Pred nami pa še je zadnje dejanje v 3. SNL sever, v vikendu, ki je pred nami bo odigran četrti prvenstveni krog, ki je bil zaradi poplav odpovedan oziroma prestavljen. Prvi obračun bo odigran že danes ob 14. uri v športnem parku na Taboru, kamor k jesenskim prvakom Mariboru B, prihaja zadnje uvrščena ekipa AHA Emmi Bistrice. Mariborčani glede na formo in pozicijo na lestvico, ne bi smeli imeti težav z Bistričani, tako je vprašanje zgolj sama razlika v zadetkih.


Derbi kroga bo odigran v Podvincih, kamor prihajajo nogometaši Koroške Dravograd. Oboji so v zadnjem obračunu slavili, domačini pa na svojem igrišču zaenkrat briljirajo in ne prepuščajo točk nasprotnim moštvom. V domačem moštvu bo zaradi kartonov manjkal Kuserbanj, kar se ne bi smelo preveč poznati v igri Podvinčanov. Dravograjčani sicer prihajajo na Štajersko po točke, za kar bodo morali pokazati eno boljših predstav v dosedanjem delu prvenstva. Zagotovo se nam v Podvincih obeta zanimiv prvenstveni obračun. Malečnik na svojem igrišču gosti nogometaše Šentjurja. Oboji so na prvenstveni razpredelnici pri repu, tako da lahko govorimo, da gre za derbi začelja lestvice. Malečnik, ki je doma v zadnjem obračunu visoko izgubil, se želi od svojih navijačev posloviti s točkami, a bo oslabljen za kar dva igralca, ki sta kaznovana, to sta Korat in Paradiž. Šentjurčani prihajajo v Malečnik brez bele zastave in po točke, s katerimi bi se približali sredini lestvice.

Še en sosedski obračun ligaške tabele se nam obeta v Šmarju pri Jelšah, kjer pri tamkajšnjem ligašu gostijo ekipo AjDAS Lenarta. Lenartčani, ki so v solidni formi, so sicer na zadnji tekmi morali priznati premoč Dravogradu, vendar jih v obračunu s Šmarjem ne gre kar tako odpisati. Ekipa Šmarja pri Jelšah je predvsem na svojem igrišču trd oreh in igra dopadljiv nogomet, zadnja tekma jesenskega dela sezone pa je kot nalašč, da se z novimi točkami približajo sredini lestvice. Zanimivo bo prav gotovo na Ptuju, kjer gostijo nogometaše Mons Claudiusa iz Rogatca. Ptujčani, ki so trenutno na drugem mestu, igrajo všečno, predvsem pa učinkovito, tako da Rogatčane zagotovo čaka težka naloga, da bi jim uspelo presenečanje na Ptuju.

Prebujena ekipa Korotana iz Prevalj na svojem stadionu Ugasle Peči pričakuje nogometaše Šampiona. Oba trenerja lahko v zadnjem obračunu jesenskega dela prvenstva računata na vse nogometaše, prav tako sta obe ekipi v zadnjem obračunu zmagali. Zagotovo se nam na Prevaljah obeta zanimiva nogometna predstav, ki bo privabila veliko število gledalcev. Korošci bi z zmago dodatno okrepili samozavest in se približali vrhu lestvice, a podobno razmišljajo tudi v taboru gostov, ki prihajajo na Prevalje po točke. Tud v Radljah ob Dravi gre pričakovati veliko število gledalcev, saj tamkajšnja ekipa gosti ekipo Fužinarja, koroški obračun sosedov na prvenstveni razpredelnici. Nogometaši Radelj so med tednom dodobra namučili goste iz Maribora ter pokazali dobro formo pred zadnjim obračunom jesenskega dela.  V obeh taborih lahko trenerja računata na vse nogometaše, tako da se nam zagotovo obeta pravi derbi.

Pari zaostalega četrtega kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – AHA EMMI BISTRICA (petek, ob 14:00)
PODVINCI – KOROŠKA DRAVOGRAD
MALEČNIK – FOSILUM ŠENTJUR
ŠMARJE PRI JELŠAH – AJDAS LENART
DRAVA PTUJ – MONS CLAUDIUS
KOROTAN PREVALJE – ŠAMPION
RADLJE – FUŽINAR (vse v soboto, ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…