Maribor B v slogu članske ekipe vijolic spomladi s tekme v tekmo povečuje prednost pred zasledovalci. Četa trenerja Zvonka Breberja ima na vrhu lestvice 3. SNL sever že 16 točk prednosti, precej bolj napet pa je boj za drugo mesto, saj Rogaško, Korotan, Dravinjo, Šmarje in Dravograd ločijo vsega tri točke razlike.


Nove točke vijoličasti načrtujejo tudi v 17. krogu, ko bodo v uvodni tekmi kroga gostili Šampion, proti kateremu bodo Mariborčani lovili še 15. zmago. Pred začetkom prvenstva bi srečanje teh dveh nasprotnikov brez slabe vesti razglasili za derbi prvenstva, a Celjanom nikakor ne steče. Že res, da so v zadnjem krogu slavili, a to je bila šele peta zmaga. Ob pogledu na lestvico so gostitelji nesporni favoriti. V Dobrovce se po dveh minimalnih zmagah odpravljajo Ravenčani, ki želijo nadaljevati pozitivno serijo. Dobrovce so nazadnje priznale premoč Dravinji, a na svojem igrišču kažejo precej boljše predstave, kar jih navdaja z optimizmom. V obeh taborih si želijo srečanje zaključiti s pozitivnim rezultatom, razlika na lestvici med obema ekipama je vsega dve točki, zato lahko pričakujemo izenačeno srečanje, v katerem ni izrazitega favorita.

Šmarčane čaka nov sosedski derbi. Po remiju proti Rogaški bo Šmarje gostovalo še v Rogatcu. Monsom na lestvici kaže bistveno slabše kot gostom, vendar Rogatčane opogumlja neodločen rezultat proti Korotanu. Šmarje pri Jelšah se v gosteh ne znajde tako dobro kot na svojem igrišču, kar v rahlo prednost postavlja domače. Zadnje sobotno srečanje bo odigrano na Prevaljah, domači Korotan bo gostil Lenart. Vloga favorita pripada domačim, gostje pa bi bili že zelo zadovoljni, če bi osvojili točko, kar bi bilo vsekakor precejšnje presenečenje. Prevaljčani si v želji na drugo mesto ne smejo privoščiti spodrsljaja.

Uvodno nedeljsko srečanje bo vnovič odigrano na Vidmu, kamor v goste prihaja Rogaška. Videmčani so spomladi na svoj konto dodali dve ničli, kar jih ne navdaja z optimizmom, na prvo pomladansko zmago pa po dveh remijih čaka tudi Rogaška, ki želi drugo mesto ohraniti tudi po 17. krogu. Slatinčani bodo kljub dvema neodločenima rezultatoma tudi tokrat v vlogi favoritov, a tudi domači upajo, da bi favoriziranim gostom uspeli odščipniti kakšno točko. Z nekaj sreče lahko na drugo mesto skoči tudi Dravinja, ki bo nov komplet točk iskala pri zadnjem Šmartnem. Konjičani so v preteklem krogu doma ugnali Dobrovce, nogometaši Šmartnega pa ostali praznih rok v Celju. Glede na trenutno formo je vloga favoritov krepko na strani gostov, ki bi z novo zmago ostali vsaj na četrtem mestu. Tudi Šmartno nujno potrebuje točke, saj jim voda že pošteno teče v grlo.

Tudi Dravograjčani prihajajo na Brunšvik z želji po treh točkah, ki bi jih obdržale v boju za mesta tik pod vrhom razpredelnice. Korošci so nazadnje doma zanesljivo odpravili Videm, medtem ko so nogometaši Brunšvika z gostovanja v Ravnah vrnili praznih rok. Domačinom bi nove točke prišle še kako prav, a se v domačem taboru verjetno zavedajo, da bi bila že točka velik uspeh.

Pari 17. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B : ŠAMPION
(v soboto, ob 13:00)
MONS CLAUDIUS : ŠMARJE PRI JELŠAH
S.ROJKO DOBROVCE : FUŽINAR RAVNE SYSTEMS
(v soboto, ob 16:00)
KOROTAN PREVALJE : AjDAS LENART
(v soboto, ob 18:00)
VIDEM :
ROGAŠKA (v nedeljo, ob 10:30)
ŠMARTNO 1928 : DRAVINJA
ZU-VIL BRUNŠVIK : DRAVOGRAD
(v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…