Deseti prvenstveni krog bo ponudil kar nekaj zanimivih obračunov, še najbolj enakovredena in zanimiva tekma bi morala biti odigrana v Ravnah na Koroškem, kjer k tamkajšnjemu Fužinarju prihajajo nogometaši Šampiona. Oboji imajo na svojem računu trenutno dvanajst točk, pri domačih je kaznovan Čepelnik. Gostje, ki so v zadnjih tednih prikazali dobro formo, bodo nedvomno želeli nadaljevati niz dobrih rezultatov. V domačem taboru nedvomno računajo, da se bo niz boljših rezultatov po zmagi v Slovenski Bistrici nadaljeval, še bolj pa računajo na velikoštevilčno podporo s tribun.


V Šmarje pri Jelšah prihaja vodilna ekipa Maribora. Mariborčani, ki so v dobri formi, in so poraz v Podvincih že pozabili, prihajajo v Šmarje po nove tri točke. Šmarje je sicer na svojem igrišču neugodno, so v dokaj dobri formi a bi bila že točka proti vijoličastih uspeh in presenečenje.  V sosednjem Rogatcu bo, prav tako v soboto, odigrana tekma med domačim Mons Claudiusom in gosti iz Slovenske Bistrice. Bo Bistričanom končno uspelo osvojiti prve točke v letošnji sezoni? V Rogatcu prav gotovo niso takšnega mnenja in računajo na nove tri točk.  Vendar Bistričani vidijo priložnost, da pridejo do treh točk, zagotovo jim bo v pomoč tudi dejstvo, da so pri domačinih kaznovani kar trije nogometaši, Božak, Bukšek in Kitak.

Na ŠRC Poljana v Lenartu bodo gostovali nogometaši Fosilum Šentjurja, ki naskakujejo četrto zmago. Lenartčani na domačem igrišču igrajo všečen nogomet. Na lestvici sta ekipi izenačeni, boljšo formo v zadnjih tednih kažejo gostje iz Šentjurja, vendar ne gre pozabit, da tudi domači nogometaši želijo na domačem terenu osvojiti poln izkupiček. Zagotovo se nam obeta pravi prvenstveni obračun. V zadnjem sobotnem obračunu se v Radljah ob Dravi obeta koroški derbi, v goste namreč prihaja tretja lige, Dravograd. Dravograjčani so zagotovo ena izmed tistih ekip, ki želijo kljub težkemu gostovanju ostati visoko na lestvici. Radeljčani, ki bi se s porazom še bolj oddaljili od visokih mest na lestvici, želijo na domačem igrišču proti favoriziranim Dravograjčanom odščipniti vsaj kakšno točko.

V nedeljo se nam obetata dva dvoboja, oba bosta odigrana v razmahu nekaj kilometrov. K drugouvrščeni Dravi prihajajo nogometaši prevajlskega Korotana. Ptujčani, ki so po uvodnem porazu, nanizali sedem tekem brez poraza, so na svojem stadionu v dvoboju s Korotanom favoriti. Ekipa, ki ji poveljuje odlični Nastja Čeh, je v zadnjih tekmah v zelo dobri formi, tokrat pa bo nastopila brez kaznovanega Dana Krajnca, a to vseeno ne bi smela biti prevelika ovira. V Podvincih se sicer že ob 13. uri obeta dvoboj med domačo ekipo in gosti iz Malečnika. Oboji so v zadnjem krogu doživeli poraz, a vendarle so Podvinčani pravo presenečenje letošnje sezone, so edina ekipa, ki je na kolene spravila tudi vodilne Mariborčane. V Podvincih, kjer ima domače moštvo bučno podporo gledalcev, je težko vsakemu nasprotniku in stežka prihajajo do točk. Pred velikim številom domačih navijačev se nam obeta zanimiva nogometna predstava.

Pari 10. kroga 3. SNL sever:
ŠMARJE PRI JELŠAH – MARIBOR B
FUŽINAR – ŠAMPION
MONS CLAUDIUS – AHA EMMI BISTRICA
AJDAS LEANRT – FOSILUM ŠENTJUR (vse v soboto, ob 15:00)
RADLJE – KOROŠKA DRAVOGRAD (sobota, ob 16:00)
PODVINCI – MALEČNIK (nedelja, ob 13:00)
DRAVA PTUJ – KOROTAN PREVALJE (nedelja, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…