Natrpan urnik tretjeligašev se nadaljuje že v predpraznični sredi. Ob koroškem derbiju Korotana in Dravograda bo najzanimivejše srečanje odigrano v Mariboru, saj bo vodilna ekipa v obračunu z drugouvrščeno Rogaško potrjevala naslov prvaka 3. SNL sever.


Vijoličasti igrajo doma nadvse uspešno, nazadnje pa so v gosteh gladko odpravili Dravograd, medtem ko je Rogaška zadnjemu Šmartnemu natresla kar sedem zadetkov. Tako Breber kot Neskić bosta lahko računala na vse igralce, tako da bosta tekmeca v srečanje lahko krenila z najboljšimi močmi. Prednost pripada domačim, saj mariborski mladci od večine Slatinčanov nimajo službenih obveznosti a se gostje kljub temu nadejajo uspešnega gostovanja, že točka pa bi naslov prvaka prinesla Mariborčanom.

Zelo zanimivo srečanje se obeta tudi na Prevaljah. Korotan bo namreč v vsega nekaj dneh odigral še drugi koroški derbi. V goste prihaja Dravograd, ekipama na lestvici kaže dobro, čeprav so morali gostje v soboto priznati premoč Mariborčanom, nogometaši Korotana pa so po dveh zaporednih spodrsljajih zanesljivo odpravili Fužinar in se vrnili na tretje mesto. Oboji si želijo novih točk, obeta se zanimiva nogometno predstavo, Prevaljčani pa bodo skušali izkoristiti prednost domačega terena.

V Rogatcu se bosta pomerila soseda na lestvici, Monsi pričakujejo Fužinar. Nasprotnika sta točkovno izenačena, Rogatčani so nazadnje slavili v Slovenskih Konjicah, Ravenčani pa so ostali praznih rok proti Korotanu. Forma izbrancev Oskarja Drobneta se stopnjuje, kar domačine postavlja v vlogo papirnatega favorita, a si Korošci po dveh porazih želijo novih točk. V Lenart po porazu pred svojimi gledalci prihaja Dravinja. Lenartčani še vedno zasedajo predzadnje mesto lestvice, po tem ko so doživeli visok poraz v Celju, a so na zadnjem domačem srečanju pokazali zobe in presenetili Šmarje pri Jelšah. Lenartčani stavijo na prednost domačega igrišča ter novo borbeno predstavo, a se zavedajo, da je vloga favoritov na strani gostov, ki jih v boju za drugo mesto zanima le zmaga.

Šmartno bo proti Vidmu lovilo prvo pomladansko zmago. Gre za spopad tekmecev, ki sta nazadnje ostala brez točk, moštvi pa točke v lovu na obstanek nujno potrebujeta.. Gostje ponovno upajo, da ponovijo zadnjo gostujočo predstavo in se s Šmartnega vrnejo neporaženi. V Dobrovcah se obeta sosedski obračun med domačimi in Brunšvikom. Dobrovčani so v zadnjih dveh tekmah le pokazali pravi obraz ter slavili na Vidmu, v zadnjem domačem srečanju pa so remizirali z Rogaško. Brunšviku v pomladanskem delu ne gre. Po uvodni točki proti Dravinji so v naslednjih petih obračunih nanizali pet porazov. Vloga favorita je na strani domačih, ki si želijo nadaljevati serijo uspešnih rezultatov.

 V Celju bo Šampion gostil Šmarje pri Jelšah. Oboji so v zadnjem krogu slavili, Celjani so bili uspešni proti Lenartu, medtem ko so Šmarčani vpisali zmago nad Brunšvikom, a je zmaga terjala visok davek, saj kar trije igralci nimajo pravice nastopa v knežjem mestu. Šampionu glede na formo pripada vloga favorita.

Pari 21 kroga 3. SNL sever:
AjDAS LENART : DRAVINJA
MONS CLAUDIUS : FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
MARIBOR B : ROGAŠKA
ŠMARTNO 1928 : VIDEM
S.ROJKO DOBROVCE : ZU-VIL BRUNŠVIK
(vse v sredo, ob 17:00)
ŠAMPION : ŠMARJE PRI JELŠA
KOROTAN PREVALJE : DRAVOGRAD  
(obe v sredo, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…