V desetem prvenstvenem krogu smo končno dočakali prvo zmago nogometašev AHA Emmi Bistrice. Bistričani so na gostovanju v Rogatcu zadeli že v uvodnem delu srečanja, v 9. minuti je zadel Trunkl. Pred koncem prvega polčasa je vodstvo gostov povečal Janžič ter postavil končni rezultat. V drugem polčasu gledalci niso videli zadetkov in ostalo je pri prvi zmagi Bistričanov v tej sezoni. V Šmarju pri Jelšah gostovanje vodilne ekipe Maribor B. Domačinom, ki so želeli pripraviti presenečenje in premagati Mariborčane, ni uspelo. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, zato pa je v 60. minuti edini zadetek na tekmi dosegel kapetan Alen Ploj ter tako poskrbel za nove tri točke Mariborčanov.


V Ravnah na Koroškem, kjer je tamkajšnji Fužinar gostil ekipo Šampiona, je 300 gledalcev videlo četrto zmago domačih nogometašev in zanimivo nogometno predstavo, v kateri pa so prvi povedli gostje, saj je že v 8. minuti zadel Djuranović. Zgodnji zadetek domačih ni zmedel in že v prvem polčasu so zadeli dvakrat ter na odmor odšli s prednostjo, zadela sta Kovačić in Fasvald. Kovačić je v drugem polčasu z svojim drugim zadetkom še povečal prednost Fužinarja. Gostom je sicer pred koncem z drugim zadetkom Djuranovića uspelo rezultat znižati, vendar so domačini odgovorili z novim zadetkom tik pred koncem tekme, ko je zadel Ovčar in tako prinesel visoko zmago ekipi Fužinarja.

V Lenartu so domači gledalci videli četrto zmago domačih igralcev, tokrat nad gosti iz Šentjurja. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, zato pa v drugem polčasu bolj učinkovita igra. Vodstva so se veselili gostje iz Šentjurja, ko je iz najstrožje kazni zadel Belak. A domači so se hitro pobrali in nekaj minut kasneje rezultat najprej izenačili z zadetkom Klemna Ploja. Štiri minute po izenačujočem zadetku je domačim uspelo povesti, zadel je Šunko, vodstva pa domači niso več izpustili iz rok in prišli do novih treh točk. V Radljah ob Dravi, pravi nogometni praznik, na tribunah se je zbralo dobrih 300 gledalcev, ki pa so imeli kaj videti. V prvem polčasu boljša igra gostov in dva zadetka v domači mreži, zadela sta Gluhović, iz enajstih metrov, in Nabernik. V drugem polčasu pa so boljšo predstavo prikazali domači, ki so takoj v začetku polčasa znižali rezultat z zadetkom Hudina. Radeljčani so celoten drugi polčas igrali napadalno in to se jim je obrestovalo v sodnikovem podaljšku, ko je za delitev točk zadel Matej Kovač.

V Podvincih pričakovana zmaga domače ekipe in skok po lestvici navzgor. Podvinčani so z novo zmago že tretji na lestvici. Večino dela so domači opravili že v prvem polčasu, ko sta zadela Požegar in Kajzer. Tudi v drugem polčasu boljši začetek za domače, ki so povišali vodstvo z zadetkom Osterca. Gostom kaj več od častnega zadetka ni uspelo. Končni rezultat je postavil Jure Bračič.

Na Ptuju je domača Drava gostila goste iz Prevalj, ki pa jim na težkem igrišču ni uspelo presenetiti razigranih Ptujčanov. Zanimiv prvi polčas, v katerem so gledalci videli kar pet zadetkov, je z zadetkom v deveti minuti odprl Nastja Čeh, a veselje domačih ni trajalo dolgo, saj so Prevaljčani tri minute kasneje izenačili z zadetkom Marinkoviča. Niko Tisaj v je z enajstim zadetkom Ptujčane povedel v ponovno vodstvo, ki pa tudi tokrat ni trajalo dolgo, saj je Muršič nekaj minut kasneje rezultat ponovno izenačil. Da pa so na odmor Ptujčani odšli z minimalno prednostjo, je poskrbel Tomažič Šeruga, ki je zadetek dosegel v 42. minuti. V drugem polčasu smo videli bolj mirno predstavo, z drugim zadetkom na tekmi pa je končni izid postavil Nastja Čeh, zadel za šesto zmago sezone in Dravo utrdil na drugem mestu na razpredelnici.

Rezultati 10. kroga 3. SNL sever:
ŠMARJE PRI JELŠAH 0:1 MARIBOR B
150; Ploj (60′)
FUŽINAR 4:2 ŠAMPION
300; Kovačić (18′, 69′), Fasvald (44′), Ovčar (88′); Djuranović (8′, 83′)
MONS CLAUDIUS 0:2 AHA EMMI BISTRICA
100; Trunkl (9′), Janžič (41′)
AJDAS LENART 2:1 FOSILUM ŠENTJUR
130; Ploj (70′), Šunko (74′); Belak (62′ pen)
RADLJE 2:2 KOROŠKA DRAVOGRAD
300; Hudin (48′), Kovač (91′); Gluhovič (10′ pen), Nabernik (40′)
PODVINCI 3:1 MALEČNIK
100; Požegar (38′), Kajzer (41′), Osterc (48′); Bračič (62′)
DRAVA PTUJ 4:2 KOROTAN PREVALJE
120; Čeh (9′, 77′), Tisaj (16′), Tomažič Šeruga (42′); Marinkovič (12′), Muršič (22′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…