klub zvabilo nekaj starih znancev, Gregorja Ovčarja, Davida Kiselaka in Filipa Živadinovića, s posoj v Slovenj Gradcu in Peci pa sta se v klub vrnila tudi Vedat Aliti in Marko Vezovnik.

Radeljska zasedba, ki je med zimskim premorom ekipi priključila tudi nekaj mladincev, jeseni ni bila kaj prida uspešna, saj je z dvema zmagama, remijem in kar desetimi porazi iztržila vsega sedem točk, zgolj eno več kot zadnji Podvinci. Radeljčani bodo morali, če bodo želeli obstati med tretjeligaši, hitro pričeti z zbiranjem točk, saj Dravinja, Šmartno, Dravograd in ostali že bežijo za pet in več točk. Naloga ne bo nič kaj lahka, saj bosta morala dvoboj zaradi prepovedi igranja izpustiti David Končnik in Tadej Kovač.

Zaostala tekma 14. kroga 3. SNL sever:
RADLJE – FUŽINAR (sobota, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvanajst dni šestega kroga

Šesti krog naše tretje lige (vzhod) je trajal skoraj dva tedna. Vemo, razlogov je več, pre…