Že v petek sta se v lepem sončnem popoldnevu na stadionu Športnega centra v Dravogradu pomerili domača ekipa Koroške Dravograd in vodilno moštvo Maribor B. Pred 200 gledalci so domačini pršili do zaslužene točke v dvoboju proti favoriziranim gostom. Da so Dravograjčani trenutno v dobri formi, so potrdili z vodilnim zadetkom Lipnika, ki je zadel s kakšnih 10 metrov. A veselje ob vodstvu domačih je trajalo zgolj štiri minute, ko je v 33. mintui po strelu z 20 metrov krasno zadel Luka Lazar in tako postavil konči rezultat prvega polčasa. V drugem polčasu je bilo pričakovati napadalno igro gostov iz Maribora, a so domačini znova povedli, tokrat z zadetkom Fasvalda, ki je zadel z roba kazenskega prostora. Gostje so se ponovno zbrali in že nekaj minut kasneje po zadetku mladega upa vijoličastih Vokića ponovno poravnali rezultat. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil.


Osrednji sobotni obračun je bil odigran v Šentjurju, kjer je vsega 50 gledalcev v obračunu s ptujsko Dravo videlo poraz domačega moštva. A Ptujčani so imeli v prvem polčasu kar nekaj težav z domačini, ki so v 24. minuti povedli z zadetkom Lampreta. A gostje so še v prvem polčasu rezultat uspeli izenačiti, v 32. minuti je zadel Tisaj. Prva polovica drugega polčasa je potekala v enakovrednem dvoboju, a so v zadnjih trinajstih minutah gostje postavili stvari na svoje mesto. V vodstvo jih je z zadetkom v 77. minuti popeljal rezervist Luka Šalamun. Drugi zadetek na tekmi je v 84. minuti prispeval še odlični Tisaj, le tri minute kasneje pa je končni rezultat s šestnajstim zadetkom v sezoni postavil Nastja Čeh.

V Slovenski Bistrici so gostili četrto uvršečno mošvo Šmarja pri Jelšah, ki je upravičilo vlogo favorita in prišlo že do desete zmage v letošnjem prvenstvu. Prvi polčas sicer ni ponudil zadetkov, v drugem polčasu pa je na sceno stopil Urban Jančič in s tremi zadetki poskrbel za nove tri točke Šmarčanov. Strelcu treh zadetkov se je pridružil še Goran Čuček, ki je dosegel drugi zadetek za goste. V Lenartu so gostovali nogometaši Radelj ob Dravi, 70 gledalcev je videlo kar šest zadetkov in sedmo zmago svojih ljubljencev. Že v peti minuti srečanja so domači z zadetkom Marka prešli do vodstva. Gostje, ki so želeli Lenart na vsak način zapustiti s točkami, so do izenačenja prišli v 29. minuti, ko se je devetega zadetka v sezoni veselil Jan Sredenšek. Drugi polčas so boljše otvorili domačini in z zadetkom Šnofla v 52. minuti ponovno prišli do vodstva. Prelomni trenutek srečanja se je zgodil v 57. minuti, ko so gostje ostali z igralcem manj, drugi rumeni karton je prejel Čavnik. A gostje so kljub igralcu manj v želji po izenačenju v 76. minuti uspeli rezultat poravnati, zadel je Šturm. Ko je že vse kazalo, da bo prišlo do delitve točk, pa so domačini stopili na plin, izkoristili igralca več in v 87. minuti najprej povedli, drugič na tekmi je zadel Šnofl, končni rezultat pa je že v sodniškem podaljšku postavil rezervist Davorin Slanič.

V Rogatcu so se pomerili nogometaši Mons Claudiusa in ravenskega Fužinarja. Začetek je pripadel Monsom, ki so povedli že v tretji minuti, ko je zadel Matic Krivec. Gostje so do izenačenja prišli po pol ure igre, ko je najstrožjo kazen izkoristil Marko Kovačić. Drugi polčas so bolje odprli domačini in z zadetkom Močnika v 54. minuti znova povedli. Gostje so v 77. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, saj je rdeči karton prejel Rotovnik. Rezultat se do konca srečanja ni spremenil, Rogatčani so tako vknjižili sedmo zmago, medtem ko so nogometaši Fužinarja petič v letošnjem prvenstvu ostali praznih rok. Kar 200 gledalcev se je znova zbralo na stadionu Ugasle peči na Prevaljah, kjer je domači Korotan gostil tretjeuvrščeno moštvo Podvincev. Potem ko prvi polčas ni postregel z zadetki, so domačini v 69. minuti povedli z zadetkom Stopajnika. Le tri minute kasneje pa je s petim zadetkom točko gostom zagotovil Elvino Podbrežnik. Gostje so v 78. minuti ostali tudi z igralcem manj, a do konca srečanja sta oba vratarja ohranila svoji mreži nedotaknjeni, tako da je ostalo pri pravični delitvi točk. Podvinčani ostajo na tretjem mestu, z le točko prednosti pred nogometaši Šmarja pri Jelšah, medtem ko so nogometaši Korotana trenutno na desetem mestu ligaške razpredelnice.

Edino nedeljsko srečanje je bilo odigrano na celjskem Olimpu, kjer je domači Šampion gostil moštvo Malečnika in slavil visoko zmago s 5:1. Vse dvome o zmagovalcu so domačini rešili že v prvem polčasu, ko so zadeli kar trikrat, že v peti minuti je mrežo Malečnika načel Smodej. V 18. minuti so varovanci trenerja Bojana Arčana podvojili svojo prednost, natančen je bil Vouk. Tretji zadetek so domačini dosegli v 34. minuti, ko je za prepričljivo vodstvo po prvem polčasu zadel Jankovič. Tudi drugi polčas je pripadel domačinom, ki so preko svojega najboljšega strelca Bojana Djuranovića, znova prvega strelca lige, dosegli še dva zadetka, gostom pa kaj več od častnega zadetka Drevenška ni uspelo doseči. Nogometaši Šampiona so se z novimi tremi točkami povzpeli na trenutno peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Rezultati 19. kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD 2:2 MARIBOR B
200; Lipnik (29′), Fasvald (63′); Lazar (33′), Vokić (68′)
AHA EMMI BISTRICA 0:4 ŠMARJE PRI JELŠAH
50; Jančič (56′, 81′, 83′), Čuček (68′)
FOSILUM ŠENTJUR 1:4 DRAVA PTUJ
50; Lampret (24′); Tisaj (32′, 84′), Šalamun (77′), N. Čeh (87′)
AJDAS LENART 4:2 RADLJE
70; Marko (5′), Šnofl (52′, 87′, 91′); Sredenšek (29′), Šturm (76′)
RK: Čavnik (57′ – Radlje)
MONS CLAUDIUS 2:1 FUŽINAR NOŽI RAVNE
80; Krivec (3′), Močnik (54′); Kovačić (30′ pen)
RK: Rotovnik (77′ – Fužinar)
KOROTAN PREVALJE 1:1 PODVINCI BETONARNA KUHAR
200; Stopajnik (69′); Podbrežnik (72′)
RK: Brumen (78′ – Podvinci)
ŠAMPION 5:1 MALEČNIK
80; Smodej (5′), Vouk (18′), Jankovič (34′), Djuranović (70′, 83′); Drevenšek (73′)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vratar Kopra odslej med vratnicama ljubljanske Svobode

Med vratnicama je ljubljansko Svobodo okrepil 19-letni vratar Denny Tiganj, ki je v lanski…